bird
woensdag 31 mei | 12.49 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 44

02-11-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
burgemeester met ambtsketen
Column Burgemeester Van Maaren

Iedereen doet mee, iedereen wint

In onze gemeente, onze gemeenschap, doen we dingen samen. Met inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente. Ik ben er trots op dat er in deze Nationale Klimaatweek een prachtig programma van activiteiten is georganiseerd. Samen met én voor betrokken inwoners, ondernemers, kinderen en maatschappelijke organisaties. Tot en met zaterdag 5 november kunt u nog deelnemen aan inspirerende activiteiten. Kijk hiervoor op zaltbommel.nl/nationaleklimaatweek.
De uitdaging die we hebben is groot. We moeten CO2 uitstoot verminderen en waardevolle grondstoffen opnieuw gebruiken. We werken aan nieuwe manieren van onze huizen verwarmen en wekken energie op uit zon en wind. Er zijn duidelijke doelen gesteld. In Zaltbommel werken we samen om daar aan bij te dragen.

In een aantal Deals voor Duurzaamheid werken we met inwoners, woningcorporaties, glastuinbouwers, landbouwers en ondernemers aan een duurzame toekomst voor onze gemeente.

In uw eigen huis kunt u al besparen op energie door eenvoudige maatregelen. De energiecoaches van Energieloket Zaltbommel kunnen u daarbij helpen. Dat is ook goed voor uw portemonnee.  Onze aarde is geen onuitputtelijke bron. Het is nodig om te werken aan een gezonde en duurzame toekomst voor huidige én toekomstige generaties. Dat is soms spannend en kan soms voelen alsof we iets op moeten geven. Maar in Zaltbommel doen we dat samen. Het biedt kansen en opent nieuwe mogelijkheden. Iedereen doet mee, iedereen wint.

Met vriendelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
Burgemeester Zaltbommel


 

Vervangen van bomen

In de maanden november en december kappen we op verschillende plaatsen in onze gemeente zieke en dode bomen. Wethouder Van Leeuwen: “Het kappen van zieke bomen is jammer, maar noodzakelijk. Zieke bomen kunnen namelijk gevaarlijk zijn, omdat bijvoorbeeld takken afbreken. Als het kan, planten we nieuwe bomen op de plaats van de gekapte bomen.”

Locaties
We kappen vanaf november bomen op de volgende plaatsen:

  • Begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat in Aalst
  • Molenkampsweg tegenover de Plus in Brakel
  • Zietfordseweg in Nederhemert
  • Diverse locaties in Aalst en Zaltbommel

Op de bovengenoemde locaties kappen we diverse bomen, waaronder 16 essen en 14 populieren. Voor de gekapte bomen plaatsen we, waar mogelijk, nieuwe terug. 

Verkeersregelaars
Tijdens de werkzaamheden zetten we indien nodig verkeersregelaars in.


 

Glad? Dan gaat de buitendienst op pad!

De herfst is in volle gang, maar onze buitendienst staat klaar voor de winter. Vanaf november tot eind april wordt het weer dag en nacht in de gaten gehouden. Als het glad wordt, meldt de Provincie dit bij onze gladheidcoördinator. De strooiwagens gaan vervolgens zo snel mogelijk op pad.

Vlootschouw
Deze week trapte de strooiploeg het strooiseizoen af. Dat deden ze volgens traditie met de ‘vlootschouw’, waarbij alle voertuigen worden gecontroleerd. De strooiploeg bestaat uit buitendienstmedewerkers en hun collega’s van aannemersbedrijf Smits. We gebruiken vier kleinere voertuigen voor het strooien van de fietspaden, vier grotere voor de hoofdroutes.

Waar strooien we?
De strooiploeg strooit op basis van het gladheidbestrijdingsplan. Hierin staan de wegen die wij strooien. Benieuwd naar de routes of wilt u meer informatie? Lees dan onze pagina gladheidbestrijding op www.zaltbommel.nl.


 

Afsluiting Waterstraat 5 november

Op zaterdag 5 november vindt in het kader van de Nationale Klimaatweek in de Waterstraat de duurzaamheidsmarkt plaats. Daarom zijn enkele straten in de binnenstad op deze dag afgesloten van 08.30 tot 17.00 uur. We willen u vragen om voor zaterdag 5 november 08.30 uur uw auto ergens anders te parkeren.

Welke straten sluiten we af?

-           Waterstraat en Markt: afgesloten voor alle verkeer.

-           Lange Steigerstraat: afgesloten voor doorgaand verkeer.

-          Korte Steigerstraat, Gasthuisstraat en Kerkstraat: alleen te verlaten via de zuidkant, omdat de Waterstraat en Markt zijn afgesloten voor doorgaand verkeer.

Let op: De duurzaamheidsmarkt vindt plaats in de Waterstraat. Op de Markt is de wekelijkse zaterdagmarkt, waardoor de stad beperkt bereikbaar is.

Nationale Klimaatweek 2022
Van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november is het Nationale Klimaatweek. In Zaltbommel organiseren we met verschillende organisaties die hele week leuke en inspirerende activiteiten, waaronder de duurzaamheidsmarkt. Zien we u zaterdag?

Benieuwd naar het hele programma?
Kijk dan op: www.zaltbommel.nl/nationaleklimaatweek.


 

Raadsnieuws

Begrotingsraad 3 november  
Donderdagavond 3 november is de begrotingsraad vanaf 16.00 uur in het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel. Tijdens de begrotingsraad zal de programmabegroting 2023-2026 worden gepubliceerd. Tevens worden voorafgaand aan de bespreking van de programmabegroting ook de algemene beschouwingen gehouden. In de programmabegroting wordt per beleidsterrein bepaald wat de doelen zijn, hoe dit wordt bereikt en hoeveel het mag kosten.

U kunt voorafgaand aan de vergadering de agenda met daarop de programmabegroting inzien op zaltbommel.notubiz.nl/vergadering/906865. Via deze link kunt u ter zijner tijd ook de vergadering live volgen, of naderhand terugkijken.


  

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie