bird
woensdag 31 mei | 12.05 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 52

28-12-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Pieter van Maaren-3 ten voeten vriendelijk
P.C. van Maaren, Burgemeester Zaltbommel

Beste inwoner,

Aan het eind van deze week gaan we gezamenlijk het nieuwe jaar in. Dit jaar vieren we dat weer zonder beperkende coronamaatregelen. In het bijzijn van dierbaren of op een van de evenementen in onze gemeente. Geweldig dat het dit jaar weer kan. Ik wil alle organisatoren veel plezier en succes wensen. En uiteraard bedanken voor hun inspanning.

Op deze pagina vindt u alle informatie rondom de jaarwisseling. Deze informatie vindt u ook terug op onze website onder ‘oud en nieuw’. Hier kunt u ook mijn open brief aan inwoners in de aanloop naar de jaarwisseling teruglezen.

Ik wens u een hele fijne en veilige jaarwisseling en ik zie en spreek u graag in het nieuwe jaar!

Met vriendelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
Burgemeester Zaltbommel 


 


 

Vuurwerkregels en vuurwerkvrije zones gemeente Zaltbommel

Komende jaarwisseling geldt er in de gemeente Zaltbommel geen verbod op consumentenvuurwerk zoals de afgelopen jaren. Wel zijn er landelijke regels vastgesteld voor het bezit van vuurwerk, het afsteken van vuurwerk, het vervoer en de kwaliteit van vuurwerk. Zo mag u alleen vuurwerk afsteken tussen  31 december 18.00 uur en 1 januari 02:00 uur. U vindt alle regels op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk of www.nieuwevuurwerkregels.nl. Deze regels zijn er om ongelukken met vuurwerk zoveel mogelijk te voorkomen.

Vuurwerkvrije zones in gemeente Zaltbommel
De gemeente Zaltbommel heeft twee vuurwerkvrije zones, namelijk op de Stadswallen (Rijksmonument) in Zaltbommel en rondom chemiebedrijf Sachem aan de Van Voordenpark 15 in Zaltbommel. Het is hier verboden om vuurwerk af te steken.


 

Vuurwerkoverlast? Meld het!

Het eind van het jaar komt in zicht. En daarmee helaas ook het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Ervaart u al vuurwerkoverlast? Meld het dan!

Hoe kan ik vuurwerkoverlast melden?
Ga naar www.zaltbommel.nl. Kies hier voor de knop ‘melding doen’ en klik daarna op de knop ‘direct melden’. Vink ‘Overlast en kleine ergernissen’ aan en dan ‘Vuurwerk’. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Heeft u geen internet? Bel dan (tijdens kantooruren) met ons via: 14 0418.

Wat doen wij met uw melding
Onze handhavers gaan binnen werktijden zo snel mogelijk op de meldingen af. Ook houden zij de locatie de dagen erna extra in de gaten. De handhavers zijn niet altijd in uniform en in een dienstauto. Het is dus voor u niet altijd zichtbaar of uw melding wordt opgevolgd.

Waar kan ik terecht met spoedsituatie of verdenking opslag illegaal vuurwerk?Bij spoed en gevaarlijke situaties belt u naar 112. Bij verdenking illegale opslag vuurwerk belt u de politie op 0900 – 88 44. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl, onder de knop ‘meld anoniem’.


 

Opruimen vuurwerk- en stookafval na 1 januari

De gemeente start vanaf maandag 2 januari met het opruimen van stook- en vuurwerkafval. Op 1 januari ruimen wij alleen het afval op dat voor gevaarlijke situaties zorgt.

Waarom is hiervoor gekozen?
De politie, gemeente en brandweer hebben dit met elkaar afgesproken. Op deze manier geven wij de inwoners die het afval hebben veroorzaakt de kans om het zelf op te ruimen. Gebeurt dat niet, dan gaan we vanaf 2 januari zelf aan de slag.


 

Regels carbid schieten

Carbidschieten is in onze gemeente alleen op oudejaarsdag tussen 10.00 en 17.30 uur en onder voorwaarden toegestaan. Bij het carbidschieten verzoeken wij u zich aan de volgende regels en voorwaarden te houden:

  • De (melk)bussen of vaten hebben een inhoud van maximaal 40 liter;
  • De bussen of vaten zijn afgesloten met een zacht materiaal zoals een plastic voetbal of plastic zak;
  • Er wordt acethyleengas gebruikt, afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water of gas(mengels) met vergelijkbare eigenschappen;
  • De carbidschieter is 18 jaar of ouder. Dat geldt ook voor de helpers;
  • De carbidschieter is niet onder invloed van alcohol of drugs. Dat geldt ook voor de helpers;
  • Het vrije schootsveld bedraagt minimaal 75 meter;
  • U schiet niet richting openbare wegen, wateren, paden of spoorwegen;
  • U schiet niet in de richting van woningen of gebouwen;
  • Het carbidschieten gebeurt op minimaal 75 meter afstand van woongebouwen en op minimaal 300 meter afstand van medische en zorginstellingen of gebouwen met dieren;
  • De locatie van het carbidschieten is afgesloten met linten of ander vergelijkbaar materiaal zodat toeschouwers niet in de nabijheid van de melkbussen en niet in de schietrichting staan.


 


 

Bekijk hier de PDF uit de krant 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie