bird
woensdag 31 mei | 11.36 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 40

05-10-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
telefoons met buitenbeter-0310 1031
Meld probleem buiten op straat via BuitenBeter app

Meld probleem buiten op straat via BuitenBeter app

Ziet u een kapotte putdeksel, losliggende stoeptegels of een lantaarnpaal die niet brandt? Dan kunt u dit makkelijk en snel bij ons melden via de app BuitenBeter op uw mobiele telefoon. Met deze app geeft u een probleem in de openbare ruimte aan ons door.

Hoe werkt de BuitenBeter app?
In vier eenvoudige stappen maakt u een melding:

  1. U ziet een probleem in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een defecte lichtmast in uw straat;
  2. U maakt een foto van het probleem en laadt deze in de BuitenBeter app;
  3. GPS op uw mobiele telefoon bepaalt automatisch uw exacte locatie;
  4. U omschrijft het probleem en verzendt uw melding.

Volg uw melding
Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Bij een groen bolletje is de melding opgelost en ontvangt u een terugkoppeling.

App downloaden
De BuitenBeter app is te downloaden via de appstore, Google Play store of de Windows Phone Marketplace. Kijk voor meer informatie op: www.buitenbeter.nl.


 

Inloopbijeenkomst Esplanadepark

Op 7 juni vond er een wijkbezoek plaats om mee te denken over de inrichting van het Esplanadepark. Dit was naar aanleiding van een geplande onderhoudsronde eind dit jaar. De wensen zijn verwerkt in het voorlopig ontwerp. De realisatie zal naar verwachting begin 2023 plaatsvinden.

Wensen bewoners
Over het algemeen is er grote tevredenheid over de huidige inrichting en zijn grootschalige aanpassingen niet gewenst. Wel is er vraag naar kleurrijk groen, meer bomen en aandacht voor biodiversiteit. Daarnaast mag het gebied op en rondom het plateau een opknapbeurt krijgen.

Inloopbijeenkomst
Bent u benieuwd naar het ontwerp of heeft u vragen? Kom dan naar de inloopbijeenkomst in het Wijkhuis De Spellewaard in Zaltbommel op woensdag 12 oktober van 18.30 tot 20.00 uur. Heeft u vragen en kunt u er niet bij zijn? Neem dan contact met ons op via 14 0418 of via info@zaltbommel.nl.


 

Wat doet u bij een ramp?

Tijdens de ‘Wat te doen bij een ramp maand’ informeerden wij u extra over wat u kunt doen bij een ramp. Dat was in de periode van 18 mei tot 18 juni van dit jaar. Wij zijn benieuwd of deze informatie u heeft geholpen. Zodat u beter weet wat u kunt doen tijdens een ramp.

Helpt u ons?
Om erachter te komen of u de informatie heeft ontvangen en of deze informatie u heeft geholpen, maakten we een vragenlijst. Van 26 september tot 17 oktober kunt u deze korte vragenlijst invullen. Wij zijn benieuwd naar uw reactie.

Over de vragenlijst
Vanaf maandag 26 september 12.00 uur kunt u de vragenlijst invullen. Scan de QR-code hieronder of ga naar https://enquete.toponderzoek.com/zaltbommel.


 

Militaire oefening

Er vindt van 10 tot en met 14 oktober 2002 een militaire oefening plaats in onze gemeente. Deze oefening wordt uitgevoerd door het Ministerie van Defensie en wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie. Ook heeft het geen invloed op de verkeerssituatie.

Ervaart u overlast? Neem dan contact op met Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade via Communicatie.13LTBRIG@mindef.nl


 

Gratis rijbewijspas ophalen?

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 41,60!

Plaatsen beschikbaar
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de cursus op 12 oktober, 9 november en 7 december. Het tijdstip is van 19.00 tot 20.30 uur. Let op: vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


  

Duurzaamheidsmarkt

Tijdens de Nationale Klimaatweek organiseren we activiteiten in het teken van duurzaamheid. We sluiten de week af met een markt op zaterdag 5 november, in het centrum van Zaltbommel. Wilt u uw duurzame onderneming of producten daar tonen? Mail naar info@zaltbommel.nl voor meer informatie.


  

Voorontwerpbestemmingsplan Gameren, Hendrikstraat Molendel

Burgemeester en wethouders van Zaltbommel maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Gameren, Hendrikstraat Molendel” met bijbehorende stukken vanaf 6 oktober 2022 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage ligt. Voor u bestaat de mogelijkheid om een zienswijze naar voren te brengen.  Op basis van het betreffende bestemmingsplan kunnen 105 woningen worden gerealiseerd. De locatie Hendrikstraat Molendel ligt aan de westzijde van de kern Gameren.

Informatieavond
Dinsdagavond 11 oktober 2022  organiseert de ontwikkelaar een informatieavond in zalencentrum Gambora, Middelkampseweg 2 in Gameren. De avond start om 19:30 uur. 


  

Raadsnieuws

Carrouselvergadering 6 oktober 2022
Op donderdagavond 6 oktober is de Carrouselvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel.

Agenda
De vergadering is opgedeeld in 2 sessies, waarin onder andere wordt besproken:

  1. Opiniërende nota parkeerbeleid
  2. Vaststellen omgevingsvisie Bommelerwaard
  3. Een agenderingsverzoek over de Sint Maartenskerk

De rest van de agenda vindt u op zaltbommel.notubiz.nl

Meer informatie?
U kunt de vergadering terugkijken op de website van de gemeenteraad: www.raadzaltbommel.nl. Of via de app Notubox en de app Politiek Portaal (alleen voor iPad).


  

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie