bird
maandag 11 december | 13.55 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 44 2023

01-11-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Ed-Goossens-3

Even voorstellen: wethouder Ed Goossens

Op donderdag 26 oktober is tijdens een extra raadsvergadering Ed Goossens geïnstalleerd als wethouder. Hij neemt hiermee het stokje over van Willem Posthouwer. Die legde per 1 oktober, wegens gezondheidsredenen, zijn functie neer. Graag stelt hij zich persoonlijk aan u voor:

“Mijn naam is Ed Goossens. Geboren in 1963 en momenteel woonachtig in Meteren. Ik voel me vereerd en trots om uw wethouder te mogen zijn.

Ik ken het rivierengebied waar ik sinds 2003 woon. Met mijn partner Tamara en onze eigen Takkie, Bono genaamd, wonen we op een kwartier reizen van het gemeentekantoor van Zaltbommel.

Ik zal me met hart en ziel inzetten voor gemeente Zaltbommel. Ik doe dat op geheel eigen wijze en stijl. Maar altijd met een frisse en liberale blik en kijkend naar de hele gemeenteraad.

Samen zijn, en maken, we gemeente Zaltbommel. Dat klinkt best eenvoudig. Maar het is iedere dag hard werken. Het vraagt om daadkracht en creativiteit om met beperkte financiële middelen het maximale te behalen voor u, inwoners en ondernemers.

Ik hecht waarde aan afspraak is afspraak. Daarnaast schroom ik niet om nee te verkopen als iets niet realistisch of haalbaar lijkt.

Er liggen, ook voor gemeente Zaltbommel, stevige economische en sociale opgaven. Ik heb een groot geloof en vertrouwen in de kracht van samen.

Ik zie ernaar uit om kennis te maken.”


 

Tegeltaxi een groot succes

Tegels eruit en planten erin: is uw tuin al wat groener? In 2023 reed de tegeltaxi maar liefst vijf keer door gemeente Zaltbommel om bij u thuis tegels op te halen. En met succes: in totaal meldden 111 huishoudens zich aan en zijn er ruim 8.000 tegels verruild voor planten. Dit is een oppervlakte zo groot als drie tennisbanen.

Zo haalde de tegeltaxi ook bij Reinier stenen uit zijn achtertuin op. “Onze achtertuin was meer een plaatsje dan een tuin. Bovendien stonden de afvalcontainers erg ongezellig in het zicht. We hebben ons gazon vergroot en een afscheiding gemaakt waar de containers achter kunnen staan. Die afscheiding wordt ook mooi groen dankzij de klimplanten die we er tegenaan laten groeien.”


 

Koop een regenton met korting

Het klimaat verandert en dat hebben we de laatste tijd duidelijk gemerkt. Het weer wordt steeds onvoorspelbaarder en we krijgen vaker te maken met overvloedige regenval. Deze veranderingen kunnen voor overlast zorgen, zowel binnen als buiten ons huis.

Regenton
Heeft u er ooit aan gedacht om een regenton in uw tuin te plaatsen? Een regenton kan een goede oplossing bieden voor het regenwater dat op uw dak valt. Door het water op te vangen en te bewaren, kunt u het later gebruiken om uw planten water te geven of voor andere doeleinden. En het mooie is dat u hiermee ook uw tuin klimaatbestendiger maakt!

Koop nu een regenton met korting
U kunt nu een regenton aanschaffen met €25 korting. De kortingsbon vindt u naast onze gemeentepagina. Knip deze uit en neem hem mee naar één van de deelnemende winkels. Op deze manier wordt het nog aantrekkelijker om uw tuin klimaatbestendig te maken!


 

Start plaatsing kleine betaalbare huizen Beersteeg-West Zaltbommel

Dinsdag 24 oktober zijn de eerste kleine huizen geplaatst op de Beersteeg-West in Zaltbommel. Een mooi moment want dit bijzondere project is een primeur voor de Bommelerwaard. Totaal komen er vijftien kleine huizen, tien koop- en vijf huurwoningen. Vorige week waren onder andere wethouder Gijs van Leeuwen, Jaap de Windt, namens projectontwikkelaar Van Dillen Bouw, en toekomstige bewoner Danica aanwezig om de start van de plaatsing te vieren.

Wethouder Gijs van Leeuwen is trots op dit project. ‘Dit project is een goed voorbeeld van hoe creatief om te gaan met de grote behoefte aan woningen. Het zijn kleine, betaalbare en duurzame huizen voor starters. En ook nog eens op een prachtige locatie: Zowel midden in de natuur als op loopafstand van het centrum van Zaltbommel.

In december ontvangen alle bewoners de sleutel. Dan is naar verwachting ook de buitenruimte klaar. Wat nu nog een modderig terrein is, wordt uiteindelijk een gemeenschappelijke tuin die bewoners samen gaan onderhouden. De eerste boom werd symbolisch door wethouder Gijs van Leeuwen en Jaap de Windt alvast geplant.


 

Gratis rijbewijspas

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 44,00!

Plaatsen beschikbaar
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de cursus op 14 november.  Wees er snel bij want vol is vol. Op dinsdag 19 december wordt de cursus ook gegeven. De cursus begint om 19.00 uur en duurt 1,5 uur. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Raadsnieuws

Donderdag 26 oktober is de heer Ed Goossens tijdens de extra raadsvergadering beëdigd als wethouder. Na zijn beëdiging startte de carrouselvergadering. De gemeenteraad bepaalde hoe de agendastukken in de raadsvergadering van 9 november behandeld worden.

Hamerstukken

  • Bestemmingsplan Bruchem, Nieuwstraat 3
  • Bestemmingsplan Poederoijen, Maasdijk 54
  • Bestemmingsplan Zuilichem, ’t Boske naast 1
  • Delegatiebesluit wijziging omgevingsplan
  • Erfgoedverordening 2023
  • Verordening bekostiging leerlingenvervoer

Bespreekstukken

  • Bestemmingsplan Bruchem, Molenstraat naast 1
  • Fonds Bovenwijks
  • Aanwijzingsbesluit bindend adviesgevallen en participatiegevallen in omgevingsplan
  • Bestemmingsreserve Thuis in de wijk

Tevens worden in de Raadsvergadering van 9 november de volgende onderwerpen behandeld: Programmabegroting 2024, Regio arrangement Fruitdelta Rivierenland, Regionaal risicoprofiel en regionaal beleidsplan VRGZ, Re-integratieverordening Participatiewet.

Meer informatie
Bekijk de volledige agendastukken via zaltbommel.raadsinformatie.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie