bird
woensdag 31 mei | 11.32 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 16

19-04-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
Foto-afscheid-burgemeester

Afscheidswoord burgemeester Van Kooten

“Na bijna 9 jaar heb ik afscheid genomen als burgemeester van Maasdriel. Ik kijk met vreugde en dankbaarheid terug op goede en soms ook zorgvolle tijden, waarin ik de Maasdrielse gemeenschap heb mogen dienen. De komende jaren ga ik besteden aan mijn dierbaren en verhuis terug naar de Alblasserwaard, waar de roots van mijn vrouw en mij liggen.

Graag dank ik alle inwoners, ondernemers en bestuurders die onze tijd in Maasdriel onvergetelijk hebben gemaakt. Mijn afscheid was een prachtige kers op de taart.

Hartelijk dank voor u aller aanwezigheid, de mooie woorden en de attenties. Mede namens mijn vrouw Nelly, het ga jullie goed!”

Henny van Kooten


 

Ereburgerschap burgemeester Van Kooten

Afgelopen vrijdag is burgemeester Van Kooten tijdens zijn afscheid als burgemeester van Maasdriel benoemd tot ereburger van deze gemeente. Tijdens zijn burgemeesterschap de afgelopen 8,5 jaar zorgde hij ervoor dat het politiek rustiger werd in Maasdriel. Onder andere door het onderwerp samenwerking een belangrijke plaats te geven op de politieke agenda van zowel het college als de raad. Ook in regionale overleggen heeft hij Maasdriel in Rivierenland op de kaart gezet en laten zien we een goede en betrouwbare (gespreks)partner zijn.

Hij pakte met lef en ondernemerschap door op beladen dossiers en zorgde op daadkrachtige wijze dat de gemeentelijke organisatie ging denken in mogelijkheden. Hij laat een sterke gemeente achter waar bestuurlijk een goede cultuur heerst. Waarin afspraak ook daadwerkelijk afspraak is, waarin met elkaar en niet over elkaar wordt gesproken en waar de discussie op de inhoud wordt gevoerd en niet op het gevoel.

Maar bovenal hadden we met Henny van Kooten naast een burgemeester ook een burgervader. Daarom heeft de gemeenteraad besloten om hem het ereburgerschap toe te kennen.

Aan het einde van de bijzondere raadsvergadering op vrijdag 14 april ontving een verraste burgemeester van Kooten uit handen van vice-voorzitter van de raad, Bart de Leeuw,  het ereburgerschap en bewijs van toekenning. Gefeliciteerd burgemeester Van Kooten, met deze welverdiende benoeming!


 

Aanvraag indienen voor het Regionaal Stimuleringsfonds?

Dat kan tot en met 14 juni!

Bent u een ondernemende inwoner of ondernemer? En hebt u een goed en innovatief idee op het gebied van agribusiness, logistiek & vestigingsklimaat bedrijven of recreatie & toerisme? Vraag dan een financiële bijdrage aan bij het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) van Fruitdelta Rivierenland. Voor dit jaar is ruim € 800.000,-  beschikbaar, verdeeld over twee rondes. De eerste aanvraagronde is gestart.

Hoe dient u een aanvraag in?
Hebt u een innovatief project- of onderzoeksvoorstel dat de regio zal versterken en ontwikkelen? Dan kunt u daarvoor tot en met 14 juni een financiële bijdrage aanvragen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het RSF moet uw idee aan een aantal voorwaarden voldoen. Samenwerken met andere partijen in de regio is er bijvoorbeeld een van. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en het indienen van een aanvraag op fruitdelta.nl.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

 

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Baran, P.F.

06-05-1998

06-04-2023

Woźnicka, M.B.

13-12-1956

12-04-2023

Stadnik, H.

11-01-1989

12-04-2023

Woźnicki, J.T.

01-01-1951

12-04-2023

Dymański, W.

17-10-1979

12-04-2023

Buiga, C.

25-06-2003

12-04-2023

Przewoźny, P.

16-02-1998

12-04-2023

Konopa, A.M.

04-12-2000

12-04-2023

Broşteanu, V.

03-04-1999

12-04-2023

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

OnsMaasdriel.nl wijst u de weg

Wilt u meedoen aan een activiteit en bent u op zoek naar een organisatie die u daarbij ondersteunt? Hebt u juridische hulp nodig? Wilt u een uitkering aanvragen of hebt u begeleiding nodig bij het vinden van werk? Wilt u in uw omgeving andere mensen ontmoeten?

Neem dan eens een kijkje op OnsMaasdriel.nl. Hier vindt u een duidelijk overzicht van veel (maatschappelijke) organisaties, verenigingen en initiatieven in Maasdriel.

Toegankelijk voor iedereen
OnsMaasdriel.nl is toegankelijk voor iedereen. De website heeft bijvoorbeeld een voorleesfunctie. En u kunt met ‘toon op kaart’ precies zien waar de organisaties te vinden zijn.

Vragen of ideeën?
Mist u uw organisatie op OnsMaasdriel.nl? Of hebt u een vraag of idee over de sociale kaart? Neem dan contact op met de medewerkers van Welzijn Bommelerwaard via contact@onsmaasdriel.nl. Zij beheren de website en helpen u graag verder.


 

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis is vanwege Koningsdag gesloten op donderdag 27 april en op vrijdag 5 mei vanwege Bevrijdingsdag. Op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei is het gemeentehuis in verband met Hemelvaart gesloten.


 

Gebruikt u de BuitenBeter app al?

Ziet u een probleem in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of scheef liggende stoeptegels? Dat kunt u heel eenvoudig melden via de BuitenBeter app! Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op buitenbeter.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie