bird
woensdag 31 mei | 12.54 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 06

08-02-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
2301005GZ_Storing-openbare-verlichting-129x78

Lantaarnpaal defect? Meld het ons

Tijdens koud en natte weersomstandigheden zijn er meer storingen aan het verlichtingsnet dan gebruikelijk.

Storing doorgeven
Ziet u lantaarnpalen die niet verlicht zijn? Geef uw storing dan aan ons door via de BuitenBeter app, via onze website of via het algemene telefoonnummer 14 0418. Wij geven de melding zo nodig door aan Liander.

U meldt een storing en dan?
Het is afhankelijk van wat voor storing u doorgeeft wat er met uw melding gebeurt. Let op: Liander heeft een standaard doorlooptijd van 10 werkdagen om problemen op te lossen bij complexere problemen.

  • Eén kapotte lantaarnpaal: meldingen die over bovengrondse storingen gaan, zoals wanneer er één lantaarnpaal stuk is, lossen wij als gemeente op. Wij houden deze bovengrondse meldingen bij en maken ongeveer twee keer per maand een reparatieronde. Het kan dus even duren voordat een defecte lantaarnpaal gerepareerd is.
  • Hele straatverlichting werkt niet: ondergrondse storingen, bijvoorbeeld wanneer de hele straatverlichting is uitgevallen, geven we door aan het servicecentrum van netbeheerder Liander. Zij zijn verantwoordelijk voor het verlichtingsnet en zorgen voor het herstel van de verlichting. Soms duurt het langer voordat een storing is opgelost. Bijvoorbeeld als de weg opengebroken moet worden.

Storing aan elektriciteitsnet
Naast de storingen aan verlichting zijn er ook storingen aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kan de stroomvoorziening in uw woning wegvallen. Deze storingen behandelt Liander met voorrang, waardoor minder urgente verlichtingsstoringen doorschuiven.


 

Wandelkaart Stadswallen: dé ultieme (winter)wandeling

Wandelen is niet alleen leuk. Ook uw gezondheid krijgt er een oppepper van! De Stadswallen – een park in Engelse landschapsstijl – in Zaltbommel lenen zich perfect voor de ultieme (winter)wandeling. Zo leidt de wandelkaart Stadswallen u langs 14 bijzondere bomen op de prachtige Stadswallen.

Wandelkaart Stadswallen
Ook deze wandeling maken? Haal de gratis wandelkaart op en bekijk zelf de inspirerende en authentieke omgeving. U kunt een wandelkaart afhalen op het gemeentekantoor aan de Hogeweg 11 in Zaltbommel. Liever thuisgestuurd krijgen? Dat kan! Neem contact op via 14 0418 of info@zaltbommel.nl.


 

Propaantank plaatsen?

Door de hoge energieprijzen zien we dat er steeds vaker propaantanks bij woningen worden geplaatst. Denkt u erover na om een propaantank te plaatsen op uw perceel? Vergeet dan niet een melding hiervan te doen. Dit is namelijk verplicht.

Verplicht melding doen
Voor de veiligheid moeten propaantanks voldoen aan bepaalde eisen. Daarom zijn bedrijven én inwoners verplicht om dit te melden. Een melding dient u tenminste 4 weken voordat u de tank plaats in. Dit kan via de website www.aimonline.nl. Vaak weet de leverancier of degene die de propaantank plaatst hoe u een melding moet doen. Zij kunnen ook een melding voor u maken.

Vragen?
Heeft u nog vragen over het (volledig) indienen van de melding? Neem dan gerust contact op met Omgevingsdienst Rivierenland via telefoon 0344 - 579 314.


 

Meedenken over woningbouw in Brakel-West?

Er is een grote behoefte aan woningen. Ook in Brakel. Het gebied Brakel-West is aangewezen om nieuwe woningen te realiseren. Wij zijn nu bezig met een stedenbouwkundige visie voor dit gebied. Dit is een van de eerste stappen die nodig is om te komen tot woningbouw. Wij willen de (toekomstige) bewoners van Brakel hierbij betrekken.

Dus: bent u (toekomstige) inwoner van Brakel? En wilt u graag meedenken over de huizenbouw in Brakel-West? Meld u dan aan voor de online bijeenkomst op donderdag 16 februari van 19.00 tot 20.30 uur.  Aanmelden en meer informatie leest u in het nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl.


 

Werk in uitvoering

Op veel plaatsen in onze gemeente wordt er door ons of in opdracht van ons gewerkt aan de weg. Dat is onder meer hier het geval:

Waar: Koningin Wilhelminaweg ter hoogte van huisnummers 84 en 98 in Zaltbommel.

Wanneer: maandag 30 januari tot en met vrijdag 24 februari.

Wat: We sluiten 1 weghelft  in verband met onderhoud aan het fietspad.Zo is deze straks geschikt voor de snelle fietsroute Zaltbommel – Den Bosch.

Omleiding: We sluiten de weg alleen voor het verkeer dat vanaf het station richting Zaltbommel komt. De weg wordt dus tijdelijk een eenrichtingsweg en is gewoon open voor verkeer dat Zaltbommel verlaat. De omleiding staat aangegeven met bebording vanaf de N322. Voor voetgangers en fietsers blijft de weg in beide richtingen open.


 

Raadsnieuws

Raadsvergadering 9 februari
Donderdagavond 9 februari is de raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel. De vergadering start om 19.30 uur in het Stadhuis aan de Markt. Er wordt stilgestaan bij het afscheid van raadslid en voormalig wethouder Adrie Bragt en de installatie van nieuwe raadsleden Mathilde de Hart, Henk Plessius, Adriaan Weijma en plaatsvervangend burgerlid Niels Schoot.

Agenda
Over de volgende agendapunten wordt het debat gevoerd (bespreekstukken):

- Kaderbrief 2024 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid
- Kaderbrief 2024 Regio Rivierenland
- Kadernota 2024: Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland
- Kaderbrief 2024 Omgevingsdienst Rivierenland
- Kaderbrief 2024 Regionaal Archief Rivierenland
- Kaderbrief 2024 AVRI
- Parkeerbeleid

Meer informatie?
De volledige agenda en vergaderstukken vindt u op zaltbommel.raadsinformatie.nl. Hier kunt u de vergadering live volgen, of achteraf terugkijken.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie