bird
maandag 11 december | 13.38 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 43 2023

25-10-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023-10-25---links-onder---kaart-maasdriel

Onderzoek vluchtelingenopvang in Maasdriel

De instroom van asielzoekers in Nederland is hoog en de behoefte aan opvangplekken groeit. We verwachten hier ook een bijdrage aan te moeten leveren, want de Spreidingswet komt eraan. Dat houdt in het kort in dat alle gemeenten hun steentje moeten bijdragen aan de opvang van vluchtelingen.

Het is nog niet duidelijk of we in Maasdriel meer vluchtelingen gaan opvangen dan we nu al doen, en zo ja, welke doelgroepen, voor hoe lang en waar. We bereiden ons hier alvast op voor. Laat u ons weten wat er volgens u nodig is om vluchtelingenopvang goed te regelen in Maasdriel?

Zo doet u mee
Vul de vragenlijs op vluchtelingenmaasdriel.nl voor 6 november in. Liever op papier? Vraag een papieren vragenlijst op bij onderzoeksbureau Citisens via 0800 75 75 755 (gratis) of haal er één op bij het gemeentehuis.


 

Week van de Pleegzorg van 1 t/m 8 november

Ieder jaar zijn er duizenden nieuwe pleegouders in Nederland nodig om alle kinderen die tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen een stabiele omgeving te bieden. In de Week van de Pleegzorg vragen we hier extra aandacht voor.

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Voor heel veel kinderen in Nederland is dat niet vanzelfsprekend. Voor die kinderen zijn pleegouders onmisbaar. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor het kind van een ander. Een gezin waar kinderen zich veilig kunnen voelen, zichzelf mogen zijn en waar zij zich kunnen ontwikkelen. Pleegzorg is er in verschillende vormen: voor regelmatig een weekend, een paar dagen per week of voor langere tijd.

Wilt u meer weten over pleegzorg?
Of denkt u dat u misschien iets voor een pleegkind kunt betekenen? Kijk dan voor meer informatie op ikwilpleegouderworden.nl.


 


 

De gemeenteraad vergadert

Op 2 november 2023 is er een raads-vergadering vanaf 17:00 uur. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden op maasdriel.raadsinformatie.nl.

Tijdens de vergadering wordt het volgende agendapunt behandeld:

  • Programmabegroting 2024-2027

Hebt u vragen over de vergadering van de gemeenteraad?
Stuur dan een mail naar griffier@maasdriel.nl of bel naar 0418 63 84 10.

Vergaderstukken inzien of meekijken via internet?
Kijk dan op maasdriel.raadsinformatie.nl.


 

OnsMaasdriel.nl wijst u de weg

Wilt u meedoen aan een activiteit en bent u op zoek naar een organisatie die u ondersteunt? Hebt u juridische hulp nodig? Wilt u een uitkering aanvragen of begeleiding bij het vinden van werk? Wilt u mensen ontmoeten? Neem een kijkje op OnsMaasdriel.nl. Hier vindt u een duidelijk overzicht van (maatschappelijke) organisaties, verenigingen en initiatieven in Maasdriel.

Toegankelijk voor iedereen
OnsMaasdriel.nl is toegankelijk voor iedereen met bijvoorbeeld een voorleesfunctie. En u kunt met ‘toon op kaart’ precies zien waar de organisaties te vinden zijn.

Vragen of ideeën?
Mist u uw organisatie op OnsMaasdriel.nl? Of hebt u een vraag over de sociale kaart? Neem contact op met de medewerkers van Welzijn Bommelerwaard via contact@onsmaasdriel.nl. Zij beheren de website en helpen u graag verder.


 

Gratis een energiecoach bij u thuis

Het is herfst. De temperaturen gaan omlaag en de verwarming gaat vaker aan. Dit betekent ook meer energiekosten. Maakt u zich zorgen over uw energierekening? Wilt u graag energie besparen, maar weet u niet goed hoe? Nodig, gratis, een energiecoach uit bij u thuis. Samen bekijkt u hoe u energie kunt besparen. Ontvang handige tips over kleine aanpassingen zoals tochtstrips en radiatorfolie. Of vraag advies over isolatie en hoe u dat moet aanpakken.

Kijk voor meer informatie en het gratis aanvragen van een energiecoach aan huis op energieloketrivierenland.nl/huisbezoek.


 

Geldzorgen? De budgetcoach helpt u graag verder!

Hebt u moeite om uw rekeningen te betalen? Dit kan het begin zijn van geldzorgen. Neem contact op met de budgetcoach. Hoe eerder u hulp vraagt, hoe beter zij u kunnen helpen om schulden te voorkomen. De budgetcoach kunt u bereiken via 0418 63 88 88 of mail naar budgetcoaching@maasdriel.nl.


 

Gratis rijbewijspas ophalen

Jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen via IrisZorg de online Alcohol Verkeer Cursus volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 48,15!

Ook zin om deze online cursus te volgen?
Dit jaar vinden deze nog plaats op 14 november en 19 december. Aanmelden kan via preventie@iriszorg.nl. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Kijk voor meer informatie over de cursus, data en aanmelden op maasdriel.nl/avc.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie