bird
maandag 11 december | 13.23 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 38 2023

20-09-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 09 20 - links onder - Kunstverkiezing

Kunstverkiezing ‘Kunst in de gemeente’

Stemt u mee?

Van 1 juni t/m 15 augustus 2023 riepen we, in samenwerking met Stichting Kunst in de Gemeente, Maasdrielse kunstenaars op om hun werk in te sturen. In totaal hebben 5 kunstenaars 10 ontwerpen ingestuurd. Uit deze inzendingen heeft de vakjury 6 kunstwerken geselecteerd. Nu mag u, als inwoner van Maasdriel, uw stem uitbrengen.

Wat is uw favoriet?
Tot en met maandag 16 oktober kunt u online uw stem uitbrengen op een van de genomineerde kunstwerken. De 6 genomineerden vindt u op kunstindegemeente.nl/wisselsokkel/gemeenten/maasdriel/genomineerden-2023. Uit de drie werken met de meeste stemmen kiest de jury uiteindelijk de winnaar. Het winnende kunstwerk maken we begin november 2023 bekend. Dit werk wordt vervolgens een jaar lang geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis in Kerkdriel. Meer informatie over de kunstverkiezing vindt u op kunstindegemeente.nl/gemeenten/maasdriel.


 

Maas- en Waaljutters gezocht voor 14 oktober 2023

Tijdens het Maas- en Waaljutten maken verenigingen de oevers en uiterwaarden langs de Maas en Waal schoon. Wilt u samen met uw vereniging op zaterdag 14 oktober graag de handen uit de mouwen steken? Meld u aan voor 22 september.

Zo werkt het
Als Maas- en Waaljutters gaat u met minimaal tien personen de uiterwaarden in om zwerfafval op te ruimen. Elke vereniging krijgt een tracé toegewezen. Instructies en materialen krijgt u van de gemeente. Denk hierbij aan een afvalgrijper, een hesje en afvalzakken. Voor het opschonen van een tracé ontvangt de vereniging een eenmalige financiële vergoeding van €250,-.

Voorwaarden
Er gelden een aantal voorwaarden om mee te mogen doen aan het Maas- en Waaljutten. 

  • De vereniging komt uit de gemeente Maasdriel
  • Er zijn minimaal 10 personen om te jutten
  • Het merendeel van de jutters zijn kinderen
  • Kinderen worden begeleid door een volwassene

Aanmelden voor 22 september
Wilt u meedoen met uw vereniging? Meld u aan voor 22 september. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op maasdriel.nl/maaswaaljutters. Meer weten? Neem telefonisch contact op met Johan Kok via 06 47 76 70 33 of per mail via info@maasdriel.nl.


 

Gezondheidsmaand Bommelerwaard

Activiteit uitgelicht: Persoonlijk welzijn

Workshop ‘Alcohol, wat verandert als je ouder wordt’
IrisZorg organiseert op donderdag 28 september van 14:00 tot 16:00 uur in het Gelre’s End de workshop over alcohol en wat voor effect dit heeft op uw lichaam als u ouder wordt.

Parkinson boksen en valpreventie
Woensdag 4 oktober kunnen 70-plussers meedoen aan Parkinson boksen en valpreventie. Deze activiteiten worden verzorgd door BrabantZorg en vinden plaats van 14:30 tot 16:00 uur in De Leyenstein.

Workshop ‘Aan de slag met leefstijl’
Op donderdag 5 oktober van 14:00 tot 16:00 uur kunt u de workshop ‘Aan de slag met leefstijl’ van Stichting Door &Voor volgen in het Gelre’s End. Tijdens deze workshop deelt u uw ervaringen en inzichten met anderen ter herkenning en inspiratie. Hoe tevreden bent u met uw leefstijl? Loopt uw weleens ergens tegen aan? Er is geen goed en fout! U gaat op zoek naar wat voor u persoonlijk het beste werkt.

Workshop ‘Proeven aan herstel’
Tijdens deze workshop verkent u het thema herstel en wat daar allemaal bij komt kijken. U wisselt ervaringen en inzichten uit en vindt zo (h)erkenning en inspiratie bij anderen. Hebt u ergens last van of hebt u iets meegemaakt waarvan u probeert te herstellen? De workshop van Stichting Door & Voor wordt gegeven op donderdag 12 oktober van 15:00 tot 17:00 uur in De Leyenstein.

Meer informatie en activiteiten tijdens de Gezondheidsmaand in Bommelerwaard vindt u op maasdriel.nl/gezondheidsmaand.


 

De gemeenteraad vergadert

Op donderdag 28 september is er een raadsvergadering vanaf 19:30 uur. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden op maasdriel.raadsinformatie.nl.

Een greep uit de agenda:

  • Bestuursrapportage Werkzaak Rivierenland 2023
  • Bestuursrapportage Maasdriel 2023
  • MIRT-onderzoek Gebiedsontwikkeling Alem en St. Andries

Hebt u vragen over de vergadering van de gemeenteraad?
Stuur dan een mail naar griffier@maasdriel.nl.


 

Nieuwe en verbeterde natuur langs de Waal

Langs de Waal bij Wamel, Dreumel en Heerewaarden gaan Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en provincie Gelderland de natuur versterken en uitbreiden naar 494 hectare. De uiterwaarden gaan er gevarieerder uitzien met meer verschillende plant- en diersoorten. De plannen voor herinrichting zijn al jaren in de maak. Nu is het ontwerpbestemmingsplan klaar. Dat ligt van 21 september tot en met 1 november ter inzage op het gemeentehuis.

Meer weten?
Op coordinatiegelderland.nl staat meer informatie over de procedure om te reageren op de plannen. Op samenwerkenaanriviernatuur.nl op de projectpagina ‘Uiterwaarden Wamel, Dreumel en Heerewaarden’ staat meer informatie over het project.


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan ruimtelijke plannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

  • Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied herziening 2021, Uiterwaarden Wamel, Dreumel, Heerewaarden

Stukken liggen ter inzage van 21 september 2023 tot en met 1 november 2023 op het gemeentehuis in Kerkdriel. Openingstijden vindt u onderaan deze pagina.


 

Iets gevonden of verloren?

Hebt u iets gevonden, of bent u juist iets verloren? Op maasdriel.nl/gevondenvoorwerpen kunt u gemakkelijk een gevonden of verloren voorwerp melden. Ook vindt u hier een lijst van gevonden voorwerpen waar nog niemand zich voor heeft gemeld. Bent u iets verloren? Neem dan snel een kijkje of het op de lijst staat.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie