bird
woensdag 31 mei | 12.23 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 52

28-12-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 12 28 - links midden - schurft

Schurft in Nederland

Schurft komt in Nederland steeds vaker voor. Het is een huidziekte waar u flinke jeuk van krijgt. De jeuk is vooral ’s nachts hevig. Het wordt veroorzaakt door een klein beestje dat onder de huid kruipt. Schurft is erg vervelend, maar niet gevaarlijk. Het is wel besmettelijk. De klachten ontstaan 2 tot 6 weken na de besmetting.

Hoe u schurft kunt krijgen
Schurft is besmettelijk. U kunt het krijgen van iemand anders die schurft heeft, door:

 • langer dan 15 minuten contact te hebben met de huid van iemand die schurft heeft en door knuffelen, handen vasthouden en seks;
 • in hetzelfde bed te slapen;
 • op hetzelfde bed te zitten;
 • elkaars kleding, handdoeken en beddengoed te gebruiken.

Schurft herkennen
U herkent schurft aan de volgende klachten:

 • flinke jeuk, vooral ’s nachts;
 • rode strepen op de huid;
 • blaren of rode bultjes.

Schurft behandelen
Schurft kunt u behandelen met crème of met tabletten. Deze zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Was beddengoed, handdoeken en kleding op 60 graden. Informeer uw huisgenoten en nauwe contacten, zodat zij dit ook doen. Alleen zo voorkomt u dat de schurft terug komt.

Kijk voor meer informatie op rivm.nl/scabies.


 

Kerstboom de deur uit?

 • U kunt uw kerstboom gratis inleveren bij de milieustraat in Zaltbommel.
 • De boom mag in stukken in uw groene container, de deksel moet dicht kunnen.
 • Avri komt op maandag 9 januari op vijf locaties in Maasdriel kerstbomen gratis ophalen. Vanaf vrijdag 6 januari kunt u uw kerstboom achterlaten op een afgezet deel van de parkeerplaats in:

 • Heerewaarden
 • MFC Heerewaarden (Bukestraat)
 • Rossum / Hurwenen / Alem
 • Voetbalveld Rossum (Maarten van Rossumstraat 6)
 • Kerkdriel / Velddriel / Hoenzadriel
 • MFC De Kreek Kerkdriel (Wilgenpas 2)
 • Hedel / Voetbalveld Hedel (Winkelseweg 2)
 • Ammerzoden / Well / Wellseind Voetbalveld Ammerzoden (Heiligenweg 2) 

 

Samen tegen vuurwerkoverlast

Deze jaarwisseling mag u in Maasdriel weer consumentenvuurwerk afsteken. Vuurwerk is leuk voor liefhebbers en toeschouwers, maar alleen als u vuurwerk afsteekt op een verantwoorde en veilige manier voor mens en dier. Daarom zijn er duidelijke regels. Houdt u zich hier niet aan? Dan riskeert u een boete.

 • U mag alleen vuurwerk afsteken van zaterdag 31 december 18:00 uur tot zondag 1 januari 02:00 uur.
 • U mag geen vuurwerk afsteken binnen een straal van 50 meter van kerken, begraafplaatsen, verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, woonzorgcentra, dierenpensions en dierenparken.
 • Het is verboden om illegaal vuurwerk in uw bezit te hebben en/of af te steken.

Carbid schieten
Carbid schieten is in alle kernen alleen toegestaan op zaterdag 31 december 2022 tussen 10:00 uur en 18:00 uur. En alleen als u vóór vrijdag 23 december 2022 een melding hebt gedaan via maasdriel.nl/carbidschieten.

Vuurwerkoverlast? Meld het!
Ervaart u geluidsoverlast van vuurwerk en/of weet u wie deze overlast veroorzaakt? Ziet u brandbaar afval liggen en denkt u dat deze aangestoken gaat worden? Geef dit dan door op maasdriel.nl via ‘melding doen’ in de categorie Overlast en kleine ergernissen, vervolgens kiest u de categorie Vuurwerk. Of bel naar 14 0418. De verzamelde informatie delen we met de politie. Wilt u uw melding anoniem doen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. Alleen samen kunnen we de overlast tegengaan. 

Schade door vuurwerk
Ziet u schade door vuurwerk in de openbare ruimte? Meld dat via de BuitenBeter app op uw smartphone. Meer informatie vindt u op buitenbeter.nl. Schade door vuurwerk in de openbare ruimte meldt u in de categorie Vuurwerkvandalisme, voor andere overlast door vuurwerk gebruikt u de categorie Overig. Schade door vuurwerk in de openbare ruimte herstellen we zo snel mogelijk.


 

Inloopavond woningbouwlocatie Onderwaard

Op dinsdag 10 januari organiseren we de tweede bijeenkomst over de ontwikkeling van de woningbouwlocatie Onderwaard in Ammerzoden. U kunt dan binnenlopen tussen 19:30 en 21:00 uur in basisschool De Schakel in Ammerzoden.

Wilt u hierbij aanwezig zijn?
Meld u dan voor 6 januari aan via onderwaard@maasdriel.nl. Hebt u tijdens de eerste bijeenkomst op 21 september jl. uw mailadres achtergelaten? Dan ontvangt u een persoonlijke uitnodiging. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over het programma van de avond.


 

Mantelzorg? Dat verdient waardering!

Hebt u in 2022 hulp gehad van een mantelzorger? Dan kunt u binnenkort weer de jaarlijkse mantelzorgerwaardering van € 100,- aanvragen.

Hoe en wanneer kunt u de waardering aanvragen?
Dat kan van 10 januari t/m 28 februari 2023. U kunt een aanvraag indienen als u gedurende minimaal 3 maanden onbetaalde zorg hebt ontvangen voor minimaal 8 uur per week. Uw aanvraag moet vóór 1 maart 2023 bij ons binnen zijn. Het aanvraagformulier staat vanaf 10 januari op maasdriel.nl/mantelzorgerwaardering. Lukt het niet om uw aanvraag digitaal te doen? Dan kunt u een aanvraagformulier afhalen aan de balie van het gemeentehuis. Kent u iemand die hulp krijgt van een mantelzorger? Wijs hem of haar dan op de mogelijkheid een waardering voor zijn/haar mantelzorger aan te vragen!

Hebt u vragen?
Wij helpen u graag verder. Bel ons gerust op 14 0418.


 

Wat vindt u belangrijk voor de toekomst van Maasdriel?

Wat is volgens u de mooiste plek van Ammerzoden, Hedel of Kerkdriel? Waar in deze kernen ziet u graag meer groen, een plek om elkaar te ontmoeten of te winkelen? En wat kunnen we doen om er nog fijnere plekken van te maken om te wonen? Geef dit vóór 12 januari 2023 aan in de enquête over de kernenvisies via maasdriel.nl/kernenvisies. 


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan bestemmingsplannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

 • ‘Hurwenen herziening 2022, H.W. van Heelstraat Ong.’ (BP1264)

Stukken liggen ter inzage van 28 december 2022 tot en met 7 februari 2023 op het gemeentehuis in Kerkdriel. Openingstijden vindt u op maasdriel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie