bird
woensdag 31 mei | 13.04 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 38

21-09-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
overheidnl-1909 1201
Wat speelt er in uw buurt?

Weten wat er in uw omgeving gebeurt?

Gaan mijn buren verbouwen? Wordt die boom gekapt? Of vindt er een evenement plaats? Informatie hierover vindt u op www.overheid.nl. U kunt u op deze website ook eenvoudig aanmelden zodat u een melding krijgt als er in uw buurt iets gebeurt.

Bekendmakingen in uw mailbox
Wilt u zich snel en gemakkelijk laten informeren over besluiten in uw buurt? Met een (gratis) abonnement op deze bekendmakingen, ontvangt u wekelijks de bekendmakingen per e-mail. Zo bent u gemakkelijk op de hoogte wat er in uw buurt gebeurt. U bepaalt zelf welke bekendmakingen u wilt ontvangen aan de hand van het soort bekendmaking of het postcodegebied. Op de website www.overheid.nl meldt u zich aan voor deze e-mailservice.

Alles op één plek
Op www.overheid.nl plaatsen wij bekendmakingen zoals verleende vergunningen of verkeersbesluiten. Ook de bekendmakingen van onder andere de provincie en het waterschap staan hier overzichtelijk bij elkaar.


 

Wat doet u bij een ramp?

Tijdens de ‘Wat te doen bij een ramp maand’ informeerden wij u extra over wat u kunt doen bij een ramp. Dat was in de periode van 18 mei tot 18 juni van dit jaar. Wij zijn benieuwd of deze informatie u heeft geholpen. Zodat u beter weet wat u kunt doen tijdens een ramp.

Helpt u ons?
Om erachter te komen of u de informatie heeft ontvangen en of deze informatie u heeft geholpen, maakten we een vragenlijst. Van 26 september tot 17 oktober kunt u deze korte vragenlijst invullen. Wij zijn benieuwd naar uw reactie. 

Over de vragenlijst
Vanaf maandag 26 september 12.00 uur kunt u de vragenlijst invullen. Scan de QR-code hieronder of ga naar https://enquete.toponderzoek.com/zaltbommel.


 

Informatieavond Mijn Buurtje  

Vindt u uw buurt belangrijk? En wilt u graag iets betekenen voor uw buurt? Kom dan maandag 26 september om 19.30 uur naar de informatieavond over het nieuwe platform Mijn Buurtje in Dorpshuis De Gaarde in Nederhemert.

Wethouders over Mijn Buurtje
Wethouder Kees Zondag, wethouder Financiën, Gebiedsgericht werken en Sport en Karima Bouchatoui, wethouder Zorg, Werk en inkomen, Welzijn en Onderwijs, over Mijn Buurtje:

Kees Zondag: “In gemeente Zaltbommel gebeurt veel. Om te zorgen dat iedereen de mooie dingen van onze gemeente kan vinden en gebruiken, gaan we aan de slag met een online platform waarop iedereen mee kan doen. Zo kunnen inwoners bijvoorbeeld aangeven wat er leeft in het dorp of de wijk en welke behoeftes er zijn. De gemeente kan die informatie gebruiken in plannen en beleid. Dit maakt gebiedsgericht werken gemakkelijker. Om te zorgen dat het niet blijft bij een online platform, worden inwoners opgeleid tot buurtverbinders. Op deze manier werken we samen aan een prachtige gemeente!”

Karima Bouchtaoui: “Zou het niet handig zijn als er een plek was waar u kon vinden wat er speelt, wordt gevraagd, aangeboden en georganiseerd in uw buurt? Goed nieuws! Dit komt er namelijk op korte termijn. Wij kozen als gemeente voor de aanpak van Mijn Buurtje. Zij bieden een online platform (website), waar u alle informatie en activiteiten bij u in de buurt kunt vinden. Het wordt gedragen door lokale inwoners, die hiervoor opgeleid worden tot buurtverbinders. De aanpak is bedoeld om nog meer ontmoetingen en verbindingen in uw omgeving te laten ontstaan. Niet alleen tussen inwoners, maar ook tussen inwoners en organisaties, zoals de gemeente of welzijnsorganisaties.”
Meer informatie? Lees dan het volledige nieuwsbericht op: www.zaltbommel.nl.


 

Geen laadkabels over de stoep

Elektrische auto’s mogen niet opgeladen worden met een laadkabel die vanaf de woning over, onder of door de openbare ruimte naar de auto loopt. De laadkabel vormt namelijk een risico. Voorbijgangers kunnen over de kabel struikelen en de kabel belemmert de doorgang. Daarnaast willen we niet dat inwoners zich een parkeerplek ‘toe-eigenen’. Per 01-01-2023 handhaven we hierop. 

Laadpaal aanvragen?
Heeft u geen parkeergelegenheid op eigen terrein? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. U doet uw aanvraag voor een oplaadpaal in de openbare ruimte bij een bedrijf dat hiervoor een vergunning heeft. U vindt deze bedrijven op onze website: www.zaltbommel.nl. Aan de hand van de kaart voor laadpalen kiezen we een logische locatie bij u in de buurt.


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 22 september 2022
Donderdagavond 22 september zal er een raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel plaatsvinden.

Agenda
De volgende agendapunten worden besproken:

  1. Voordracht gemeenschappelijk AB-lid regio Rivierenland
  2. Integraal huisvestingsplan onderwijs 2022-2037
  3. Bestuursrapportage 2022

Meer informatie?
U kunt de vergadering terugkijken op de website van de gemeenteraad: www.raadzaltbommel.nl of via de app Notubox en de app Politiek Portaal (alleen voor iPad).


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie