bird
woensdag 31 mei | 12.09 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 47

23-11-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 11 23 - links midden - eventuele afbeeldingen bericht zandbedrijven
Zandmeren Kerkdriel

Onderzoek naar beëindiging of verplaatsing zandbedrijven

Het beëindigen of verplaatsen van de zandbedrijven aan de Zandmeren in Kerkdriel is een grote wens van velen in Maasdriel. Onderzoek moet uitwijzen of dat mogelijk is. Daarom tekende wethouder Peter de Vries namens de gemeente een intentieovereenkomst met Maasfront Kerkdriel B.V. In die overeenkomst spreken partijen af dat zij samen de mogelijkheden van zandwinning ter plaatse van de Zandmeren, woningbouw in het rivierfront Kerkdriel en beëindiging of verplaatsing van de zandbedrijven gaan onderzoeken.

Wethouder De Vries is verheugd over deze stap vooruit in een langlopend dossier:  “Er liggen al sinds de periode 2005-2010 plannen om aan de slag te gaan in dit gebied. Plannen die niet uitvoerbaar bleken destijds. In de vorige periode hebben we de handschoen opnieuw opgepakt en nu gaan we echt stappen zetten. Het beëindigen of verplaatsen van de zandbedrijven biedt enorm veel kansen. Denk maar eens aan al het zware verkeer dat geen gebruik meer hoeft te maken van de Paterstraat en de toekomstige Zuidelijke Ontsluitingsroute. Ook ontstaat er ruimte voor woningbouw op een unieke locatie en zal het recreatiegebied een opwaardering krijgen. Daar zullen ook de lokale ondernemers van profiteren.”

Lees het hele nieuwsbericht op maasdriel.nl


 

OnsMaasdriel.nl wijst u de weg

Wilt u andere mensen ontmoeten en meedoen aan activiteiten? Hebt u vragen over (volwassenen) onderwijs? Wilt u langer thuis blijven wonen en hebt u daar hulp bij nodig? Hebt u begeleiding nodig bij het vinden van werk? Neem dan eens een kijkje op OnsMaasdriel.nl. Hier vindt u een duidelijk overzicht van veel (maatschappelijke) organisaties, verenigingen en initiatieven in Maasdriel.

Toegankelijk voor iedereen
OnsMaasdriel.nl is toegankelijk voor iedereen. De website heeft bijvoorbeeld een voorleesfunctie. En u kunt met ‘toon op kaart’ precies zien waar de organisaties te vinden zijn.

Vragen of ideeën?
Mist u uw organisatie op OnsMaasdriel.nl? Of hebt u een vraag of idee over de sociale kaart? Neem dan contact op met Welzijn Bommelerwaard via contact@onsmaasdriel.nl. Zij beheert de website en helpt u graag verder.


 

 


 

Gratis rijbewijspas ophalen

Maasdrielse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 41,60! In 2022 kunnen jongeren de cursus volgen op woensdag 7 december. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Ook in 2023, 2024 en 2025 bieden we de online cursus aan. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op maasdriel.nl.


 

De strooiwagens staan klaar!

Ons strooiteam gaat bij gladheid aan de slag om wegen en fietspaden zo veilig en begaanbaar mogelijk te houden. Dat doen ze dag en nacht! Niet alleen bij winterse neerslag, maar ook als we verwachten dat het glad wordt. Het zout kan dan inwerken.

Waar strooien we?
Omdat de kernen bereikbaar moeten blijven, strooien we de belangrijkste wegen en fietspaden als eerste. Wilt u weten waar we strooien? Op maasdriel.nl/strooiroutes staat een kaart. Als u uw adres intypt op de kaart kunt u zien of we in uw straat strooien.


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan bestemmingsplannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

  • Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2022, Reparatieplan’ (BP1257). Stukken liggen ter inzage van 23 november 2022 tot en met 4 januari 2023.
  • ‘Parapluherziening parkeren 2022’ (BP1217) en ontwerp beheersverordening ‘Parapluherziening parkeren 2022’. Stukken liggen ter inzage van 23 november 2022 tot en met 3 januari 2023.
  • Kerkdriel herziening 2022, Ipperakkeren 17-87a (NL.IMRO.0263.BP1258-VO01). Betreft vooraankondiging bestemmingsplan en gesloten anterieure overeenkomst. Er ligt nog geen uitgewerkt plan ter inzage.

Stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis in Kerkdriel. Openingstijden vindt u op maasdriel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

 

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie