bird
woensdag 31 mei | 11.40 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 02

11-01-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Afbeelding mantelzorg_aangepast

Mantelzorg? Dat waarderen wij enorm!

Krijgt u hulp van een mantelzorger? Dan kunt u ook dit jaar (voor uw mantelzorger) de mantelzorgwaardering van €100 aanvragen! Het aanvragen van de mantelzorgwaardering kan van 9 januari tot en met 20 februari 2023.

Wethouder Bouchtaoui: “Mantelzorg bieden aan iemand is vaak geen keuze, maar iets wat u doet omdat u om iemand geeft. De belastende rol van liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Daarom verdienen de mantelzorgers in de gemeente Zaltbommel niet alleen onze aandacht, maar ook onze waardering.”

Wie mag het aanvragen?
De mantelzorgwaardering is bedoeld voor mantelzorgers die langdurig en intensief een familielid, partner, vriend of kennis verzorgen. Krijgt u zorg van een mantelzorger en woont u in gemeente Zaltbommel? Dan kunt u de mantelzorgwaardering voor diegene aanvragen. Dit kan ook als u zelf een mantelzorger bent of er een kent.

Voorwaarden
Dit jaar kunt u een aanvraag doen voor de mantelzorg die u heeft ontvangen in 2022.  De waarde van de mantelzorgwaardering is € 100,-.

Een mantelzorger komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • in 2022 minimaal 3 maanden aaneengesloten mantelzorg is verleend
  • voor minimaal 8 uur per week
  • en deze zorg onbetaald verleende

Hoe vraag ik de mantelzorgwaardering aan?
Het online aanvraagformulier staat vanaf 9 januari tot en met 20 februari 2023 op onze website www.zaltbommel.nl/mantelzorgwaardering. Of vraag het aan via telefoonnummer 14 0418. Het formulier kunt u ook afhalen tijdens openingstijden bij de receptie op ons gemeentekantoor.

Vragen?
Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering of het aanvragen ervan? Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 14 0418.


 

Gratis rijbewijs voor jongere deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 44,00!

Plaatsen beschikbaar
In 2023 kunnen jongeren de cursus online volgen op 24 januari, 28 februari, 4 april, 9 mei, 13 juni, 11 juli, 5 september, 10 oktober, 14 november en 19 december. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

NK Veldrijden op 13, 14 en 15 januari in Zaltbommel

Stichting Cyclocross Zaltbommel organiseert in het weekend van vrijdag 13 tot en met zondag 15 januari 2023 het Plieger Nederlands Kampioenschap Veldrijden. Dit grote wielerevenement vindt plaats op en om de uiterwaarden in het centrum van Zaltbommel. Een deel van de binnenstad en een aantal parkeerterreinen worden afgesloten. Op onderstaande plattegrond ziet u welke straten en parkeerterreinen zijn afgesloten. Dit is nodig vanwege de opbouw, afbouw van de parcourslocatie en om de veiligheid van inwoners, wielrenners en toeschouwers te waarborgen. We adviseren u om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met openbaar vervoer te komen. 

Meer informatie over het evenement vindt u op www.nkveldrijden2023.nl. Wilt u meer weten over de afsluitingen ga dan naar www.zaltbommel.nl.


 

Werk in uitvoering

Op veel plaatsen in onze gemeente wordt er door ons of in opdracht van ons gewerkt aan de weg. Dat is onder meer hier het geval:

Waar: Koningin Wilhelminaweg ter hoogte van de kruising met de Van Heemstraweg-West in Zaltbommel.

Wanneer: maandag 16 januari tot en met vrijdag 3 februari 2023.

Wat: om de verkeersveiligheid te verbeteren richten we de weg opnieuw in. Ook pakken we het fietspad aan zodat deze geschikt is voor de snelle fietsroute Zaltbommel – Den Bosch.

Omleiding: de Van Heemstraweg-West blijft gewoon open. De kruising is voor verkeer komend van en naar het centrum volledig afgesloten.

We leggen een tijdelijke noodverbinding aan richting het station voor fietsers (afstappen) en voetgangers. De omleiding wordt met borden aangegeven.


 


 

Raadsnieuws

Einde kerstreces
Het kerstreces is beëindigd voor de gemeenteraad van Zaltbommel. Dat betekent dat de reguliere vergadercyclus wordt hervat. De komende weken staan de volgende vergaderingen gepland:

26 januari
Carrouselvergadering

9 februari
Raadsvergadering

De vergaderstukken en agenda voor de eerstvolgende carrouselvergadering zijn binnenkort te raadplegen via zaltbommel.notubiz.nl/vergadering/1022350.

Voor meer informatie over het functioneren van de raad kunt u contact opnemen met de griffie via griffie@zaltbommel.nl of kijken op www.raadzaltbommel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie