bird
maandag 11 december | 13.58 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 41 2023

11-10-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 10 11 - links midden - vlag oek

We nemen u mee: van crisis naar ‘erbij horen’

Begin 2022: oorlog in Oekraïne. Miljoenen Oekraïense mensen ontvluchten hun thuisland en laten noodgedwongen huis en haard achter. Gemeenten in Nederland krijgen de opdracht om opvang te regelen. Ook Maasdriel biedt, net als veel andere gemeenten in Nederland, een thuis aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Maart 2022
Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen door particulieren en op EuroParcs aan de Maas. Naast opvang hebben ze recht op medische zorg. Kinderen en jongeren mogen naar school en/of taallessen volgen. En volwassenen mogen werken, vrijwilligerswerk doen en/of taallessen volgen.

Oktober 2023
Zo’n 300 Oekraïense vluchtelingen verblijven op EuroParcs aan de Maas en bijna 20 bij particulieren. Kinderen en jongeren gaan naar school, leren Nederlands en maken vriendjes. Bijna 70% van de Oekraïners in Maasdriel is aan het werk of doet vrijwilligerswerk. Ondanks de oorlog, gemis van familie en verlies van naasten, voelen ze zich welkom en veilig in Maasdriel. Ze horen erbij. Dit gevoel is ook doorgedrongen tot het front in Oekraïne. Om de Maasdrielse gemeenschap te bedanken voor onze goede zorgen, stuurden ze vanuit daar een ‘dank je wel’ vlag.

We nemen u mee...!
De komende tijd nemen we u mee. We vertellen u meer over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Maasdriel en de spreidingswet. Meer informatie vindt u ook op maasdriel.nl/nieuwkomers.


 

De bladcontainers staan er weer

Ligt er veel blad in uw tuin? En is dit vooral van bomen of struiken van de gemeente? Dan mag u het bladafval in de bladcontainer gooien. De containers zijn begin oktober op verschillende plekken in Maasdriel geplaatst. U vindt een kaartje met alle locaties van de bladcontainers op maasdriel.nl/bladcontainer.

Alleen bladafval
We gaan ervan uit dat u alleen blad in de bladcontainer gooit. Het is niet de bedoeling om snoeiafval, takken of ander afval in de container te gooien. Gebeurt dit wel? Dan verwijderen we de bladcontainer.

Tuinafval kunt u gratis wegbrengen
Dat kan bij de milieustraat van Avri, Dwarsweg 26 in Zaltbommel.

Openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 16:30 uur
 • Zaterdag van 8:00 - 15:30 uur.

 

Meld Misdaad Anoniem: wie u bent blijft onbekend

Deze week is het de landelijke Week van de Veiligheid. In Maasdriel besteden we dan ook aandacht aan veiligheid en wat u kunt doen voor een veilige omgeving. Weet u iets over criminele activiteiten? Hebt u iets gezien of herkent u iemand op beelden? Dan is dat waardevolle informatie die ertoe kan leiden dat daders worden opgespoord en criminaliteit wordt gestopt. Maar wanneer de dader u ook kent, voelt u zich misschien niet veilig om met naam en toenaam een melding te maken. Daarom is er Meld Misdaad Anoniem, kortweg M.

Wie u bent blijft onbekend
Bij M. staat de anonimiteit van de melder op de eerste plaats. Wie u bent, blijft onbekend. Om uw anonimiteit te garanderen gaan zij heel ver:

 • M. staat volledig los van de politie
 • M. neemt geen gesprekken op
 • M. ziet geen IP-adres of telefoonnummer
 • M. slaat geen gegevens op
 • M. neemt na uw melding nooit contact met u of

U kunt veilig iets doen voor een veilige omgeving
De informatie die u anoniem doorgeeft, kan ervoor zorgen dat uw leefomgeving een stukje veiliger wordt. De tienduizenden waardevolle meldingen die M. de afgelopen jaren ontving, hebben de politie, gemeenten en opsporingsinstanties geholpen om veel criminaliteit op te sporen. Dus twijfelt u om misdaad te melden? Help Maasdriel veilig te houden. Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

Contact
M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Daarnaast kunt u 24/7 online melden in een beveiligde omgeving via meldmisdaadanoniem.nl.


 

Werkzaamheden N831 kruising Grote Inghweg

Van 16 oktober tot en met 17 november werkt de provincie Gelderland aan de laatste fase van de werkzaamheden aan de N831. Tijdens deze periode is de kruising met de Grote Inghweg afgesloten voor al het verkeer.

Afsluiting en omleiding
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N322 en de A2. Bestemmingsverkeer en fietsers worden lokaal omgeleid. Volg de omleidingsborden en de aanwijzingen van verkeersregelaars. Voorkom drukte en overlast; gebruik geen sluiproutes.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden leest u op gelderland.nl/N831-hedel-rossum. Omleidingen vindt u op bereikbaargelderland.nl. Voor vragen belt u op werkdagen met het Provincieloket via 026 359 99 99 of mail naar provincieloket@gelderland.nl.


 

Veilig online in Maasdriel

We zijn steeds meer actief op internet. Dit biedt kansen, maar helaas zijn er ook mensen die er misbruik van willen maken. Criminaliteit via het internet neemt sterk toe en internetcriminelen worden steeds slimmer. Ook in Maasdriel. Iedereen kan slachtoffer worden. Het wordt steeds lastiger om in één oogopslag te herkennen dat internetcriminelen jouw persoonlijke gegevens willen misbruiken of geld afhandig willen maken.

Het is de landelijke Week van de Veiligheid
Daarom besteden we vanaf deze week extra aandacht aan jouw veiligheid online. Hoe herken ik een phishing mail? Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word? En hoe kan ik me als ondernemer beschermen tegen online criminaliteit? Houd onze online kanalen en deze pagina in de gaten komende weken of kijk op veiliginternetten.nl voor meer informatie en tips over online veiligheid.


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan ruimtelijke plannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

 • Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2023, Oostenbroekweg 7 en 19’ te Velddriel.n

Stukken liggen ter inzage van 21 september 2023 tot en met 1 november 2023 op het gemeentehuis in Kerkdriel. Openingstijden vindt u onderaan deze pagina.


 

Tegel eruit, plant erin 

Wij organiseren voor de tweede keer de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ tijdens het NK Tegelwippen. Wip uw tegels uit de tuin, lever ze in en ontvang mooie planten. Doet u mee? Kom langs:

 • Woensdag 11 oktober tussen 15:30 – 17:30 uur: Kinderdagverblijf De Balledotjes in Rossum
 • Woensdag 25 oktober tussen 12:00 – 14:30 uur: CBS De Hoeksteen in Well
 • Vrijdag 27 oktober tussen 12:30 – 15:00 uur: Jenaplanschool De Lispeltuut in Hedel

Kijk voor meer informatie maasdriel.nl/tegelwippen.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie