bird
maandag 11 december | 14.40 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 37 2023

13-09-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
Maasdriel foto

Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen Eenzaamheid.  Welzijn Bommelerwaard organiseert deze week in samenwerking met Maasdriel en Zaltbommel allerlei activiteiten.

Activiteiten uitgelicht
Welzijn Bommelerwaard staat op vrijdagmiddag 29 september op de markt in Kerkdriel voor een praatje en deelt kletskoeken uit. In dorpshuis Gelre’s End in Hedel worden verschillende activiteiten georganiseerd. Speciaal voor vrijwilligers wordt op maandag 2 oktober van 19:30 tot 22:00 uur de Workshop Eenzaamheid georganiseerd.  Op dinsdag 3 oktober kunt u van 10:30 tot 12:15 uur aansluiten bij de Lotgenotengroep Rouw na Verlies Bommelerwaard. Vindt u schilderen leuk en wilt u een workshop volgen? Dat kan op woensdag 4 oktober van 10:00 tot 11:30 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op welzijnbommelerwaard.nl.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Florea, F.

07-07-2000

29-08-2023

Dobisiak, M.A.

02-11-1982

30-08-2023

Teşoi, A.

22-04-2003

07-09-2023

Gheorghe, M.G.

25-07-1990

07-09-2023

Vida, F.M.

30-03-2000

07-09-2023

Gheorghe, V.

18-07-1972

07-09-2023

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

Gezondheidsmaand Bommelerwaard

Activiteit uitgelicht: Gezondheidscheck

Tijdens de opening van de Gezondheidsmaand Bommelerwaard op vrijdag 15 september kunt u uw gezondheid laten testen door een team van fysiotherapeuten. Deze fittest is gratis.

Wat wordt er getest?
De fittest geeft inzicht hoe uw gezondheid ervoor staat. Bij de test wordt uw handknijpkracht, uw bloeddruk en buikomvang gemeten. Er wordt gekeken naar uw BMI (lengte/gewicht verhouding) en uw evenwicht. Nadat alles gecontroleerd is, bespreekt de fysiotherapeut de uitslagen met u en geeft tips en advies.

Waar en wanneer?
U kunt zich laten testen op 15 september tussen 14:45 en 16:30 uur in een ruimte op de begane grond van het gemeentehuis. Aanmelden hoeft niet. U kunt gewoon binnenlopen.


 

Adviesrapport bestuurskrachtonderzoek Maasdriel

Om de komende 12 jaar goed te blijven functioneren, onderzoeken we samen met de provincie hoe we Maasdriel krachtig kunnen blijven besturen. In opdracht van de gemeenteraad voerden onderzoekers Dirk Louter en Rijnconsult daarvoor een bestuurskrachtonderzoek uit. De onderzoekers brachten op woensdag 6 september het adviesrapport over dat onderzoek uit aan de gemeenteraad.

Wat is er tot nu toe gebeurd?
Op 30 maart 2023 gaf de gemeenteraad de onderzoekers opdracht om een bestuurskrachtonderzoek in Maasdriel uit te voeren. De afgelopen maanden hebben zij met veel betrokkenen gesproken, diverse stukken bestudeerd en er is in mei 2023 een enquête onder inwoners uitgevoerd. In de enquête vroegen we hen hoe zij over ons denken en wat zij de belangrijkste taken van een gemeente vinden. Maar liefst 815 inwoners vulden de enquête in. Daarvoor danken we de deelnemers hartelijk. De resultaten van de enquête vormden belangrijke input voor het bestuurskrachtonderzoek. Afgelopen woensdag brachten de onderzoekers een adviesrapport over het bestuurskrachtonderzoek uit aan de gemeenteraad. Wilt u het adviesrapport of de resultaten van de enquête inzien? Kijk dan op maasdriel.nl/bestuurskrachtonderzoek.

Wat gaan we de komende tijd doen?
Een zorgvuldige besluitvorming over dit bestuurskrachtonderzoek is belangrijk. De komende periode buigt de raad zich over het rapport en beoordeelt zij welke vervolgstappen gezet worden. Naar verwachting neemt de raad daar in een extra raadsvergadering in november een besluit over.


 

Definitieve locaties incontinentiecontainers

Samen met Avri hebben we locaties gekozen waar verzamelcontainers voor incontinentiemateriaal en luiers geplaatst worden. Tot en met 9 augustus lagen de stukken met de gekozen locaties ter inzage. Na deze periode zijn de ingekomen reacties behandeld en zijn op 29 augustus de locaties definitief vastgesteld.

Kijk voor meer informatie over de incontinentiecontainers en de gekozen locaties op maasdriel.nl/publicatie-verzamelcontainers.


 

Kom je zwemmen?

In het staartje van de zomer kan er nog heerlijk buiten gezwommen en gespeeld worden. Afgelopen zondag telde de reddingsbrigade wel 2000 bezoekers bij De Zandmeren! Maandagochtend is het zandstrand weer netjes gemaakt na het drukke weekend en is het nieuwe zwemplatform geplaatst.

Ook bij strandbad Well kun je veilig zwemmen en is het uitstekend toeven met het mooie weer! Deze week krijgen we weer een aantal prachtige dagen met zon en fijne temperaturen. Kom je zwemmen?


 

Gratis rijbewijspas ophalen

Jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen via IrisZorg de online Alcohol Verkeer Cursus volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 48,15!

Ook zin om deze online cursus te volgen?
Dit jaar vinden deze nog plaats op 10 oktober, 14 november en 19 december. Aanmelden kan via preventie@iriszorg.nl. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Kijk voor meer informatie over de cursus, data en aanmelden op maasdriel.nl/avc.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie