bird
woensdag 31 mei | 12.41 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 12

22-03-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
verwarming-1

Hulp bij betalen energierekening

Heeft u moeite om de hoge energierekening te betalen? Dan kan het Noodfonds Energie u helpen. Het Tijdelijke Noodfonds Energie bestaat om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het Noodfonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen of laag middeninkomen. Als dit voor uw huishouden geldt, betaalt het Noodfonds mogelijk een deel van uw energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Kom ik in aanmerking voor steun?
U komt in aanmerking voor steun van het Noodfonds als u aan de onderstaande punten voldoet:

  • Uw huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dit betekent dat het bruto-inkomen voor een alleenstaande niet hoger is dan € 2.980,- per maand. Bent u samenwonend, dan mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 3.794,- per maand. Deze bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.
  • Uw huishouden heeft een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • Uw energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13% van het (gezamenlijk) bruto-inkomen.

Hoe kan ik een aanvraag voor steun doen?
Inwoners uit de Bommelerwaard kunnen bij de gemeente Maasdriel terecht voor hulp bij het aanvragen. Deze hulp is geheel kosteloos. Neem hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0418 of stuur een mail naar budgetcoaching@maasdriel.nl. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website.


 

Meer weten over woningbouw in Brakel-West?

Kom naar de online bijeenkomst op dinsdag 4 april. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we de concept stedenbouwkundige visie voor het gebied Brakel-West.

Inbreng inwoners
Wij hebben nu een concept stedenbouwkundige visie voor dit gebied gemaakt. Dit is een van de eerste stappen die nodig is om te komen tot woningbouw. Deze visie is gemaakt met de inbreng van (toekomstige) inwoners en omwonenden. Deze haalden we op tijdens twee eerdere informatieavonden.

Online bijeenkomst 4 april
We willen de visie presenteren aan (toekomstige) inwoners van Brakel. Bent u hier graag bij? Dan nodigen we u van harte uit voor de online bijeenkomst op dinsdag 4 april van 19.00 tot 20.00 uur. Meer informatie over het programma en aanmelden? Lees dan het nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl. Wilt u zich liever telefonisch aanmelden? Dat kan natuurlijk ook, belt u dan naar 14 0418.


 

Fietsenactie station Zaltbommel

In de fietsenstalling en rondom het NS station van Zaltbommel wordt overlast ervaren van fietsen die verkeerd gestald staan. Daarnaast staan er ook veel onbruikbare fietsen en weesfietsen. Weesfietsen zijn fietsen die langer dan 4 weken in het onbeveiligde gedeelte van de fietsenstalling staan. We ondernemen actie om meer ruimte te maken en overlast van de fietsen te verminderen.

Fietsen worden verwijderd
We verwijderen fout geparkeerde fietsen, fietswrakken en weesfietsen in het onbeveiligde deel van de fietsenstalling en op het voorterrein van het station. Op het terrein van het station staat een groot waarschuwingsbord. Hier staat duidelijk op dat fietsen niet op het terrein voor de fietsenstalling geparkeerd mogen worden.

Fiets weg? Neem contact op
Mist u op 29 maart uw fiets na aankomst op het station in Zaltbommel? Bel dan met ons via 14 0418 en maak een afspraak om te kijken of de fiets bij ons staat.


 

BuurWarmte Zaltbommel: samen met buurtgenoten aardgasvrij 

Is een huis zonder aardgas voor u de volgende logische stap? Dan is dit aanbod wellicht iets voor u. Wij zoeken inwoners die met buurgenoten willen starten met BuurWarmte, het voorbeeldproject voor Zaltbommel aardgasvrij. Overstappen op een duurzame warmtebron is een kostbare investering. Eentje die u graag terugverdient. Daarom kan het interessant zijn om met een aantal buren gezamenlijk de overstap te maken.

Wat bieden wij
Met dit project gaan we drie bewonersinitiatieven in onze gemeente ondersteunen. Wij bieden dan advies door experts, onafhankelijk onderzoek en procesbegeleiding. U houdt hierbij zelf de regie. Wilt u kans maken op dit aanbod? Meld u aan vóór 24 april 2023. Lees meer informatie op onze website www.zaltbommel.nl/buurwarmte.


 

Raadsnieuws

Afgelopen donderdag 16 maart was de raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel. De raad debatteerde over agendapunt Verklaring van geen bedenkingen, Akkerstraat 5 Bruchem. Het raadsvoorstel is niet aangenomen.

Aankomende vergadering
Op 30 maart start de carrouselvergadering om 19.00 uur. Vanaf 20.00 uur gaat het in de carrousel om meningsvorming. De raad bepaalt of onderwerpen doorgaan naar de raadsvergadering en of ze daar als hamerstuk of bespreekstuk behandeld worden. Bij vrijwel elk agendapunt kunt u meespreken.

Agenda carrousel

  • Presentatie MijnBuurtje
  • Integraal Veiligheidsplan 2023-2026
  • Invoeren tarieven Bergsche Maasveren

Meer informatie
Op www.raadzaltbommel.nl vindt u meer informatie over de komende vergaderingen en de mogelijkheid tot meespreken.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie