bird
woensdag 31 mei | 12.10 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 14

05-04-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Pieter van Maaren-3 portet met keten

Column Burgemeester Van Maaren

Belangrijk werk. Ook voor u

De verkiezingen zijn achter de rug. De stemmen zijn geteld en herteld. Zaltbommel is trotse eigenaar van drie verkozen inwoners in de Provinciale Staten van Gelderland en één in het Waterschap Rivierenland. Betrokken inwoners van onze gemeente die een flink deel van hun tijd geven aan algemeen belang. Langs deze weg wil ik Elke Smulders, Corstiaan van Alphen en Koos de Looff feliciteren met hun zetel in Provinciale Staten en Frits van der Schans als lid van het algemeen bestuur van het waterschap. Onze gemeenteraad is een goede kweekvijver voor politiek talent. Drie van hen zijn begonnen met hun maatschappelijke functies als lid van de gemeenteraad van Zaltbommel.

In politiek en bestuur, van lokaal tot landelijk, werken betrokken mensen. Mensen zoals u en ik die op belangrijke plekken onze stemmen laten horen. Zij staan voor ons op, op plekken waar besluiten genomen moeten worden. Dat is belangrijk en soms ook moeilijk werk. In onze democratie hebben we afgesproken dat we met elkaar van gedachte wisselen, dat we het over zaken oneens kunnen zijn en dat we er tóch samen uit willen komen. Soms zijn dat besluiten die u, als individu, niet leuk vindt.

Al onze politieke ambtsdragers en bestuurders verdienen respect voor hun belangrijke werk. In plaats daarvan zien we steeds vaker dat zij getreiterd worden, boze reacties ontvangen en soms zelfs bedreigd worden. Ik kan en wil daar niet aan wennen.

Het is fijn om als gemeente goede verbinding te hebben met de andere overheden. Met vier betrokken inwoners van Zaltbommel zijn de Provincie en het waterschap dichtbij. Als u hen aanspreekt of benadert via mail of via sociale media, doe dat dan met respect voor wie ze zijn en wat ze doen. Want ze doen belangrijk werk. Belangrijk werk in het nut van het algemeen. Ook voor u.

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
burgemeester Zaltbommel


 

Werk in uitvoering Mertstraat Zuilichem

Op veel plaatsen in onze gemeente wordt er door ons of in opdracht van ons gewerkt aan de weg. Dat is onder meer hier het geval:

Waar: Mertstraat ( tussen de Uilkerweg en de Maas-Waalweg) in Zuilichem

Wat: de Mertstraat wordt verbreed met asfalt en we leggen betonbermen aan. Om de snelheid van het verkeer te verminderen komen er ook drempels.

Wanneer: dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.


 


 

BuurWarmte Zaltbommel. Samen met buurtgenoten aardgasvrij

Zie jij het wel zitten om samen met je buren over te stappen op duurzame warmte? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is dit misschien iets voor jou. Wij zoeken inwoners die kans willen maken om een voorbeeldproject te worden voor een aardgasvrij verwarmd Zaltbommel. Samen met een aantal buren ga je aan de slag om jullie woningen aardgasvrij te verwarmen.

Wij helpen
Wij helpen jullie met technisch onderzoek, offertes aanvragen en de beste keuzes te maken. Jij enthousiasmeert je buren. Jullie bepalen met elkaar wat het beste is voor de buurt. Maar pas op Door samen te werken ontstaat er een hechter gevoel in de buurt. Dit kan gezellige borrels en straatfeesten tot gevolg hebben! Wil je kans maken? Meld je dan aan vóór 24 april 2023. Lees meer informatie op onze website www.zaltbommel.nl/buurwarmte.


 

Meer openbare laadpalen in onze gemeente

Het aantal elektrische auto’s groeit en daarmee groeit ook de vraag naar openbare laadpalen. Daarom gaan we verspreid in onze gemeente meer openbare laadpalen plaatsen. We verwachten dat we tot en met 2025 ongeveer 150 openbare laadpalen nodig hebben. Vorig jaar vroegen we u om mee te denken over de locaties. We hebben veel reacties ontvangen. We danken u hartelijk voor het meedenken.

Kaart met alle locaties
Vanaf nu kunt u op een kaart bestaande en toekomstige locaties van openbare laadpalen in onze gemeente bekijken. We gebruiken de kaart als richtlijn. U vindt de kaart op onze website: www.zaltbommel.nl/laadpalen.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer14 0418 of stuur een e-mail naar info@zaltbommel.nl.


 

Tegeltaxi: laat gratis uw tegels ophalen

Ook in 2023 doet Zaltbommel mee aan het NK Tegelwippen. Door tegels te vervangen door groen hebben we minder last van het veranderende klimaat. Gaat u ook tegels in uw tuin vervangen door groen? Geef uw tegels een tweede leven in uw tuin als stapelmuurtje of insectenhotel. Toch tegels over? Meld u dan aan voor onze gratis Tegeltaxi op maandag 17 april, 15 mei en 12 juni. Op deze dagen halen wij  de tegels gratis bij u op. Meer informatie en aanmelden: www.zaltbommel.nl/klimaatadaptatie.


 

Raadsnieuws

Wist u dat?
De vergaderingen van de gemeenteraad zijn openbaar. Dit betekent dat u altijd van harte welkom bent om een raadsvergadering bij te wonen vanaf de publieke tribune. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden

Gast van de raad op 20 april
Daarnaast nodigt de raad u via het programma ‘Gast van de raad’ uit om een kijkje achter de schermen te nemen. In het Stadhuis aan de Markt maakt u kennis met het werk van de gemeenteraad en een aantal raadsleden. Zij praten u onder het genot van een gebakje bij over de agenda van de avond. Het programma start om 18.45 uur en u kunt daarna de raadsvergadering geheel of gedeeltelijk bijwonen.

Aanmelden
Meld u uiterlijk maandag 16 april via griffie@zaltbommel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie