bird
maandag 04 maart | 21.48 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 39

28-09-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
burgemeester met ambtsketen-2609 1157
Burgemeester Van Maaren

Column Burgemeester Van Maaren

Zie elkaar

Als mens hebben we de behoefte om ons gehoord, gezien en gekend te voelen. Om respect te ervaren en herkenning te vinden. We zijn sociale dieren en zoeken elkaar op. Op school, in werk, bij de sportvereniging, in de kerk, het theater en het café.

Door verschillende omstandigheden is het niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend om onder de mensen te zijn of te blijven. Dan ligt eenzaamheid op de loer. Dat kan ons allemaal overkomen.
Op 29 september schuif ik aan bij een diner van Stichting Met je Hart. De Stichting laat ouderen die zich eenzaam voelen genieten van fijne momenten én nieuwe vriendschappen. Maandelijks nodigen zij ouderen uit. Om met elkaar te lunchen of dineren in onze lokale horeca. Ik kijk ernaar uit om samen te eten, te luisteren en te praten met elkaar. Om elkaar echt te zien.

Van 29 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In onze gemeente zijn verschillende activiteiten georganiseerd om in deze week extra aandacht te vragen voor dit thema. Zo kunt u bij de bibliotheek de hele week aanschuiven bij een koffie-klets tafel. En organiseert Welzijn Bommelerwaard een workshop ‘signaleren van eenzaamheid’ voor alle vrijwilligers in de Bommelerwaard.

Eenzaamheid is er niet maar één week per jaar, maar is er stil en vaak ongezien altijd. Kijk, luister, herken, erken en maak contact. Nodig je buur eens uit voor een wandeling of sluit je aan bij een vereniging. Zie elkaar.

Met vriendelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
Burgemeester Zaltbommel


 

Uw buurt vergroenen? Doe mee en ontvang een plantenpakket!  

Wilt u uw buurt vergroenen? Doe dit tijdens de Nationale Boomspiegelfeest van 1 tot en met 9 oktober  en u krijgt van ons de planten. Deze week heeft als doel zoveel mogelijk boomspiegels te vergroenen. Een boomspiegel is de (meestal) kale ruimte rond de stam van een boom. Wij hopen dat u in deze week een kale boomspiegel in uw straat omtovert tot een boomtuin.

Waarom vergroenen boomspiegel?
De boomspiegel wordt vaak gebruikt voor het neerzetten van fietsen of afvalzakken, maar het is dé ideale plek om uw buurt te vergroenen. Het aanleggen van een boomspiegel bevordert namelijk biodiversiteit, zuurstof voor de boom en zorgt ervoor dat water beter kan weglopen.

Doet u mee?
Lees het nieuwsbericht op onze website www.zaltbommel.nl hoe u mee kunt doen.


 

Verhoging eenmalige energietoeslag

Wij verhoogden de eenmalige energietoeslag van €800 naar €1300. Als u al eerder de €800 heeft ontvangen, dan hoeft u niets te doen. U krijgt de aanvullende €500,- automatisch zo spoedig mogelijk overgemaakt op uw rekening. Komt u in aanmerking voor de energietoeslag en heeft u deze nog niet aangevraagd? Als u dat nu doet, krijgt u zo snel mogelijk €1300 gestort.

Kom ik in aanmerking voor energietoeslag?
Op onze website www.zaltbommel.nl onder de tegel ‘energietoeslag’ leest u of u in aanmerking komt voor de eenmalige energietoeslag. U kunt hiervoor ook bellen met Bureau Minima Regelingen via 033-3035455. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9:00-12:00 uur en van 13:00-15:00 uur.

Hoe kan ik de energietoeslag aanvragen?
Heeft u nog geen energietoeslag ontvangen en komt u in aanmerking hiervoor? Vraag deze dan aan via onze website onder de tegel ‘energietoeslag’. Heeft u hulp nodig bij het doen van een nieuwe aanvraag? Maak dan met ons een afspraak. Dit kan via de website onder de tegel energietoeslag, hulp en advies nieuwe aanvraag. Of neem contact met ons op via 14 0418.


 

Gezonder leven? Doe mee!

Van maandag 12 september tot en met vrijdag 7 oktober is het de Bommelerwaardse gezondheidsmaand. De gezondheidsmaand is een maand vol met leuke, leerzame en sportieve activiteiten voor jong en oud. Gericht op gezonde voeding, gezond bewegen en mentale gezondheid. Wilt u weten welke activiteiten er allemaal zijn of u aanmelden? Kijk op onze website www.zaltbommel.nl (zoek op gezondheidsmaand) of scan de QR-code met uw mobiele telefoon.


 

Week van de opvoeding

Van 3 tot 9 oktober 2022 is het de Week van de opvoeding. Dit jaar is het thema ‘Samen delen, samen weten’. Buurtzorg Jong Zaltbommel en jongerenwerk organiseren in deze week verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren en ouders. Buurtzorg Jong nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen en ervaringen met elkaar te delen, want samen delen is samen weten.

Meer informatie of aanmelden voor één van de activiteiten?
Ga naar buurtzorgjong.nl/nieuws/weekvandeopvoeding.


 

Controle hondenbelasting van start

Vanaf maandag 3 oktober komen de controleurs van Legitiem B.V. bij u langs om te kijken of u honden heeft en of deze bij ons geregistreerd staan. Wilt u uw hond aan- of afmelden? Vul het aangifteformulier digitaal in of stuur het per post naar ons toe. Dit formulier en meer informatie leest u op onze website www.zaltbommel.nl.


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 22 september 2022
Donderdagavond 22 september heeft er een raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel plaatsgevonden.

Aangenomen
De volgende stukken zijn aangenomen door de raad:

  1. Voordracht gemeenschappelijk AB-lid regio Rivierenland
  2. Integraal huisvestingsplan onderwijs 2022-2037
  3. Bestuursrapportage 2022

Meer informatie?
U kunt de vergadering terugkijken op de website van de gemeenteraad: www.raadzaltbommel.nl. Of via de app Notubox en de app Politiek Portaal (alleen voor iPad).


  

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie