bird
donderdag 25 april | 12.02 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 45

09-11-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 11 09 - rechts boven - Laaggeletterdheid_A2_poster_Geld_1191x1684
ikdoeookmee.nl

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Creţu, V.

09-08-1972

31-10-2022

Zhezniak, M.M.

28-07-1996

01-11-2022

David, F.

27-06-1974

02-11-2022

Tcaciov, N.

18-07-1979

03-11-2022

Rotaru, N.

10-08-1977

03-11-2022

Bezwaarschrift

U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

Mantelzorger? Dat waarderen wij!

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we extra stilstaan bij wat de mantelzorger doet. Wij waarderen het enorm dat mantelzorgers zich zo inzetten voor een ander. Deze intensieve rol van liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Samen met gemeente Zaltbommel en Welzijn Bommelerwaard zetten we daarom de mantelzorgers tijdens de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje met een heerlijke high tea.

Mantelzorgvoucher
Wij vinden het belangrijk om onze mantelzorgers te ontlasten. Verleent u mantelzorg? Dan kunt u een mantelzorgvoucher aanvragen. Met de voucher kunt u kosteloos 10 uur ondersteuning inzetten, zodat u even uw handen vrij hebt. Bij het inzetten van de voucher kunt u kiezen uit drie soorten ondersteuning: zorg voor uw naaste, praktische ondersteuning in het huishouden en klus- en/of tuinhulp. De mantelzorgvoucher is geldig tot en met 31 december 2023. U kunt een voucher per kalenderjaar toegekend krijgen.

Wanneer kunt u de voucher aanvragen?
U kunt de voucher aanvragen als:

  • u 3 maanden of langer minimaal 8 uur per week voor een ander zorgt;
  • u of degene voor wie u zorgt in de Bommelerwaard woont.

Wilt u een voucher aanvragen?
Neem dan contact op met de mantelzorgconsulenten van Welzijn Bommelerwaard. U kunt hen in de ochtend bellen via 0418 63 42 31 of mailen via mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl. Meer informatie over de mantelzorgvoucher vindt u op maasdriel.nl.

 


 

Benieuwd naar pleegouderschap?

Kom dan naar de informatieavond over pleegzorg op maandag 14 november in het gemeentehuis in Kerkdriel of dinsdag 22 november in In de Roos in Zaltbommel.

Jeugdhulporganisatie Entrea Lindenhout, pleegzorg- en/of steunouders geven u dan van 19:30 tot 21:30 uur uitgebreide informatie over pleegzorg, hun ervaringen, wat het van u vraagt en wat het voor u betekent.

Aanmelden
Komt u naar Kerkdriel? Meld u dan aan voor vrijdag 11 november. Aanmelden voor Zaltbommel kan tot 17 november. Stuur een mail naar zorginkoop@bommelerwaard.nl en geef aan op welke datum u wilt komen en met hoeveel personen.


 

Uitvoering plannen 60 kilometer zones

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, verlagen we de maximumsnelheid op bijna alle wegen buiten de bebouwde kom van 80 naar 60 kilometer per uur. Deze 60 kilometer zones zijn te herkennen aan de 60 kilometer borden, markeringen op de rijbanen en maatregelen die de snelheid remmen, zoals drempels.

Eerder brachten we de snelheid buiten de bebouwde kom van Alem al terug naar 60 kilometer per uur. Vorig jaar waren het buitengebied van Heerewaarden en het gebied ten noorden van de Achterdijk in Hedel aan de beurt. Van november dit jaar tot en met eind maart volgend jaar gaan we verder aan de slag in de buitengebieden van Ammerzoden, Hedel, Hurwenen en Rossum. Deze week ronden we de werkzaamheden af aan de kruisingen Achterdijk-Uilecotenweg en Achterdijk-Veldweg in Hedel en Ammerzoden. Meer lezen over onze plannen? Kijk dan op maasdriel.nl.


 

Fotowedstrijd

Schiet u het perfecte winter plaatje? Kies uw mooiste foto en stuur die uiterlijk woensdag 21 december naar communicatie@maasdriel.nl. De geselecteerde foto’s staan van 22 december t/m 1 januari op onze Facebookpagina. De foto met de meeste ‘likes’ en ‘hartjes’ wint en krijgt een plekje op onze website, social media en op de gemeentepagina in de Bommelerwaardgids. Meedoen? Kijk op maasdriel.nl voor de spelregels en voorwaarden.


 

Herhaalprik corona zonder afspraak

Iedereen van 12 jaar en ouder kan vanaf nu zonder afspraak een herhaalprik tegen corona halen. Dit kan o.a. bij de vaccinatielocatie van GGD Gelderland-Zuid in Fitnessclub Zaltbommel, Hogeweg 65. Kijk voor meer informatie op prikkenzonderafspraak.nl. Maakt u toch liever een afspraak? Dat kan natuurlijk ook, u heeft dan voorrang op de priklocatie. Op ggdgelderlandzuid.nl kunt u een afspraak inplannen.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie