bird
maandag 11 december | 14.40 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 36 2023

06-09-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Pieter van Maaren-3 portret met keten-zonder lichten LR

Column Burgemeester Van Maaren

Met nieuwe energie

Na een mooie zomer is het fijn om te zien dat alles weer draait in onze gemeente. Onze kinderen gaan weer naar school. Ze kunnen zich verder ontwikkelen, nieuwe kennis opdoen en hun vrienden en vriendinnen weer zien. Goed om te zien hoe zij vol verwachting, en soms met frisse tegenzin, het nieuwe schooljaar tegemoet gaan.

Ook ons bloeiende verenigingsleven komt weer tot leven na de vakantie. Sportclubs, culturele verenigingen, muziekverenigingen en veel andere verenigingen starten weer met volle kracht op. We kunnen elkaar weer ontmoeten, samen activiteiten ondernemen en genieten van wat ons verenigt. Het verenigingsleven is het kloppende hart van onze gemeente en ik ben trots op iedereen die dat mogelijk maakt.

Ook de lokale democratie gaat verder. De gemeenteraad hervat haar vergaderingen. Daarin blijven zij zich inzetten voor het vertegenwoordigen van uw belangen. Samen met de gemeenteraadsleden werken we aan een nog betere leefomgeving voor al onze inwoners. Ik wil u blijven uitnodigen om actief deel te nemen aan de lokale democratie en uw stem te laten horen. Of om eens een vergadering bij te wonen op de publieke tribune in onze prachtige raadszaal.

Met nieuwe energie en enthousiasme gaan we dit nieuwe seizoen tegemoet. Laten we samen blijven bouwen aan een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt. Waarin we elkaar ondersteunen en waarin we trots kunnen zijn op wat we bereiken. Of het nu op school is, bij een vereniging of in de gemeenteraad. Laten we elkaar inspireren en stimuleren om het beste uit onszelf en onze gemeenschap te halen.

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
burgemeester Zaltbommel


 

Gratis rijbewijs voor jongere deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 44,00!

Plaatsen beschikbaar
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de cursus op dinsdag 10 oktober. Wees er snel bij want vol is vol. Op de volgende data wordt de cursus ook gegeven: 14 november en 19 december. De cursus begint om 19.00 uur en duurt 1,5 uur. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Het nieuwe Sjorsboekje is uit!

Onze collega Inge van Werven reikte het eerste Sjorsboekje uit aan de kinderen van groep 3/4 van basisschool de Ark in Zuilichem. Vorige week kregen alle kinderen die op de basisschool zitten dit boekje. Het Sjorsboekje staat vol met sport- en creatieve activiteiten uit de Bommelerwaard waar kinderen aan mee kunnen doen. Ze kunnen kiezen uit ruim 80 activiteiten, van muziekles tot hutten bouwen en van judo tot kunstrolschaatsen.

Meedoen aan activiteiten? Schrijf uw kind(eren) in via www.bommelerwaardbeweegt.nl. Wees er snel bij want vol = vol.


 

Tegeltaxi komt weer langs

Kunnen uw tegels in uw tuin omgeruild worden voor groen, maar weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Meld u dan nu aan voor de Tegeltaxi en wij halen de gewipte tegels gratis bij u thuis op.

Wanneer rijdt de Tegeltaxi
De Tegeltaxi rijdt op maandag 25 september (aanmelden uiterlijk 21 september) en op maandag 23 oktober (aanmelden uiterlijk 19 oktober). Aanmelden doet u via het aanmeldformulier op onze website: www.zaltbommel.nl/tegelwippen.

NK Tegelwippen 2023
Tot en met 31 oktober doen we mee aan het NK Tegelwippen. Met andere gemeenten gaan we de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te wippen. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter- of geveltuin. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen is onze gemeente beter bestand tegen het veranderende klimaat. Doet u met ons mee?


 

Gezonder leven? Doe mee!

Van woensdag 13 september tot en met zaterdag 14 oktober is het de Gezondheidsmaand Bommelerwaard. Een maand vol met leuke, leerzame en sportieve activiteiten voor jong en oud. Gericht op gezonde voeding, gezond bewegen en mentale gezondheid. Wilt u weten welke activiteiten er allemaal zijn of u aanmelden? Kijk dan op www.bommelerwaardbeweegt.nl of scan de QR-code.


 

Raadsnieuws

Planning van de gemeenteraad
7 september bijeenkomst over Brakel-west en het MFA

Op donderdagavond 7 september zal de raad worden bijgepraat over de ontwikkelingen in Brakel-west en de mogelijke komst van een MFA (Multifunctionele accommodatie). Een MFA is een centrale locatie waarin verschillende organisaties hun voorzieningen, producten en diensten aanbieden.

Carrouselvergadering 14 september
Op 14 september vindt de eerstvolgende Carrouselvergadering plaats. Wilt u deze bijwonen vanaf de publieke tribune? Dat kan! De vergadering begint om 20:00 uur in het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel.

Uw mening geven? Ook dat kan! Komende week zullen de voorstellen en stukken worden gepubliceerd voor de Carrouselvergadering van 14 september, u vindt ze op www.zaltbommel.raadsinformatie.nl. Het is mogelijk om te komen ‘inspreken’ op een geagendeerd onderwerp. U krijgt dan 5 minuten de tijd om uw mening te geven en raadsleden krijgen daarna de mogelijkheid om verhelderende vragen te stellen. Als u wilt inspreken vragen wij u om dit uiterlijk 24 uur van te voren te melden bij de griffie via griffie@zaltbommel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie