bird
woensdag 31 mei | 12.22 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 08

22-02-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Afbeelding verkiezingen

Verkiezingen staan voor de deur

Reserveert u woensdag 15 maart in uw agenda? Op die dag zijn er namelijk verkiezingen. U mag op die dag stemmen voor de leden van Provinciale Staten en voor het waterschap. Komt u ook stemmen?

Stem voor Provinciale Staten
Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten kiest u de leden van de Provinciale Staten. Provinciale Staten benoemt Gedeputeerde Staten en kiest eenmaal in de vier jaar de leden van de Eerste Kamer. Wilt u meer weten over het werk van Provinciale Staten van de provincie Gelderland? Kijkt u dan op www.gelderland.nl/provinciale-staten.

Stem voor het waterschap
In Nederland is het niet vanzelfsprekend dat we droge voeten hebben. Goed waterbeheer is belangrijk voor het blijven bestaan van ons land. Dijken zorgen voor onze veiligheid. De waterschappen zorgen voor sterke dijken, een goed waterpeil en schoon water. Door te stemmen bepaalt u wie er straks in het bestuur van Waterschap Rivierenland zitten. Lees meer over de waterschapsverkiezingen op www.waterschaprivierenland.nl/verkiezingen.

Meer weten over de verkiezingen?
Kijkt u dan vooral ook even op onze website: www.zaltbommel.nl/verkiezingen. En houd onze sociale media kanalen in de gaten. Daar houden we u in de aanloop naar de verkiezingen op de hoogte!


 

Gratis rijbewijs voor jongere deelnemers

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 44,00!

Plaatsen beschikbaar
In 2023 kunnen jongeren de cursus online volgen op 28 februari, 4 april, 9 mei, 13 juni, 11 juli, 5 september, 10 oktober, 14 november en 19 december. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Werkontbijt Internationale Vrouwendag

Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Wij organiseren samen met Maasdriel en Stichting Kompas van 8:30 tot 11.00 uur een werkontbijt voor Bommelerwaardse vrouwen.

Dit jaar is het thema ‘Geld’
Hoe gaat u om met geld? Wat doet u om financieel onafhankelijk te zijn? Kunt u overal aan meedoen en maakt u de juiste keuzes? Deze vragen en nog veel meer komen tijdens het werkontbijt aan bod. Gastspreker financieel coach Eef van Opdorp vertelt u meer over ons geldbrein en de verschillende geldtypes. Maar ze geeft ook nieuwe inzichten en tips voor korte en lange termijn.

Bent u erbij?
Meldt u zich dan aan voor woensdag 1 maart. Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar vrouwendag@bommelerwaard.nl. Meer informatie en het programma leest u in het nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl.


 

Aanslag WOZ-waarde verstuurd

Deze maand ontving u de aanslag van de gemeentelijke belastingen. Hierin staat ook de WOZ-waarde van uw woning. Dit is de waarde van uw woning waarover belastingen en heffingen wordt betaald. Wij doen ons best deze waarde zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Wij hebben er geen belang bij om dit te hoog of te laag vast te stellen.

WOZ-waarde te hoog?
Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning? Neem dan contact met ons op. Wij werken samen met een taxatiebureau die gecertificeerde taxateurs in dienst heeft. Binnen enkele werkdagen beoordelen zij of deze waarde te hoog is vastgesteld. Als dit zo is, dan verlagen we meteen de waarde en wordt uw aanslag binnen enkele weken verminderd. Voor u zijn er geen kosten aan verbonden.  Neem contact met ons op via 14 0418 of belastingen@zaltbommel.nl en vermeld uw aanslagnummer in het bericht.

Let op met ‘gratis’ rechtsbijstand
Diverse bureaus, maar ook sommige makelaars, proberen u met ‘gratis’ rechtsbijstand te verleiden. Hoe werkt dit eigenlijk? Als ze bezwaar voor u maken en de WOZ-waarde wordt inderdaad verlaagd, dan ontvangt het bureau een onkostenvergoeding van ons. Deze vergoeding kan oplopen tot € 800,-. Het lijkt in eerste instantie gratis, maar uiteindelijk betalen we daar via de gemeentelijke belastingen allemaal aan mee. Gemiddeld duurt het zes tot negen maanden voordat een bezwaar is afgehandeld.

Meer informatie
Meer weten over hoe u het beste bezwaar kunt maken? Dat leest u op: www.zaltbommel.nl.


 

Raadsnieuws

Gast van de Raad
Heeft u vragen over wat de gemeenteraad zoal doet? Geeft u zich dan op voor Gast van de Raad op 16 maart of 20 april. In het Stadhuis maakt u kennis met het werk van de gemeenteraad en raadsleden. Daarnaast wordt u bijgepraat over de agenda van die avond. Het programma start om 18.45 uur en u kunt daarna de raadsvergadering geheel of gedeeltelijk bijwonen.

Wilt u gast van de raad zijn?
Meldt u zich aan via griffie@zaltbommel.nl.

Carrouselvergadering 2 maart
2 maart is de carrouselvergadering van de gemeenteraad. De vergadering start om 19.00 uur in het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel. De agenda:

  1. Presentatie duurzame energie
  2. Lange termijn visie Avri houtskoolschets
  3. Vaststelling bestemmingsplan De Wielewaal
  4. Vaststelling bestemmingsplan Poederoijen, naast Egter van Wissekerkeweg 14
  5. Verklaring van geen bedenkingen Akkerstraat 5 Bruchem

De agendastukken vindt u op zaltbommel.raadsinformatie.nl via het vergaderschema.

Meespreken
U kunt in de carrouselvergadering meespreken op de geagendeerde onderwerpen. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om mee te spreken? Meldt u zich dan met uw naam en telefoonnummer bij de griffie via griffie@zaltbommel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie