bird
woensdag 31 mei | 11.15 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 18

03-05-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023-04-26-Lintjesregen-Maasdriel---foto-gemeente-Maasdriel

Tien inwoners Maasdriel koninklijk onderscheiden

Op woensdagmorgen 26 april verraste locoburgemeester Peter de Vries 10 inwoners thuis of op een voor hen bijzondere locatie met de boodschap dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen een lintje voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. In de middag werden zij in de Sint-Martinuskerk in Kerkdriel nogmaals in het zonnetje gezet met een persoonlijke speech door de locoburgemeester. Dit in aanwezigheid van familie en vrienden. Alle gedecoreerden hartelijk gefeliciteerd met deze mooie en verdiende onderscheiding!

Bovenste rij vlnr
Gerrit van Lopik – Huib Wijberg – locoburgemeester Peter de Vries – Peter Vos – Hans van der Zalm

Onderste rij vlnr
Johan Kremers – Jan van Doorn – Toos Brok-van der Schoot – Annie Verhoeven-van Herwijnen – Mien van Osch-van Herwijnen – Hans van Zeelst


 

Techniekdag voor jongeren van 8 tot 14 jaar

In ons dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren waar u misschien niet zo snel techniek verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen. Op de Techniekdag Rivierenland kunnen jongeren ervaren hoe divers werken in de techniek is. Het is namelijk belangrijk dat er in de toekomst genoeg vakmensen zijn. Of het nu gaat om experimenten uitproberen, programmeren of iets met je handen maken, techniek is overal!

Op zaterdag 13 mei van 10:00 tot 16:00 uur organiseren VNO-NCW Midden, Riverland Tech Explorers en A.Hak in samenwerking met ruim 40 scholen en bedrijven uit de regio verschillende doe-, kijk- en speelactiviteiten voor jongeren van 8 tot 14 jaar. Aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom bij A.Hak aan de Steenoven 2-6 in Tricht. Entree is gratis. Meer weten? techniekdag.nl.


 

Enquête: de toekomst van Maasdriel

Tussen 8 en 14 mei houdt de gemeente Maasdriel een enquête onder inwoners, ondernemers en organisaties. Wij hopen dat zo veel mogelijk mensen de enquête invullen.

Een krachtig Maasdriel, ook later
Om de komende 12 jaar goed te blijven functioneren, is Maasdriel gestart met een bestuurskrachtonderzoek. Samen met de provincie onderzoeken wij hoe we Maasdriel krachtig kunnen blijven besturen. Een belangrijk onderdeel van het bestuurskrachtonderzoek is een enquête over de publieke opinie. We willen weten wat we moeten doen om onze dienstverlening en financiën op orde te houden en met wie we daarvoor moeten samenwerken.

Samenwerken met andere partijen
We zijn te klein om alle gemeentelijke taken zelfstandig uit te voeren. Daarom werken we al met veel andere partijen samen. Met de gemeente Zaltbommel voeren we gezamenlijk personele, financiële, ict en juridische taken uit. Bestuurlijk zijn we onderdeel van de regio Rivierenland en voor zorgtaken richten we ons weer meer op Brabant.

Publieke opinie is belangrijk
We kunnen ons nu nog prima redden, maar dat willen we onze inwoners, ondernemers en organisaties voor de toekomst ook kunnen garanderen. Wij willen graag weten hoe zij over ons denken en wat zij de belangrijkste taken van een gemeente vinden. Met hun mening, kunnen wij de goede keuzes maken.

De enquête is vanaf 8 mei online in te vullen
Houd hiervoor onze website en sociale media in de gaten. Ook sturen wij diverse organisaties en verenigingen een e-mail met daarin een link naar de enquête.


 

De gemeenteraad vergadert

Op donderdag 11 mei is er een raadsvergadering vanaf 19:30 uur. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden op maasdriel.raadsinformatie.nl.

Een greep uit de agenda:

  • Vaststellen reparatie paraplubestemmingsplan Parkeren
  • Vaststellen bestemmingsplan Hurwenen herziening 2022, H.W. van Heelstraat ong.
  • Aanwijzingsbesluit functionaris gegevensbescherming
  • Ontheffing ingezetenschap wethouders Sørensen en De Raaf
  • Verordening werkgeverscommissie
  • Krediet beschikbaar stellen voor gebiedsontwikkeling Zandmeren 2030
  • Verordening leerlingenvervoer

De overige onderwerpen zijn hamerstukken en hier wordt niet over gediscussieerd.

Hebt u vragen over de vergadering van de gemeenteraad?
Stuur dan een mail naar griffier@maasdriel.nl.


 

Goed idee, doe er iets mee!

In 2023 zijn er verschillende leuke activiteiten georganiseerd mede dankzij een bijdrage van ‘Goed idee, doe er iets mee!’. In Alem organiseerde de Bloas en Boemband een kapellenfestival waar 9 kapellen aan meededen. En vond er in Heerewaarden een buitenspeelmiddag plaats met o.a. een water- en zandbaan en  springkussen.

Ook subsidie aanvragen?
Hebt u als inwoner van de gemeente Maasdriel ook een leuk idee voor uw dorp, wijk of straat? En hebt u geld nodig om dit idee uit te voeren? Vraag dan de subsidie aan. Kijk voor de voorwaarden en aanvraagformulier op maasdriel.nl/gidi.


 

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis is gesloten op vrijdag 5 mei in verband met Bevrijdingsdag en op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei in verband met Hemelvaart.


 

Geheimhouding (verstrekkingsbeperking) persoonsgegevens

Wij mogen uw gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) doorgeven aan overheidsorganen en derden, zoals pensioenfondsen, verzekeraars en spaarfondsen. U hebt het recht om ons te vragen uw persoonsgegevens niet aan bepaalde personen of instanties (derden) door te geven. Dit noemen we verstrekkingsbeperking. Meer weten? Kijk dan op maasdriel.nl voor meer informatie.


 

Hebt u de Burgernet app al geïnstalleerd?

Vanaf 1 september ontvangt u berichten van Burgernet alleen nog maar via de app. Een bericht wordt verstuurd bij o.a. een amber alert, diefstal, inbraak en vermiste personen. Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, des te sneller belangrijke informatie in de omgeving wordt gedeeld. Meer weten? burgernet.nl/app-info


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

 

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie