bird
woensdag 31 mei | 11.19 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 13

29-03-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
speeltuin speelplaats vergroening

Meer groen in en rondom de speelplaatsen

Wij gaan de komende drie jaar aan de slag met het vergroenen van speelplaatsen. Dit om de verscheidenheid aan dieren en planten te verbeteren. En zodat de openbare ruimte in onze gemeente beter bestand is tegen extreme hitte of hevige regenval. Wij ontvingen hiervoor subsidie van de provincie Gelderland.

Groene speeltuinen
Onze gemeente telt ongeveer 72 speelplaatsen. Het plan is om deze op te knappen en groener te maken. Een groene speelplek is gezond en nodigt uit tot avontuurlijk spelen en verblijven. Tegelijkertijd krijgen planten en dieren door de aanleg van een heg, een bloemrijk grasveld of bomen extra ruimte om te leven. We nemen de directe omgeving van de speelplaatsen mee. Zo versterken we de groene gebieden in de gehele gemeente.

Plan opstellen
Na de zomer gaan we met een ecoloog en ontwerper langs verschillende speelplaatsen om te kijken welke we kunnen vergroenen. Voor de aangewezen speelplaatsen stellen we samen met buurtbewoners en nabijgelegen scholen een plan op.  We streven ernaar dat we aan het einde van dit jaar de eerste bomen kunnen planten. Voor de speelplaats in de Neswaarden ligt er al een uitgewerkt plan. Daar gaan dit najaar de eerste bomen de grond in.

Meer informatie?
Voor meer informatie neem contact op via telefoonnummer 14 0418 of mail naar info@zaltbommel.nl.


 

Meer weten over woningbouw in Brakel-West?

Kom naar de online bijeenkomst op dinsdag 4 april. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we de concept stedenbouwkundige visie voor het gebied Brakel-West.

Inbreng inwoners
Wij hebben nu een concept stedenbouwkundige visie voor dit gebied gemaakt. Dit is een van de eerste stappen die nodig is om te komen tot woningbouw. Deze visie is gemaakt met de inbreng van (toekomstige) inwoners en omwonenden. Deze haalden we op tijdens twee eerdere informatieavonden.

Online bijeenkomst 4 april
We willen de visie presenteren aan (toekomstige) inwoners van Brakel. Bent u hier graag bij? Dan nodigen we u van harte uit voor de online bijeenkomst op dinsdag 4 april van 19.00 tot 20.00 uur. Meer informatie over het programma en aanmelden? Lees dan het nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl. Wilt u zich liever telefonisch aanmelden? Dat kan natuurlijk ook, belt u dan naar 14 0418.


 

Gratis rijbewijs voor jongere deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 44,00!

Plaatsen beschikbaar
In 2023 kunnen jongeren de cursus online volgen op 4 april, 9 mei, 13 juni, 11 juli, 5 september, 10 oktober, 14 november en 19 december. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. De cursus start om 19.00 uur. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Hulp bij betalen energierekening

Heeft u een hoge energierekening en een laag (midden)inkomen? Dan kunt u steun aanvragen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds is er om te voorkomen dat huishoudens energieschulden opbouwen. Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Inwoners uit de Bommelerwaard kunnen bij de gemeente Maasdriel terecht voor hulp bij het aanvragen. Deze hulp is geheel kosteloos. Neem hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0418 of stuur een mail naar budgetcoaching@maasdriel.nl. De termijn voor aanvragen is verlengd tot en met 30 april 2023.


 

Nieuwe lokale omroep gezocht voor Zaltbommel en Maasdriel

Gemeente Zaltbommel en gemeente Maasdriel zoeken een nieuwe lokale omroep. Partijen die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing als lokale omroep voor de gemeenten kunnen vanaf nu een aanvraag indienen bij het Commissariaat voor de Media. Dit kan uiterlijk tot 1 juli 2023.

Aanvraag
U vindt meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure op de website van het Commissariaat voor de Media; www.cvdm.nl/toestemmingen/lokale-omroep-beginnen. Het Commissariaat wijst de omroep aan. De gemeenteraad adviseert bij de aanwijzing. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Commissariaat via aanwijzing@cvdm.nl of via 035-77 37 700.


 


 

Raadsnieuws

Op 30 maart is de carrouselvergadering van de gemeenteraad. Vanaf 20.00 uur gaat het in de carrousel om meningsvorming. De raad bepaalt hier hoe de onderwerpen behandeld worden in de raadsvergadering van 20 april.

Agenda carrousel

19.00 uur: Presentatie MijnBuurtje

 

Meningsvorming

20.00 uur: Integraal Veiligheidsplan 2023-2026

21:00 uur: Invoeren tarieven Bergsche Maasveren

 

Als inwoner is het mogelijk om bij het onderdeel meningsvorming in te spreken. Als u wilt meespreken, dan vragen wij u dat tot 24 uur voor aanvang van de carrousel te melden bij de griffie via griffie@zaltbommel.nl.

Meer informatie?
Neem eens een kijkje op www.raadzaltbommel.nl. Via het zaltbommel.raadsinformatie.nl kunt u alle agendastukken bekijken. Ook kunt u hier de vergadering live, of achteraf, beluisteren


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie