bird
woensdag 31 mei | 13.01 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 15

12-04-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
foto noodopvanglocatie veilingweg

Noodopvanglocatie Oekraïners aan Veilingweg geopend

Sinds maandag 3 april is de noodopvanglocatie aan de Veilingweg in Zaltbommel geopend. Op deze tijdelijke opvanglocatie vangen we alleen Oekraïense vluchtelingen op. Er is plaats voor maximaal 104 mensen. Inmiddels zijn de eerste mensen aangekomen op de locatie. De noodopvanglocatie blijft twee jaar geopend. Burgemeester Van Maaren: ‘Gemeente Zaltbommel is van harte bereid om mensen op te vangen. We hebben gezorgd voor een veilige, rustige en menswaardige noodopvanglocatie. Op deze manier leveren we onze bijdrage aan de humanitaire opgave die er ligt.’

Noodopvanglocatie in voormalig kantoorgebouw
Een noodopvanglocatie is een locatie waar vluchtelingen langere tijd kunnen verblijven en waar dagelijks personeel en beveiliging aanwezig is. De locatie aan de Veilingweg was een kantoorgebouw. In februari en maart 2023 is het verbouwd. Zo is bijvoorbeeld de indeling aangepast en sanitair geplaatst.

Onderzoek huisvestingslocatie internationale werknemers
De locatie aan de Veilingweg was al in beeld voor het huisvesten van internationale werknemers. Gezien de noodzaak voor noodopvang van Oekraïners zetten we de locatie daar eerst voor in. We zijn al wel gestart met het onderzoek om te bekijken of internationale werknemers hier in de toekomst kunnen wonen.

Vragen?
Voor vragen kunt u mailen naar oekraine@zaltbommel.nl.


 

Woont u in het buitengebied van onze gemeente?

Bijen, vlinders en andere dieren kunnen uw hulp goed gebruiken en wij helpen u hierbij. Samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) bieden wij u een gratis biodiversiteitsplan aan. Samen met een adviseur van SLG maakt u een plan voor uw eigen terrein. Bijvoorbeeld door het zaaien van kruiden en planten van bepaalde struiken en bomen. Of door het plaatsen van kasten voor vogels en egels. Op deze manier helpen we de dieren die het moeilijk hebben in de natuur. En u geniet van een groene omgeving.

Extra leuk: naast het gratis advies ontvangt u ook een korting op het kopen van de beplanting en nestkasten.

Ook meedoen? Ga naar slgelderland.nl/projecten/beplantingsproject- zaltbommel.


 

Inloopbijeenkomst aanleg fietstunnel N322 Zaltbommel

Provincie Gelderland start in 2024 met de aanleg van een fietstunnel onder de N322 bij Zaltbommel. Graag informeren wij u over het ontwerp en hoe het fietspad wordt ingepast in de omgeving. Daarom organiseren wij op maandag 17 april een inloopbijeenkomst in De Sportwaard, Oude Bosscheweg 6 in Zaltbommel. U bent van harte welkom van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Wijziging bestemmingsplan
Om de fietstunnel te realiseren passen we samen met de provincie Gelderland het bestemmingsplan aan. Na vaststellen van het bestemmingsplan kan in 2024 gestart worden met de aanleg van de fietstunnel.

Snelle fietsroute Zaltbommel – ’s-Hertogenbosch (F2)
De fietstunnel komt ter hoogte van de Van Heemstraweg bij Zaltbommel. Fietsers kunnen straks zonder om te rijden de N322 passeren. Deze fietstunnel is onderdeel van de snelle fietsroute Zaltbommel – ’s-Hertogenbosch. De fietsroute maakt de fietsverbinding van Zaltbommel via Hedel naar ’s-Hertogenbosch sneller en veiliger. Een aantrekkelijk alternatief voor de automobilist die op deze korte afstand nog over de drukke A2 rijdt. En een grote verbetering voor wie nu al over deze route fietst.

Meer informatie
Heeft u vooraf vragen? Op gelderland.nl/N322-fietstunnel staat meer informatie over de werkzaamheden en planning. Voor overige vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met het Provincieloket, via telefoonnummer (026) 359 99 99 of per e-mail provincieloket@gelderland.nl.


 

Tegeltaxi: laat gratis uw tegels ophalen

Ook in 2023 doet Zaltbommel mee aan het NK Tegelwippen. Door tegels te vervangen door groen hebben we minder last van het veranderende klimaat. Gaat u ook tegels in uw tuin vervangen door groen? Geef uw tegels een tweede leven in de tuin als stapelmuurtje of insectenhotel. Toch tegels over? Meld u dan aan voor onze gratis Tegeltaxi.

Hoe werkt het
De Tegeltaxi rijdt dit voorjaar in onze gemeente op drie maandagen: 17 april, 15 mei en 12 juni. Op deze dagen halen wij gratis de gewipte tegels bij u thuis op! Doet u met ons mee? Mail dan naar steenbreek@zaltbommel.nl om u aan te melden. Alleen vooraf aangemelde tegels worden opgehaald. Meer informatie over vergroenen en voorwaarden van de Tegeltaxi leest u op www.zaltbommel.nl/klimaatadaptatie.


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 20 april
Donderdagavond 20 april is de raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel. De vergadering start om 20.00 uur in het Stadhuis aan de Markt.

Agenda
Over de volgende agendapunten wordt het debat gevoerd (bespreekstukken):

  • Integraal Veiligheidsplan 2023-2026
  • Invoeren tarieven Bergsche Maasveren

Meer informatie?
De volledige agenda en vergaderstukken vindt u op zaltbommel.raadsinformatie.nl. Hier kunt u de vergadering live volgen, of achteraf terugkijken. U bent deze dag ook van harte welkom als ‘’Gast van de raad’’ voor een kijkje achter de schermen. Bekijk www.raadzaltbommel.nl voor meer informatie over het programma ‘Gast van de raad’. U kunt u tot uiterlijk 16 april aanmelden via griffie@zaltbommel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie