bird
maandag 11 december | 12.48 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 39 2023

27-09-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
2301005GZ_Storing-openbare-verlichting-129x78,5-1

Lantaarnpaal defect? Meld het ons

De zomer is voorbij en het wordt weer sneller donker. Openbare verlichting is belangrijk. Want als het niet werkt dan kan het voor onveilige situaties zorgen.

Storing doorgeven
Ziet u lantaarnpalen die niet verlicht zijn? Geef uw storing dan aan ons door via het algemene telefoonnummer 14 0418, via de BuitenBeter app of op onze website. Wij geven de melding zo nodig door aan Liander.

U meldt een storing en dan?
Het is afhankelijk van wat voor storing u doorgeeft wat er met uw melding gebeurt. Let op: Liander heeft een standaard doorlooptijd van 10 werkdagen om problemen op te lossen bij complexere problemen.

Eén kapotte lantaarnpaal
Meldingen die over bovengrondse storingen gaan, zoals wanneer er één lantaarnpaal stuk is, lossen wij als gemeente op. Wij houden deze bovengrondse meldingen bij en maken ongeveer twee keer per maand een reparatieronde. Het kan dus even duren voordat een defecte lantaarnpaal gerepareerd is.

Hele straatverlichting werkt niet
Ondergrondse storingen, bijvoorbeeld wanneer de hele straatverlichting is uitgevallen, geven we door aan het servicecentrum van netbeheerder Liander. Zij zijn verantwoordelijk voor het verlichtingsnet en zorgen voor het herstel van de verlichting. Soms duurt het langer voordat een storing is opgelost.  Bijvoorbeeld als de weg opengebroken moet worden.

Storing aan elektriciteitsnet
Naast de storingen aan verlichting zijn er ook storingen aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kan de stroomvoorziening in uw woning wegvallen. Deze storingen behandelt Liander met voorrang, waardoor minder urgente verlichtingsstoringen doorschuiven.


 

Neerslachtig in de herfst

De herfst is begonnen. De dagen worden korter, de blaadjes beginnen te vallen. Niet alleen het weer is somber. Ook veel mensen hebben last van somberheid. U hebt minder zin om uit bed te komen. U voelt zich minder vrolijk. U kunt zich minder goed concentreren. Veel volwassenen, maar ook jongeren en kinderen hebben er last van.

Herkent u zichzelf of uw kind in deze herfst-neerslachtigheid? Geen paniek. Schommelingen in de stemming horen bij het leven. In verreweg de meeste gevallen kunt u zelf de stemming verbeteren of uw kind hierbij helpen. Buurtzorg Jong heeft een paar tips: 

  1. Zorg voor zoveel mogelijk daglicht. Ga veel naar buiten. Als u binnen bent, ga dan bij het raam zitten.
  2. Beweeg elke dag! Maak een extra wandeling. Ga een potje voetballen. Ga lekker buiten spelen.
  3. Zorg voor voldoende vitamine D in uw voeding of gebruik een voedingssupplement.

Meer informatie of vragen?
Als deze tips niet helpen om minder somber te zijn en uw kind wordt echt belemmerd door zijn of haar stemming, bel dan met Buurtzorg Jong voor overleg. Samen kunnen we bespreken of het verstandig is (professionele) hulp in te zetten.

Buurtzorg Jong is ook beschikbaar voor andere vragen. Neem hiervoor contact op per mail zaltbommelstad@bzjong.nl of telefoon 06-12597553 of zaltbommeldorpen@bzjong.nl, telefoon 06-20744148.


 

Startavond Klompenpad Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw klompenpad in de omgeving van Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem? Kom dan naar de startavond op woensdag 4 oktober.

Startavond 4 oktober
We maken samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, bewoners en partijen een wandelroute die u meeneemt door het landschap en de cultuurgeschiedenis van het gebied. De avond begint om 19.30 uur in het dorpshuis in Kerkwijk. U kunt zich aanmelden via de website www.slgelderland.nl. Zoek op ‘klompenpad kerkwijk, delwijnen en bruchem’.

Klompenpaden in onze gemeente
Het klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem wordt het vijfde klompenpad.  Zo ontstaat er een netwerk van wandelroutes in onze gemeente. De andere klompenpaden zijn: Het Hamarithapad in Nederhemert, Jordenpad in Poederoijen en Brakel en Nijwelepad in Nieuwaal. Het klompenpad Halostapad in Aalst wordt op zaterdag 30 september geopend.


 

Gratis rijbewijs voor jongere deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 44,00!

Plaatsen beschikbaar
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de cursus op dinsdag 10 oktober. Wees er snel bij want vol is vol. Op dinsdag 14 november en 19 december wordt de cursus ook gegeven. De cursus begint om 19.00 uur en duurt 1,5 uur. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 28 september
Donderdagavond 28 september om 20:00 uur is de raadsvergadering van de gemeenteraad. Voorstellen die als bespreekstuk op de agenda staan zijn stukken die de raad nog wilt bespreken tijdens de vergadering. Hamerstukken daarentegen kunnen gelijk, zonder bespreking, vastgesteld worden.

Bespreekstukken:

- Bestuursrapportage Zaltbommel 2023

- Financiële verordening 2023 Zaltbommel

 

Hamerstukken:

- Bestemmingsplan parapluherziening verkamering woningen integrale herziening

- Bestuursrapportage Werkzaak 2023 

- Vaststellen verordening en delegatiebesluit werkgeverscommissie Zaltbommel

 

Meeluisteren of aanwezig zijn?
De volledige agendastukken treft u op zaltbommel.raadsinformatie.nl. Hier kunt u de vergadering live volgen of terugluisteren. Ook bent u van harte welkom op de publieke tribune in het stadhuis.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie