bird
woensdag 31 mei | 11.31 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 07

15-02-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
parkeren parkeerbord

Duidelijkheid en eenvoud bij parkeren in de binnenstad van Zaltbommel

Op donderdag 9 februari besloot de gemeenteraad van Zaltbommel over nieuw parkeerbeleid in de binnenstad van Zaltbommel. Het beleid is vernieuwd na een evaluatie van het huidige parkeerbeleid. Voor bewoners, bezoekers, ondernemers en werknemers van de binnenstad van Zaltbommel worden de regels voor parkeren eenvoudiger en duidelijker.

Er komen 4 verschillende zones:

 • Gratis parkeren (Beersteeg en Rotterdamse Bol).
 • Parkeren met de blauwe schijf voor maximaal één uur. Deze zone heeft als doel het kort parkeren te faciliteren voor een snelle boodschap of kort bezoek (Markt, de gehele Waterstraat, Boschstraat).
 • Een zone betaald parkeren met een tarief van € 0,75 per uur (Veerweg, Havendijk, Oude Wasserij)
 • Een zone betaald parkeren met een tarief van € 1,25 per uur (parkeerterrein Omhoeken en binnen de vesting van de binnenstad met uitzondering van de zone parkeren met de blauwe schijf).

De nieuwe parkeerregels gelden van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Voor iedereen geldt overal gratis parkeren op maandag tot en met zaterdag van 18.00 tot 09.00 uur. Op alle zondagen en de officiële Nederlandse feestdagen is parkeren in de binnenstad gratis. Tijdens de periode van betaald parkeren kunnen vergunninghouders in de hele binnenstad gratis parkeren met hun vergunning, met uitzondering van de blauwe zone en de Gamerschestraat.

Gehandicaptenparkeerkaart
Voor mindervaliden blijft van kracht: bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders of passagiers? Dan kunt u gebruik maken van de gehandicaptenparkeerplaatsen of van alle andere beschikbare parkeerplekken. Het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart geeft vrijstelling voor een eventuele betalingsplicht, maar geeft géén vrijstelling voor een eventuele tijdsduurbeperking (in de blauwe zone).

Nieuwe parkeerregels vanaf 1 juli 2023
Het nieuwe parkeerbeleid gaat van kracht vanaf 1 juli 2023. Tot 1 juli 2023 zijn de huidige parkeerregels van kracht en handhaven we volgens die regels.


 

Veilig op vakantie: hoe hard zijn uw autobanden?

Gaat u met de auto op vakantie? Zorg dan dat uw autobanden op juiste spanning zijn. Op de parkeerplaats aan de Hogeweg in Zaltbommel, tegenover Van der Valk Hotel, staat een ‘Slimme Bandenpomp’. Hiermee kunt u gratis de bandenspanning van uw auto controleren en op de gewenste spanning brengen.

Veiligheid
Een goede bandenspanning is belangrijk voor de wegligging en daarmee voor de veiligheid van uw auto en uw medeweggebruikers. Goed opgepompte banden verhogen de grip en verkorten de remweg. De Slimme Bandenpomp helpt automobilisten niet alleen klimaatvriendelijker de weg op, maar verbeteren ook de verkeersveiligheid.


 

Bereikbaarheid binnenstad tijdens carnaval

Komende vrijdag 17 februari is het weer carnaval. Op zaterdag 18 februari is de carnavalsoptocht in de binnenstad van Zaltbommel. Hierdoor zijn een aantal wegen afgesloten en kunt u op sommige plaatsen niet parkeren. In dit bericht leest u hier meer over.

Wegafsluiting zaterdag 18 februari: Optocht
De optocht vertrekt om 11.30 uur vanaf Gisbert Schairtweg richting de Boschstraat. Hier komt de optocht om 16.00 uur aan. Tijdens de optocht sluiten we de volgende straten af:

 • Gisbert Schairtweg (tussen Klipperstraat en de Marten van Rossemsingel);
 • Klipperstraat;
 • Vergtweg;
 • Pr. van Oranjestraat;
 • Marten van Rossemsingel (tussen de Gisbert Schairtweg en de Koningin Wilhelminaweg);
 • Johan van Oldebarnveldtstraat;
 • Hugo de Grootstraat;
 • Johan de Wittstraat;
 • Boschstraat tussen de Marten van Rossemsingel en de kruising met de Nonnenstraat/Nieuwstraat.

Wegafsluiting zaterdag 18 februari: Feest op de Markt
Na de optocht start het feest op de Markt. Daarom sluiten we van 11.30 tot 20.00 uur de volgende straten af:

 • Boschstraat vanaf de kruising met de Nonnenstraat/Nieuwstraat;
 • Markt.

Parkeerverbod zaterdag 18 februari
De optocht vertrekt vanaf Gisbert Schairtweg. Er geldt dan een parkeerverbod van 11.30 tot 16.00 uur voor de volgende straten:

 • westzijde van de Klipperstraat;
 • zuidzijde van de Vergtweg tussen de Pr. Bernhardweg en de C.A. Leenhoffstraat;
 • noordzijde van de Vergtweg tussen het Parlevinkerspleintje en de Aakstraat;
 • westzijde van de Pr. van Oranjestraat;
 • noordzijde van de Marten van Rossemsingel.

 

Aanslag gemeentelijke belastingen

U ontvangt deze maand de aanslag van de gemeentelijke belastingen. Deze aanslag is voor de hondenbelasting, rioolheffing en onroerende zaakbelasting. Ontvangt u de aanslag per post en wilt u dit liever digitaal ontvangen? Lees dan op www.zaltbommel.nl/belastingen hoe u dit kunt doen. Hier vindt u ook informatie als u de aanslag in termijnen wilt betalen en/of automatisch wilt laten afschrijven.

Vragen?
Neem dan contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen naar belastingen@zaltbommel.nl of telefonisch via 14 0418.


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 9 februari
Afgelopen donderdag 9 februari was de raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel. Raadslid en oud-wethouder Adrie Bragt nam afscheid als raadslid. De heer Bragt was bijna vijf jaar raadslid, drie jaar commissielid en zestien jaar wethouder voor de gemeente Zaltbommel. Hij ontving van burgemeester Van Maaren de gemeentepenning als blijk van waardering voor zijn betrokkenheid en inzet als gemeentebestuurder. Daarnaast zijn Mathilde de Hart, Henk Plessius en Adriaan Weijma benoemd tot raadslid en Niels Schoot tot plaatsvervangend burgerlid.

De vergadering
De raad vergaderde over het parkeerbeleid en het beleid is aangenomen. Vanaf juli 2023 geldt er een nieuw parkeerbeleid in de binnenstad van Zaltbommel. Ook zijn de motie AVRI oud-papier en diverse zienswijzen aangenomen.

Meer informatie?
Via zaltbommel.raadsinformatie.nl kunt u de stukken bekijken en de vergadering terugzien.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie