bird
woensdag 31 mei | 11.49 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 34

24-08-2022 00:00
uur
Door: Gemeentenieuws Zaltbommel
Boschstraat-blauwe-zone-3
Parkeren binnenstad Zaltbommel tijdens Bommelweek

Parkeren binnenstad Zaltbommel tijdens Bommelweek

De Bommelweek is weer terug! Van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 4 september 2022 is het weer zover. Dan zullen een week lang allerlei leuke activiteiten plaatsvinden in de binnenstad van Zaltbommel. Maar let op: tijdens deze week kan er in een aantal straten niet geparkeerd worden.

Aangepast parkeren
Om deze activiteiten mogelijk te maken en een doorgang voor hulpdiensten te garanderen, is parkeren (voor inwoners) en bezoekers niet mogelijk op de onderstaande data en locaties:

  • Op zaterdag 27 augustus van 19.00 tot 23.00 uur is het niet mogelijk om te parkeren op de Gamerschestraat, Markt en Waterstraat in Zaltbommel.
  • Op woensdag 31 augustus vanaf 18.00 uur tot vrijdag 2 september 02.00 uur is het niet mogelijk te parkeren op de Gamerschestraat, Boschstraat, Gasthuisstraat, Waterstraat en Markt in Zaltbommel.

Inwoners en ondernemers van de bovenstaande straten worden hierover ook geïnformeerd via een brief. Op de locaties zelf staan borden en lichtborden, waarop deze boodschap wordt gedeeld.

Bereikbaarheid
De organisatie roept u op om te voet, met de fiets of openbaar vervoer te komen. Als dat echt niet mogelijk is, dan kunt u de auto parkeren op de reguliere parkeerplaatsen. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Heeft u uw auto niet weggehaald?
Heeft u uw auto niet weggehaald tijdens (de opbouwwerkzaamheden van) de autoshow en de braderie op de bovengenoemde locaties? Dan zijn wij genoodzaakt om deze weg te slepen. Weggesleepte voertuigen gaan naar de bewaarplaats van van Kooijman-mobiliteit BV aan de Laaglandseweg 37 in Vuren.

Meer informatie
Meer weten over deze week? Het programma en de laatste informatie over de Bommelweek vindt u op de Facebookpagina van de organisatie:
www.facebook.com/bommelweek.


 

Snellader en pilots voor elektrische auto’s

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Daarmee groeit ook de vraag naar laadpalen. Wij faciliteren de beschikbaarheid van openbare laadpalen voor elektrische auto’s en ontwikkelen ons in innovatieve technieken om elektrische auto’s op te laden.

Realisatie snellader
Wij zijn van plan een snellader te realiseren op het Fiep Westendorpplein in Zaltbommel. Met een snellader kunt u sneller uw elektrische auto opladen. De batterij wordt meestal binnen 30 minuten tot 80 procent opgeladen. Als andere aanbieders van snellaad-infrastructuur ook interesse hebben in het plaatsen van een snellader op deze locatie, kan dit doorgegeven worden vóór 1 oktober 2022 door te mailen naar info@zaltbommel.nl. Als er meerdere geïnteresseerden zijn voor het plaatsen van een snellader op deze locatie, zullen wij het beste aanbod voor onze inwoners selecteren.

Twee innovatieve pilot projecten
Daarnaast willen wij op drie locaties twee pilot projecten uitvoeren voor innovatieve technieken om elektrische auto’s op te laden. Hiervoor geldt ook: indien andere aanbieders van innovatieve laadtechnieken geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van een pilot in onze gemeente, kunnen zij dit vóór 1 oktober 2022 kenbaar maken door te mailen naar info@zaltbommel.nl. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te verkennen wat de mogelijkheden zijn voor een dergelijke pilot.

Meer informatie? Wilt u meer informatie over de mogelijkheden rondom elektrische auto’s? Kijk dan op: www.zaltbommel.nl. 


 

Gratis rijbewijspas ophalen? 

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 41,60!

Plaatsen beschikbaar
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de cursus op 14 september. Let op: vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Contact met de gemeenteraad

De gemeenteraad van Zaltbommel kent verschillende manieren waarop inwoners en ondernemers onderwerpen onder de aandacht kunnen brengen.

Ingekomen brieven
Als u aandacht wil vragen voor een onderwerp bij de gemeenteraad, kunt u dat doen per brief. U kunt uw brieven versturen naar het postadres van onze gemeente: Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel of per mail via griffie@zaltbommel.nl

Meespreken in de carrousel
Op geagendeerde onderwerpen in de carrouselvergadering kunt u meespreken. U krijgt dan 5 minuten spreektijd in de vergadering. Hiervoor kunt u zich tot 24 uur vooraf melden bij de griffie.

Overige wijzen
Ook kunt u direct contact opnemen met een partij of fractie. Deze gegevens zijn beschikbaar op de eigen website van de partijen of via de website www.raadzaltbommel.nl.


 


 

Bekijk hier de pdf uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie