bird
zondag 16 juni | 08.34 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 43

26-10-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 10 26 - rechts boven - kerkje Alem
Hervormd kerkje

Te koop: Hervormde kerk Alem

Wij verkopen het Hervormde kerkje aan de Sint Odradastraat 12 in Alem. Dit karakteristieke gebouw is een Rijksmonument en kent u misschien ook wel als het Dakpannenmuseum. Het kerkje met toe- en aanbehoren, de ondergrond en de grond gelegen achter de kerk (voormalig kerkhof) staat te koop voor een bedrag van € 95.000,- k.k.

Voorwaarden
Hebt u interesse in de aankoop van het kerkje? Dan zijn wij benieuwd welke plannen u met het monumentale gebouw en de bijbehorende objecten hebt. Wij verkopen het kerkje aan de kandidaat met het beste plan. Bekijk voor meer informatie en voorwaarden om in aanmerking te komen voor aankoop van het kerkje de verkoopbrochure op maasdriel.nl/kerkjealem.

Interesse?
Dien uw plan voor 30 november 2022 via info@maasdriel.nl onder vermelding van ‘Plan kerkje Alem’. Hebt u vragen over de verkoopprocedure? Neem dan contact op met de gemeente via info@maasdriel.nl of 14 0418 en vraag naar de heer Morren. Op woensdag 2 november kunnen geïnteresseerden het kerkje bezichtigen tussen 14:00 en 15:00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.


 

Informatieavond over pleegzorg

Ieder jaar zijn er 3500 nieuwe pleegouders in Nederland nodig om alle kinderen die tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen een stabiele omgeving te bieden. In de Week van de Pleegzorg van 2 t/m 9 november vraagt Jeugdzorg Nederland aandacht voor de pleegzorg onder het motto ‘geef groen licht aan de toekomst van een (pleeg)kind’.

Benieuwd naar wat pleegouderschap inhoudt?
Kom dan naar de informatieavond over pleegzorg op maandag 14 november van 19:30 tot 21:30 uur in het gemeentehuis in Kerkdriel. Entrea-Lindenhout, pleegzorg- en steunouders geven u dan uitgebreide informatie over pleegzorg, hun ervaringen, wat het van u vraagt en wat het voor u betekent. Aanmelden kan via zorginkoop@bommelerwaard.nl.


 

De gemeenteraad vergadert

Op 3 november 2022 is er een raadsvergadering vanaf 17:00 uur. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden op maasdriel.raadsinformatie.nl.

Tijdens de vergadering wordt het volgende agendapunt behandeld:

  • Programmabegroting 2023-2026

Hebt u vragen over de vergadering van de gemeenteraad?
Stuur dan een mail naar griffier@maasdriel.nl of bel naar 0418 63 84 10.

Vergaderstukken inzien of meekijken via internet?
Kijk dan op maasdriel.raadsinformatie.nl.


 

Uw woning verduurzamen? Energieloket Maasdriel geeft advies

Het isoleren van uw woning is de eerste stap om te verduurzamen. Vindt u het lastig om hiermee te starten? Laat u dan adviseren door Energieloket Maasdriel. Bij dit informatiepunt krijgt u als inwoner van Maasdriel gratis advies van een onafhankelijk energieadviseur over energie besparen. Op energieloketmaasdriel.nl vindt u al veel informatie en handige tips.

Spreekt u liever met een van de adviseurs van het Energieloket?
Dan bent u na het maken van een afspraak van harte welkom. Energieloket Maasdriel is geopend in het gemeentehuis op woensdag tussen 13:00-17:00 uur. Bel op werkdagen tussen 9:00-16:00 uur voor het maken van een afspraak naar 0345 50 40 12 of mail naar maasdriel@energieloketmaasdriel.nl.


 

Samenwerking met kermisorganisatie verlengd

Afgelopen zomer ging de Drielse kermis eindelijk weer door. Inwoners en ondernemers genoten volop van vier dagen feest op het Monseigneur Zwijsenplein. Eerder deze maand vond er een evaluatie plaats met partijen die betrokken zijn bij de organisatie van de kermis.

Burgemeester Van Kooten blikt tevreden terug: “Na twee coronajaren waarin de Drielse kermis helaas niet door kon gaan, was het afgelopen zomer een groot feest voor bezoekers. Een beloning voor de horeca en de kermisorganisator die zo hard hebben gewerkt om er een kermis als vanouds van te maken. We hebben het contract met de kermisorganisatie inmiddels verlengd voor 3 jaar met een optie voor nog 2 jaar. Ik hoop dat Maasdriel nog vele jaren kan genieten van dit prachtige festijn!”


 

Gratis rijbewijspas ophalen

Maasdrielse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 41,60! In 2022 kunnen jongeren de cursus volgen op woensdag 9 november en 7 december. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op maasdriel.nl.


 

Gebruikt u de BuitenBeter app al?

Ziet u een probleem in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of scheef liggende stoeptegels? Dat kunt u heel eenvoudig melden via de BuitenBeter app! Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op  buitenbeter.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie