bird
woensdag 31 mei | 12.30 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 17

26-04-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
slimme bandenpomp2

Veilig op vakantie: hoe hard zijn uw autobanden? 

Gaat u met de auto op vakantie? Zorg dan dat uw autobanden op juiste spanning zijn. Op de parkeerplaats tussen de Hogeweg en de Jip en Jannekelaan in Zaltbommel, tegenover Van der Valk Hotel, staat een ‘Slimme Bandenpomp’. Hiermee kunt u gratis de bandenspanning van uw auto controleren en op de gewenste spanning brengen.

Brandstofbesparing
De juiste bandenspanning is beter voor het milieu. U verbruikt namelijk minder brandstof waardoor er ook minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien slijten uw banden minder snel, waardoor er minder bandenslijpsel in het milieu terechtkomt. De bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken.

Veiligheid
Een goede bandenspanning is belangrijk voor de wegligging en daarmee voor de veiligheid van uw auto en uw medeweggebruikers. Goed opgepompte banden verhogen de grip en verkorten de remweg. De Slimme Bandenpomp helpt automobilisten niet alleen klimaatvriendelijker de weg op, maar verbeteren ook de verkeersveiligheid.


 

Startbijeenkomst project Bloemrijken

Wilt u samen met buurt- of dorpsgenoten uw directe omgeving vergroenen en woont u in de gemeente Zaltbommel of Maasdriel? Kom dan dinsdag 16 mei naar de startbijeenkomst van het project Bloemrijken van Gonzend Rivierenland.

Samen uw woonwijk vergroenen
In dit project werkt Ketencoöperatie De Fruitmotor samen met inwoners van Rivierenland om de openbare ruimte in woonwijken en dorpskernen te voorzien van meer bloemen. Goed voor wilde bijen en andere insecten en dus ook voor de verschillende soorten planten en dieren in het algemeen. Samen met gemeente Maasdriel ondersteunen wij dit regionale project om zo inwoners te enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met het vergroenen van hun directe leefomgeving.

Aanmelden?
Aanmelden voor de bijeenkomst kan op www.gonzend.nl.


 

Ga nu met korting naar Slot Loevestein

Altijd graag al een bezoekje willen brengen aan Slot Loevestein? Met een abonnement (de Vestingpas) beleeft u iedere keer iets nieuws. Bij aanschaf krijgt u nu 5 euro korting met de code ‘BURENKORTING2023’. U hebt dan een jaar toegang tot het museum, inclusief kasteel, de vesting en het museumcafé. 

Vestingpas aanschaffen?
Dit kunt u online doen via de website van Slot Loevestein. Ook kan de korting aan de receptie van Slot Loevestein worden gegeven bij aankoop van een Vestingpas. De actie loopt tot dinsdag 13 juni. Kijk voor meer informatie op www.slotloevestein.nl/vestingpas.


 

Vraag op tijd subsidie aan

Vanaf nu kunt u als organisatie of vereniging uw aanvraag voor 2024 indienen. U heeft hiervoor tot 1 juni 2023 de tijd.

Hoe dient u een subsidieaanvraag in?
U kunt uw subsidieaanvraag online indienen via www.zaltbommel.nl/subsidies. Dit kan met of zonder DigiD of E-herkenning. Hier vindt u ook de aangepaste regels en voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen.

Meer informatie?
Voor vragen of hulp bij het aanvragen van subsidie kunt u terecht bij het subsidieloket. U bereikt dit loket via subsidies@zaltbommel.nl of via telefoonnummer 14 0418.


 

Fototentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’

Van woensdag 3 mei tot woensdag 24 mei staat de reizende tentoonstelling ‘Open je Ogen voor mensenhandel’ op de Waalkade in Zaltbommel. Deze tentoonstelling bestaat uit 30 indringende portretten, gemaakt door fotograaf Ernst Coppejans en verhalen van slachtoffers van mensenhandel. Het is een initiatief van CoMensha, het landelijke Coördinatiecentrum tegen mensenhandel in Nederland, in samenwerking met Stichting Open Mind. Als gemeente Zaltbommel vinden we het belangrijk om het thema mensenhandel met deze tentoonstelling onder de aandacht te brengen en zichtbaar te maken. Mensenhandel is namelijk dichterbij dan u denkt. Meer informatie over de tentoonstelling leest u in ons nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl.


 

Aanbieders Maasdriel en Zaltbommel samen in één Sjorsboekje

Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn en blijven de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in de Bommelerwaard. Dit schooljaar schreven al ruim 2500 kinderen zich in. Ze deden mee aan zo’n 750 sportieve- en creatieve activiteiten.

Begin van het nieuwe schooljaar ontvangen leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de Bommelerwaard het nieuwe Sjorsboekje. Nieuw is dan dat alle aanbieders uit Maasdriel en Zaltbommel in één Sjorsboekje voor de hele Bommelerwaard staan. Aanbieders kunnen binnenkort hun activiteiten voor volgend schooljaar weer aanmelden.


 


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 20 april
Afgelopen donderdag 20 april was de raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel. Joost Drijvers van de fractie D66 is geïnstalleerd als raadslid. De raad vergaderde onder andere over het controleplan, het Integraal Veiligheidsplan en het invoeren van tarieven voor de Bergsche Maasveren. De raadsvoorstellen zijn aangenomen.

Carrouselvergadering 11 mei
De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Cultuurvisie
  • Vervangende huisvesting Basisschool Nederhemert
  • Informatienota onrechtmatig gebruik gemeentegrond
  • Informatienota vaststelling woondeal Rivierenland

Meer informatie?
Via zaltbommel.raadsinformatie.nl kunt u alle vergaderstukken en vergaderingen bekijken. Op www.raadzaltbommel.nl leest u meer over de gemeenteraad en de mogelijkheid tot meespreken in de carrouselvergadering.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie