bird
maandag 11 december | 13.02 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 40 2023

04-10-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023-10-04---links-onder---ouderkindcafe

Ouder Kind Café in Kerkdriel

Samen leuke dingen doen, andere ouders ontmoeten en met elkaar praten. Dat kan bij het Ouder Kind Café. Deze bijeenkomsten ‘taal en bewegen’ zijn speciaal voor ouders samen met hun kinderen vanaf 6 maanden tot 4 jaar. Elke bijeenkomst bestaat uit een bewegingsactiviteit door de buurtsportcoach, een fruithapje en een eigen onderwerp. Broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Waar en wanneer?

  • Woensdag 1 november – onderwerp ‘samen lezen met je kind’
  • Woensdag 6 december – onderwerp ‘bewegen en spelen met de dreumes’

Deze bijeenkomsten vinden plaats van 09:00 tot 10:30 uur in de activiteitenruimte van De Leyenstein, Kerkdriel. U wordt ontvangen door de buurtsportcoach.

Aanmelden of meer informatie
Graag van tevoren aanmelden via bommelerwaardbeweegt.nl of mail naar avanhonk@welzijnbommelerwaard.nl.


 

Certificaat ‘Veilig Buitengebied’ voor gemeenten Maasdriel en Zaltbommel

Op dinsdag 26 september hebben burgemeesters Jaco Geurts van Maasdriel en Pieter van Maaren van Zaltbommel en betrokken partners het certificaat ‘Veilig Buitengebied’ ontvangen. Dat betekent dat een goede samenwerking met veel publieke en private partijen is opgezet. Met elkaar zorgen wij voor een schoon, heel en veilig buitengebied.

Samen sterk
Burgemeester Geurts is blij met deze samenwerking in Maasdriel en over de grenzen van de gemeente: “Ons buitengebied is uitgestrekt en prachtig, maar we hebben ook zorgen over illegale praktijken. Die kunnen we alleen maar samen aanpakken.” Burgemeester Van Maaren over de kracht van deze samenwerking: “We moeten steeds alert zijn. Door samen goed op te letten bereik je veel. Met die gezamenlijke aanpak kun je gerichter criminaliteit voorkomen en bestrijden.”

Samenwerking in het buitengebied is nodig
Het uitgestrekte buitengebied is aantrekkelijk voor criminelen om bijvoorbeeld  chemisch- en drugsafval te dumpen. Agrariërs hebben steeds vaker te maken met diefstal van gps-software, diesel, materialen en kostbare landbouwmachines. Samen pakken we dit aan. Wilt u helpen? Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


 

Werkzaamheden N831 kruising Grote Inghweg

Provincie Gelderland werkt aan de provinciale weg N831 tussen Velddriel en Rossum. Naast groot onderhoud van de N831 legt de provincie een nieuwe rotonde aan en een vrij liggend fietspad voor een veilige, toekomstbestendige weg. Op maandag 16 oktober start de provincie met de laatste fase.

Afsluiting en omleiding
Van 16 oktober tot en met 17 november 2023 werkt de provincie verder aan de kruising N831 met de Grote Inghweg. De kruising is afgesloten voor al het verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via
de N322 en de A2. Bestemmingsverkeer en fietsers worden lokaal omgeleid met behulp van borden. Volg de omleidingsborden en de aanwijzingen van verkeersregelaars. Voorkom drukte en overlast; gebruik geen sluiproutes.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden leest u op gelderland.nl/N831-hedel-rossum. Omleidingen vindt u op bereikbaargelderland.nl. Voor vragen belt u op werkdagen met het Provincieloket via 026 359 99 99 of mail naar provincieloket@gelderland.nl.


 

Maasdriel presenteert sluitende begroting voor 2024

Het college van gemeente Maasdriel biedt de gemeenteraad een sluitende begroting voor 2024 aan. Met de begroting laat het college zien welke inkomsten en uitgaven zij volgend jaar verwacht. Ook voor 2025 is het resultaat positief. Net als veel andere gemeenten in het land, verwacht gemeente Maasdriel echter tekorten voor 2026 en 2027. Dit komt door teruglopende rijksinkomsten vanaf 2026. Wethouder Financiën De Raaf: “De meerjarenbegroting van Maasdriel laat zien dat we nu slimme keuzes voor de nabije toekomst moeten maken.”

Bezuinigingen Rijk zorgen voor minder inkomsten
Het geld dat gemeenten van het Rijk krijgen om hun wettelijke taken uit te voeren loopt terug. Omdat het grootste deel van de begroting gaat over het uitvoeren van de wettelijke taken, zijn de inkomsten vanuit het Rijk heel belangrijk. De teruglopende inkomsten die ook Maasdriel vanaf 2026 krijgt, zorgen ervoor dat de meerjarenbegroting voor 2026 en 2027 niet sluitend is.

Keuzes maken om financieel fitter te worden
De begroting geeft ook weer hoe Maasdriel invulling gaat geven aan lokale ambities vanuit het bestuursakkoord ‘Samen Doen’. Wethouder De Raaf: “De kracht van Maasdriel is om met zo weinig mogelijk inzet van middelen zoveel mogelijk resultaat te behalen. Zo konden we de rijksinkomsten, die vrijwel volledig bedoeld zijn voor de uitvoering van wettelijke taken, afgelopen jaren óók inzetten voor de uitvoering van onze lokale ambities. Die kracht maakt ons ook kwetsbaar met de tegenwind die op komst is. Door samen met de raad slimme keuzes te maken, werken we aan een sterker Maasdriel.”

Meer informatie en vervolg
Op donderdag 2 november 2023 besluit de gemeenteraad over de begroting die gepresenteerd is. Kijk voor meer informatie over de begroting en wat er voor volgend jaar op het programma staat om uit te voeren op maasdriel.nl/begroting.


 

Tegel eruit, plant erin

In oktober organiseren wij voor de tweede keer de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ tijdens het NK Tegelwippen. Wip uw tegels uit de tuin, lever ze in en ontvang van ons mooie planten. Doet u mee? Kom langs tijdens één van onze actiedagen.

Data en locaties

  • Woensdag 11 oktober tussen 15:30 – 17:30 uur: Kinderdagverblijf De Balledotjes in Rossum
  • Woensdag 25 oktober tussen 12:00 – 14:30 uur: CBS De Hoeksteen in Well
  • Vrijdag 27 oktober tussen 12:30 – 15:00 uur: Jenaplanschool De Lispeltuut in Hedel

Kijk voor meer informatie over de actie, de voorwaarden en het vergroenen van uw tuin op maasdriel.nl/tegelwippen.


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan bestemmingsplannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

  • Vastgesteld bestemmingsplan (BP1268) “Kerkdriel wijziging 2023, Teisterbandstraat 57” ligt ter inzage op het gemeentehuis in Kerkdriel van 4 oktober 2023 tot en met 15 november 2023.
  • Ontwerp bestemmingsplan (BP1280) “Parapluplan Klimaat 2023” en ontwerp beheers verordening “Parapluplan Klimaat 2023” liggen ter inzage op het gemeentehuis in Kerkdriel van 4 oktober 2023 tot en met 14 november 2023.

 

Iets gevonden of verloren?

Hebt u iets gevonden, of bent u juist iets verloren? Op maasdriel.nl/gevondenvoorwerpen kunt u gemakkelijk een gevonden of verloren voorwerp melden. Ook vindt u hier een lijst van gevonden voorwerpen waar nog niemand zich voor heeft gemeld. Bent u iets verloren? Neem dan snel een kijkje of het op de lijst staat.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie