bird
woensdag 31 mei | 13.22 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 18

03-05-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Collage lintjesregen 2023

Felicitaties aan nieuw gedecoreerden

Gemeente Zaltbommel feliciteert de nieuw gedecoreerden van harte met hun Koninklijke Onderscheiding. Dit zijn: de heer F.P.M. (Frans) van Amelsvoort uit Zaltbommel, de heer D.F. (Dick) Brandwijk uit Bruchem, mevrouw W.A. (Willemien) Hobo-Rooijens uit Nederhemert, mevrouw J. (Jetty) Kuijntjes-van Wijnen uit Zuilichem, de heer G. (Gerrit) Robbemondt uit Nederhemert, de heer M.A. (Rino) Verwijs uit Nederhemert, de heer P.P. ( Pierre) de Visser uit Bruchem, de heer J.J. (Jack) van Wijk uit Zaltbommel.

De traditionele jaarlijkse lintjesregen vond woensdag 26 april plaats. Burgemeester Van Maaren reikte in het stadhuis op de Markt aan de bovenstaande acht inwoners van de gemeente Zaltbommel een lintje uit. Dit is een Koninklijke Onderscheiding voor inwoners met bijzondere verdiensten voor de samenleving.


 

Herdenkt u ook op 4 mei?

Op 4 mei herdenken wij hen die zich ingezet hebben om onze vrijheid te verkrijgen en te behouden. We herdenken ook hen die op deze dag door oorlogsgeweld en bij vredesmissies over de hele wereld om het leven kwamen. Net als andere jaren houden wij in verschillende kernen in onze gemeente herdenkingen en is er een stille tocht in Zaltbommel. U bent hierbij van harte welkom.

Meer informatie? Het complete programma van de herdenkingen vindt u in het nieuwsoverzicht op www.zaltbommel.nl.


 

Bezoek de tentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ op de Waalkade

Vanaf vandaag tot woensdag 24 mei kunt u de reizende tentoonstelling ‘Open je Ogen voor mensenhandel’ komen bekijken op de Waalkade in Zaltbommel. Deze tentoonstelling bestaat uit 30 indringende portretten, gemaakt door fotograaf Ernst Coppejans, en verhalen van slachtoffers van mensenhandel. Het is een initiatief van CoMensha, het landelijke Coördinatiecentrum tegen mensenhandel in Nederland, in samenwerking met Stichting Open Mind. Als gemeente Zaltbommel vinden we het belangrijk om het thema mensenhandel met deze tentoonstelling onder de aandacht te brengen en zichtbaar te maken. Mensenhandel is namelijk dichterbij dan u denkt. Meer informatie leest u op www.zaltbommel.nl.


 

Tegeltaxi: laat gratis uw tegels ophalen

Ook in 2023 doet Zaltbommel mee aan het NK Tegelwippen. Door tegels te vervangen door groen, hebben we minder last van het veranderende klimaat. Gaat u ook tegels in uw tuin vervangen door groen? Geef uw tegels een tweede leven in uw tuin als stapelmuurtje of insectenhotel. Toch tegels over? Meldt u dan aan voor onze gratis Tegeltaxi.

Hoe werkt het?
De Tegeltaxi rijdt dit voorjaar in de gemeente Zaltbommel op maandag 15 mei en 12 juni. Op deze dagen halen wij gratis uw gewipte tegels bij u thuis op! Doet u met ons mee? Mail dan naar steenbreek@zaltbommel.nl om u aan te melden. Alleen vooraf aangemelde tegels worden opgehaald. Meer informatie over vergroenen en voorwaarden van de Tegeltaxi vindt u op www.zaltbommel.nl/klimaatadaptatie.


 

Gratis rijbewijs voor jongere deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 44,00!

Plaatsen beschikbaar
In 2023 kunnen jongeren de cursus online volgen op 9 mei, 13 juni, 11 juli, 5 september, 10 oktober, 14 november en 19 december. De cursus start om 19.00 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 20 april
Donderdagavond 11 mei is de carrouselvergadering van de gemeenteraad. De agenda is als volgt:

Raadzaal (19:00 uur)

  • Presentatie Cultuurcluster
  • Cultuurvisie

Trouwzaal (20.00 uur)

  1. Vervangende huisvesting basisschool Nederhemert
  2. Informatienota onrechtmatig gebruik gemeentegrond
  3. Informatienota vaststelling Woondeal Rivierenland

De volledige agendastukken treft u op zaltbommel.raadsinformatie.nl. Hier kunt u de vergadering live volgen of terugluisteren. Ook bent u van harte welkom op de publieke tribune in het stadhuis.

Meespreken
Als u wilt meespreken op de geagendeerde onderwerpen kunt u zich aanmelden via griffie@zaltbommel.nl. Bekijk www.raadzaltbommel.nl voor meer informatie.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie