bird
woensdag 31 mei | 12.03 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 05

01-02-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Pieter van Maaren-3 portet met keten

Column Burgemeester Van Maaren

Wat ons samenbrengt is belangrijk
Een jaar geleden kwamen we langzaam, opnieuw, uit een lockdown door corona. Met een coronatoegangsbewijs konden we elkaar vanaf februari weer voorzichtig ontmoeten in de horeca en het theater. En konden ondernemers hun deuren steeds verder openen. In de tijd van lockdowns boden digitale middelen ons als alternatief de gelegenheid om elkaar te blijven zien. Om samen te kunnen werken, te blijven leren op school en om met elkaar samen, en toch op afstand, te kunnen zijn. En ondanks de digitale mogelijkheden ervaarden we toch, oud én jong, eenzaamheid.

Groot was de opluchting toen we elkaar weer konden ontmoeten. Het verenigingsleven kwam weer op gang, de velden werden weer gevuld met sporters en onze vrijwilligers konden weer zorgdragen voor activiteiten waarbij we elkaar weer écht in de ogen konden kijken.

Mij heeft het laten zien hoe belangrijk juist echt contact, de ontmoeting van mens tot mens, de drijvende kracht is van onze Zaltbommelse samenleving. Ook ik heb dat contact moeten missen in de lockdowns en wil u graag uitnodigen voor meer persoonlijke ontmoetingen.

Online is het makkelijk om het individu de maat te nemen en te roepen vanuit je eigen gelijk. Er zijn grote uitdagingen voor ons als samenleving, als gemeenschap, als gemeente. De coronacrisis, de oorlog in Oekraïne, de asielopvangcrisis, de energiecrisis en de wooncrisis.

De wereld om ons heen is complex en er gebeurt veel tegelijk. Het lijkt soms aantrekkelijk om ons te laten denken dat oplossingen simpel zijn. Extremen steken daarbij de kop op. De nadruk leggen op onze verschillen helpt ons niet bij het aanpakken van grote uitdagingen en is een bedreiging voor onze waardevolle democratie. Voor een weerbare samenleving moeten we elkaar blijven opzoeken, kijken naar wat ons verbindt en zorgen voor elkaar.

Notabene, deze column is een verkorte versie van mijn nieuwjaarstoespraak. Daarin stond het belang van wat ons samenbrengt centraal.

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
burgemeester Zaltbommel


 

GGD Gelderland-Zuid vaccineert in Aalst

De GGD vaccineert op maandag 6 februari van 16.00-20.00 uur in Zalencentrum ’t Gement in Aalst. Er wordt geprikt zonder afspraak. U kunt dus gewoon binnenlopen voor een coronavaccinatie. Neem wel een geldig identiteitsbewijs en uw mondkapje mee. GGD-personeel geeft ter plaatse ook voorlichting over het vaccineren. Natuurlijk blijft vaccineren uw eigen keuze.

Wie kunnen er langskomen voor een coronavaccinatie?

- Kinderen vanaf 12 jaar die de basisserie tegen corona hebben gehad. (Kinderen van 12 t/m 16 jaar hebben wel toestemming nodig van hun ouders)

- 18 jaar of ouder? Als de vorige herhaalprik voor oktober 2022 is gehaald. Heeft u de herhaalprik later gehaald dan bent u nog voldoende beschermd.

Heeft u corona gehad? Dan kunt u een vaccinatie halen als er minimaal 3 maanden tussen zit.


 

Gratis hulp door onafhankelijk cliëntondersteuner

Heeft u ondersteuning nodig bij zorg, jeugdhulp, wonen, werk of inkomen? Dan kan het fijn zijn als iemand met u meedenkt. Dit kan een vriend of familielid zijn. Het is ook mogelijk om hierbij hulp te krijgen van een onafhankelijk cliëntondersteuner. Dit is iemand die met u meedenkt over zorg of hulp die past in uw situatie. Iemand die samen met u gesprekken voorbereidt en eventueel meegaat naar gesprekken. Iemand die u kan ondersteunen bij vragen over een besluit of klachten.

Voor wie is een onafhankelijk cliëntondersteuner?
De onafhankelijk cliëntondersteuner is er voor iedereen in onze gemeente. De hulp van een onafhankelijk cliëntondersteuner is gratis. Meer informatie vindt u op www.zaltbommel.nl. 

Wilt u hulp? Of heeft u nog vragen?
Er zijn drie organisaties die onafhankelijke cliëntondersteuning bieden in onze gemeente. U kiest zelf welke organisatie bij u past. Dit zijn:

 • MEE Gelderse Poort, 088 633 00 00, clientondersteuning@meegeldersepoort.nl, www.meegeldersepoort.nl
 • Anneke Boerma, 06 10 46 01 49, info@mzm-anneke.nl, www.mzm-anneke.nl
 • Marie-Elise van Dinther, 06 37 39 38 00, welkom@mzm4u.nl, www.mzm4u.nl

 

Meedenken over woningbouw in Brakel-West?

Er is een grote behoefte aan woningen. Ook in Brakel. Het gebied Brakel-West is aangewezen om nieuwe woningen te realiseren. Wij zijn nu bezig met een stedenbouwkundige visie voor dit gebied. Dit is een van de eerste stappen die nodig is om te komen tot woningbouw. Wij willen de (toekomstige) bewoners van Brakel hierbij betrekken.

Dus, bent u (toekomstige) inwoner van Brakel? En wilt u graag meedenken over de huizenbouw in Brakel-West? Meld u dan aan voor de online bijeenkomst op donderdag 16 februari van 19.00 tot 20.30 uur.  Aanmelden en meer informatie leest u in het nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl.


 

Raadsnieuws

Carrouselvergadering 26 januari
Op donderdagavond 26 januari was de Carrouselvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel. De agenda zag er als volgt uit:

Raadzaal

 1. Opening
 2. Parkeerbeleid
 3. Sluiting

Trouwzaal

 1. Opening
 2. Verstevigen minimaregelingen
 3. Zienswijze procedure centrumregeling Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, Verslavingszorg en aanverwante taken regio Meierij Bommelerwaard 2022-2025.
 4. Informatienota motie vaktechnische opleidingen
 5. Sluiting

Bespreekstukken
Het parkeerbeleid is als bespreekstuk doorgeschoven naar de raadsvergadering van 9 februari.

Meer informatie?
De volledige agendastukken vindt u op zaltbommel.raadsinformatie.nl via het vergaderschema. Hier kunt u ook de vergadering terugluisteren.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie