bird
zaterdag 02 maart | 14.54 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 48 2023

29-11-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 11 29 - links midden - Zwembad De Kreek

Zwembad in sportcentrum De Kreek gesloten

De technische staat van zwembad De Kreek in Kerkdriel gaat harder achteruit dan eerder verwacht. Dat bleek tijdens de laatste inspectie van een technisch onderzoeksbureau. Omdat veiligheid boven alles gaat, hebben we in overleg met exploitant Optisport besloten om vrijdag 24 november per direct tot sluiting van het zwembad over te gaan.

Achteruitgang kwaliteit zwembad
Afgelopen jaren hebben we ons ingezet voor een zo lang mogelijk veilig gebruik van zwembad De Kreek. Daarom zijn er veiligheidsmaatregelen uitgevoerd én onderzoekt een technisch bureau tweemaal per jaar de staat van het zwembad. De laatste inspectie wees uit dat het zwembad binnen afzienbare tijd dicht moet. Omdat veiligheid boven alles gaat, namen we dit advies serieus en hebben we in overleg met Optisport besloten om vrijdag 24 november het zwembad per direct te sluiten.

Gevolgen van de sluiting
Het vroegtijdig sluiten van het zwembad heeft gevolgen voor zowel Optisport als voor de gebruikers van het bad. Optisport heeft de betrokkenen daarvan op de hoogte gebracht. Zij biedt alle gebruikers de mogelijkheid om verder te zwemmen in de nabij gelegen Optisport locaties zwembad Aqua Altena in Andel en zwembad De Waalslag in Tiel. Alle overige faciliteiten van multifunctioneel centrum De Kreek, zoals de horeca, fitness, sporthal en het zalencentrum blijven gewoon volgens normale openstelling open.


 


 

Collectieve zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is belangrijk om de zorg te krijgen die u nodig hebt. Wij bieden mensen met een lager inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering bij VGZ. Bij deze collectieve zorgverzekering profiteert u van een aanvullend pakket. En u betaalt minder premie dan bij een andere aanvullende verzekering. Wij betalen namelijk een deel van uw premie als u een lager inkomen hebt.

Mag u per 1 januari 2024 deelnemen aan deze zorgverzekering via de gemeente?
Dat kan onder de volgende voorwaarden:

  • U woont in Maasdriel;
  • Uw inkomen is niet hoger dan 130% van het minimuminkomen.

Maak gebruik van de collectieve verzekering!
Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u tot en met 31 december 2023 uw collectieve zorgverzekering van VGZ afsluiten op gezondverzekerd.nl. Hier vindt u ook meer informatie over pakketten en vergoedingen. Hebt u nog vragen? Dan kunt u bellen met VGZ via 0900 77 99 771.


 

Gratis rijbewijspas ophalen

Maasdrielse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 48,15! Dit jaar kunnen jongeren de cursus nog volgen op dinsdag 19 december. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Ook in 2024 en 2025 bieden we de online cursus aan. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op maasdriel.nl.


 

Wie wordt onze nieuwe burgemeester?

Maasdriel gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester. Wat voor persoon moet dat volgens u zijn? Vanaf vrijdag 1 december kunt u dat aangeven in de enquête voor onze inwoners. De input geven we mee aan het bureau dat de gemeenteraad begeleidt bij het opstellen van de profielschets voor de Kroonbenoemde burgemeester.

Profielschets opstellen
Burgemeester Geurts neemt de honneurs waar tot de gemeenteraad naar verwachting half volgend jaar een burgemeester aanbeveelt. De procedure voor de werving van de nieuwe, vaste burgemeester begint bij het opstellen van een profielschets. De gemeenteraad vindt het ook belangrijk om de mening van inwoners daarin mee te nemen. Daarom zet onderzoeksbureau Citisens een enquête uit. Van vrijdag 1 december tot en met zondag 10 december kunt u uw mening geven in de enquête die te vinden is op mijnburgemeestermaasdriel.nl. Naar verwachting stelt de raad in januari van het nieuwe jaar tijdens een bijzondere raadsvergadering de profielschets vast.


 

Inwonersavond woningbouw Alem-Zuid

De wens om woningen aan de zuidzijde van Alem te gaan bouwen is er al een tijd. We zijn dan ook blij dat we de ontwikkeling van deze buurt nu echt in gang kunnen zetten. Dit doen we samen met Van Wanrooij Projectontwikkeling.

Uitnodiging informatieavond
Om inwoners te informeren over de voorgenomen plannen voor woningbouw in Alem, is er op donderdag 7 december om 19:30 uur een informatieavond in Dorpshuis De Drie Linden. Na een korte introductie door wethouder De Raaf, informeert Van Wanrooij Projectontwikkeling u over de plannen. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur. U bent van harte welkom op deze avond. Vooraf aanmelden is niet nodig.


 

Opvang Oekraïners verlengd tot april 2025

De Oekraïense bewoners die op EuroParcs aan de Maas verblijven, kunnen voorlopig op hun inmiddels vertrouwde plek blijven wonen. We hebben samen met EuroParcs aan de Maas besloten de opvang te verlengen tot 1 april 2025. Dit sluit aan bij het besluit van de regering om de opvangmaatregelen tot die datum te verlengen omdat het einde van de oorlog in Oekraïne nog niet in zicht is.

Sinds maart 2022 verblijven ongeveer 300 Oekraïense vluchtelingen bij EuroParcs aan de Maas in Kerkdriel. De meeste bewoners hebben inmiddels een baan en draaien mee in de maatschappij. De leerplichtige kinderen gaan naar school en volgen specifiek taalonderwijs.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie