bird
maandag 11 december | 13.17 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 37 2023

13-09-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Willem-Posthouwer

Willem Posthouwer stopt als wethouder

Vorige week liet wethouder Willem Posthouwer weten dat hij stopt per 1 oktober. Dit besluit valt hem zwaar. “Mijn gezondheid vraagt om meer rust. Een behoefte die niet samengaat met de intensiteit van de functie, althans niet op de wijze waarop ik hieraan invulling wil en kan geven.”

Burgemeester Pieter van Maaren heeft alle begrip voor het feit dat wethouder Posthouwer zijn gezondheid laat prevaleren. Gezondheid gaat immers boven alles.

“Als college van burgemeester en wethouders betreuren wij het, uiteraard met begrip voor zijn situatie, dat Willem Posthouwer stopt. Zijn intrinsieke gedrevenheid en zijn resultaatgerichtheid in het bereiken van doelen op het gebied van onder andere de energietransitie, duurzaamheid en de Buitenstad worden enorm gewaardeerd. Daarnaast heeft hij een grote betrokkenheid bij cultuur en de economische ontwikkeling van de gemeente. Er is een goede basis gelegd waarop zijn opvolger kan voortbouwen. Een aimabel en betrokken mens met passie voor de publieke zaak verlaat het gemeentebestuur van Zaltbommel. Willem Posthouwer zal in ons gemeentebestuur zeker niet alleen als bestuurder, maar ook als mens gemist worden”, aldus burgemeester Van Maaren.

Het is nog niet bekend wie wethouder Posthouwer zal opvolgen.


 

Ontmoet elkaar bij het Ouder-kindcafé

Samen leuke dingen doen, andere ouders ontmoeten en met elkaar praten. Dat kan bij het Ouder-kindcafé. Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor ouders samen met hun kinderen tot 4 jaar. Broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Waar en wanneer?
Elke 3e woensdagochtend van de maand bent u van 10.30 uur tot 11.30 uur welkom in Wijkhuis De Spellewaard in Zaltbommel. Inloop vanaf 10.15 uur en aanmelden is niet nodig. Soms is er een gastspreker, soms trekken we eropuit en er is altijd koffie, thee en aanmaak.

De organisatie van de bijeenkomsten is in handen van Humanitas en Wijkhuis de Spellewaard.


 

Collegebezoek ISO ‘Horti Innovators’ in Gameren

Het college van burgemeester en wethouders was afgelopen week op bezoek bij ISO ‘Horti Innovators’ in Gameren.

Toonaangevend
Ze zijn toonaangevend binnen hun vakgebied, wereldwijd actief en wonnen diverse awards: ISO ‘Horti Innovators’. Dit bedrijf maakt machines voor bloemen-, bomen- en groenteteelt. Wat hen bijzonder maakt? Vanuit Gameren wordt het gehele proces om te komen tot een machine doorlopen. Ze hebben een eigen R&D afdeling voor onderzoek en ontwerp, waarbij 3D-vision-, robotica- en AI-technologie wordt toegepast. Vervolgens worden de machines in huis geassembleerd en getest. ISO’s eigen serviceafdeling zorgt voor een goede werking van de machines gedurende de volledige levensduur.

Wilt u ook dat het college van B&W bij uw onderneming of organisatie op bezoek komt? Neem dan contact op met: ondernemersteam@bommelerwaard.nl.


 

Gezondheidsmaand Bommelerwaard van start

Vandaag vindt de opening plaats in de bibliotheek en Wijkhuis de Spellewaard in Zaltbommel. Wethouder Karima Bouchtaoui zal het startschot geven door de eerste smoothie te fietsen. Volgende week delen wij een terugblik van deze opening. De andere weken houden wij u op de hoogte van alle activiteiten die u kunt doen. Benieuwd naar het volledige overzicht of wilt u meer informatie? Kijk dan op: www.bommelerwaardbeweegt.nl.


 

Raadsnieuws

Carrouselvergadering
Donderdagavond 14 september is de carrouselvergadering van de gemeenteraad.

De agenda is als volgt:

Raadzaal (19:00)

  1. Toelichting Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Gelderland-Zuid
  2. MFA Brakel
  3. Bestuursrapportage Zaltbommel 2023

Trouwzaal (20.00 uur)

  1. Bestemmingsplan parapluherziening verkamering woningen integrale herziening
  2. Bestuursrapportage Werkzaak 2023

De volledige agendastukken treft u op zaltbommel.raadsinformatie.nl. Hier kunt u de vergadering live volgen of terugluisteren. Ook bent u van harte welkom op de publieke tribune in het stadhuis.

Meespreken
Als u wilt meespreken op de geagendeerde onderwerpen kunt u zich aanmelden via griffie@zaltbommel.nl. Bekijk www.raadzaltbommel.nl voor meer informatie.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie