bird
woensdag 31 mei | 12.21 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 32

10-08-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
tweede etappe zaltbommel-1
De Vuelta komt door onze gemeente

De Vuelta komt door onze gemeente 

De 77e editie van ‘La Vuelta’ gaat van start in Nederland op 19, 20 en 21 augustus en koerst maar liefst door de provincies Brabant, Utrecht en Gelderland. In totaal wordt er door 34 parcoursgemeenten gefietst, waaronder ook onze gemeente. Dit vindt plaats volgens planning op 20 augustus tussen 14.00 en 15.00 uur. De N322 wordt dan tijdelijk afgesloten.

Bereikbaarheid
Om het parcours verkeersvrij te maken, maar ook om inwoners en bezoekers de mogelijkheid te bieden het evenement in een veilige en prettige omgeving te bezoeken, wordt de N322 tijdelijk afgesloten. Volgens planning komt de ronde over deze provinciale weg op 20 augustus tussen 14.00 en 15.00 uur. De weg wordt dan ook met een duur van 2,5 uur  afgesloten.

Parkeren
Bent u een inwoner of bezoeker en komt u het evenement bewonderen? Dan kunt u uw auto neerzetten op een van de parkeerplaatsen aan de Hogeweg in Zaltbommel.

Meer informatie? Lees dan het volledige nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl.  

 


 

Spoedaanvraag reisdocument tijdelijk niet mogelijk

Vanwege een landelijke aanpassing van de chips in reisdocumenten is het op 24 en 25 augustus niet mogelijk om een spoedaanvraag voor uw reisdocument te doen. Alle aanvragen die vanaf woensdag 24 augustus om 16.00 uur tot donderdag 25 augustus tot 16.00 uur worden ingediend, worden geleverd op maandag 29 augustus in plaats van vrijdag 26 augustus. Het gaat om spoedaanvragen van alle type documenten, dus alle paspoortmodellen en de Nederlandse identiteitskaart.

 


 

U kunt nog steeds energietoeslag aanvragen

De prijs van elektriciteit en gas is gestegen. Huishoudens met een laag inkomen kunnen daarom in 2022 eenmalig een bedrag per huishouden ontvangen. Dit heet ‘energietoeslag’. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten betaald worden. U kunt deze energietoeslag nog steeds aanvragen, als u voldoet aan de eisen en de energietoeslag nog niet ontvangen heeft. Lees meer over de energietoeslag en hoe u dit aan kan vragen via onze website www.zaltbommel.nl. U kiest dan voor de button energietoeslag. Op deze pagina vindt u, onder vraag en antwoord, nu ook meer informatie over de aanvraag voor ondernemers.

 


 

Tips bij hitte

Het nationale hitteplan is geactiveerd. Deze zomer kan het extreem heet worden. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten. Let daarom op uzelf en op de mensen om u heen.

 


 

Samen aan de slag op Groene Burendag

Samen met woonstichting De Kernen en Bazalt Wonen organiseren wij op zaterdag 24 september 2022 Groene Burendag. Dit is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samen komen. Voor een kop koffie, een leuke activiteit of om samen te tuinieren. Na twee coronajaren is die behoefte om samen te zijn misschien nog wel groter dan voorheen.

Over Groene Burendag
Hoe groen is uw straat? Wij geven Burendag dit jaar een groen tintje. Lijkt het u leuk om met uw buren aan de slag te gaan om uw straat of wijk te vergroenen? Een groene woonomgeving, vol planten in bloei, vogels en vlinders, maakt gelukkig. Ook helpt groen tegen de warmte en houdt het water beter vast. Doet u ook mee met Groene Burendag? Dit kan door tegels uit uw tuin te halen en er planten in te zetten. Of door uw balkon op te fleuren. De planten krijgt u van ons.

Doet u mee met uw buren?
Meld u dan aan vóór 16  september. Als u zich aanmeldt voor Groene Burendag, ontvangt u van ons een gratis plantenpakket met inheemse planten en een zak potgrond. U kunt de week voorafgaand aan Burendag uw plantenpakket ophalen bij Tuincentrum Welkoop in Zaltbommel. We hebben een maximaal aantal pakketten beschikbaar. Dus meld u snel aan, want op is op.

Meer informatie? Het volledige nieuwsbericht leest u op: www.zaltbommel.nl.


 

Wat doet een gemeenteraad?

De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. Direct gekozen tijdens de verkiezingen zijn de raadsleden de volksvertegenwoordigers, de belangenbehartigers van de inwoners. Raadsleden houden zich bezig met onderwerpen als wonen, werken, veiligheid, groen, verkeer en onderwijs.

De gemeenteraad controleert en geeft kaders (opdrachten op hoofdlijnen) aan het college van B en W. Ook benoemd de gemeenteraad de wethouders van het college. De gemeenteraad vergadert ongeveer twee keer per maand, één keer in de voorbereidende carrouselvergadering en daarna in de raadsvergadering.

De raadsleden vormen samen verschillende fracties. Dat zijn een groep samenwerkende raadsleden die meestal lid zijn van dezelfde partij. Door te werken met fracties kan het werk beter worden verdeeld. Vrijwel alle fracties werken ook met vrijwilligers die de raadsleden helpen, zoals de burgerleden die ook deel mogen nemen aan de carrouselvergaderingen.

Meer weten over de samenstelling van de raad, hoe de gemeenteraad werkt of hoe u kunt meespreken? Kijk dan eens op: www.raadzaltbommel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant.

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie