bird
woensdag 31 mei | 11.51 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 14

05-04-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
Adviesplein-opening

Adviesplein Maasdriel in Hedel officieel geopend

Adviesplein Maasdriel is open! U bent van harte welkom op woensdagmiddag en donderdagochtend in het Gelre’s End, Molendijk 1 in Hedel.

Officiële opening
De officiële opening vond plaats op woensdagmiddag 29 maart. In aanwezigheid van inwoners, organisaties, raadsleden en andere geïnteresseerden opende wethouder Anita Sørensen samen met Nelian Smit, directeur Welzijn Bommelerwaard, officieel het eerste Adviesplein Maasdriel.

Kennismaking
Na de officiële opening kon iedereen kennis maken met Adviesplein Maasdriel en medewerkers van de gemeente Maasdriel.

In de grote zaal stonden informatietafels van Welzijn Bommelerwaard, Humanitas Rivierenland, Stichting Kompas Bommelerwaard, Borsten en Balans en het Taalhuis. Team Spel& organiseerde een zeskamp voor de kinderen en in de Huiskamer van Welzijn Bommelerwaard werden spelletjes gespeeld. Een geslaagde opening met veel enthousiaste en geïnteresseerde aanwezigen.

Kom gerust binnen!
Ook benieuwd naar Adviesplein Maasdriel? Loop dan gerust een keer binnen. Voor bijvoorbeeld een praatje en/of vraag over welzijn, zorg, wonen en inkomen. Of om andere mensen te ontmoeten, een kopje koffie te drinken, om rustig te lezen en/of te werken. Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl/adviesplein.


 

Afsluiting N831

Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N831 tussen de Alemse rotonde en de Grote Inghweg afgesloten vanwege groot onderhoud aan de weg.

Verkeershinder door tijdelijke afsluiting
Provincie Gelderland doet er alles aan om de overlast te beperken, maar hinder is niet te vermijden. Als eerste legt de provincie het vrij liggend fietspad aan tussen de nieuwe rotonde bij de Hoorzik en de Alemse rotonde. Ook voert de provincie dan asfaltonderhoud uit tussen de Alemse rotonde en de Grote Inghweg. Er staan borden met lokale omleidingen voor bestemmingsverkeer en fietsers. Doorgaand verkeer rijdt via de N322 en de A2.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project en de planning kijkt u op gelderland.nl/N831-hedel-rossum. Hebt u vragen? Neem dan op werkdagen contact op met het Provincieloket via 026 359 99 99 of provincieloket@gelderland.nl.


 


 

Afscheidsraad burgemeester Van Kooten

Op vrijdag 14 april neemt de Maasdrielse gemeenteraad officieel afscheid van burgemeester Henny van Kooten. Dat gebeurt vanaf 14:00 uur tijdens een buitengewone raadsvergadering. Verschillende mensen zullen de burgemeester toespreken. Het laatste woord is aan de burgemeester zelf. Vanwege het bijzondere karakter van deze raadsvergadering en het beperkte aantal beschikbare plaatsen is het alleen voor genodigden mogelijk deze vergadering fysiek bij te wonen.

Wilt u digitaal meekijken?
De buitengewone raadsvergadering wordt rechtstreeks uitgezonden op maasdriel.raadsinformatie.nl.


 

Praat mee over uw dorpskern

In Alem en Heerewaarden hebben we tijdens bijeenkomsten veel leuke en mooie ideeën opgehaald. Al deze initiatieven staan nu op OnsMaasdriel.nl/projecten. Hebt u ook een idee om de leefbaarheid in Alem of Heerewaarden te verbeteren? Maar hebt u deze als inwoner van een van deze twee kernen nog niet ingediend? Wacht dan niet langer en deel dit op OnsMaasdriel.nl/Alem of OnsMaasdriel.nl/Heerewaarden. Dat kan tot woensdag 12 april.

Stemperiode
Van 12 t/m 19 april kunnen inwoners van Alem en Heerewaarden hun stem uitbrengen op de website. Welk initiatief uiteindelijk gerealiseerd wordt? Dat bepalen de inwoners van het dorp zelf! Kijk voor alle informatie op OnsMaasdriel.nl/projecten.


 

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis is in verband met 2e Paasdag gesloten op maandag 10 april. U bent op dinsdag 11 april vanaf 9:00 uur weer van harte welkom. Op donderdag 13 april sluit het gemeentehuis om 15:00 uur. De avondopenstelling wordt verplaatst naar woensdag 12 april. Houd u er rekening mee dat we alleen op afspraak werken? U kunt wel gewoon binnenlopen om een aangevraagd paspoort, identiteitskaart of rijbewijs op te halen.


 

Nieuwe lokale omroep gezocht voor Maasdriel en Zaltbommel

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel zoeken een nieuwe lokale omroep. Partijen die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing als lokale omroep voor de gemeenten kunnen vanaf nu een aanvraag indienen bij het Commissariaat voor de Media. Dit kan uiterlijk tot 1 juli 2023. Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure vindt u op de website van het Commissariaat voor de Media: cvdm.nl/toestemmingen/lokale-omroep-beginnen.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

 

 

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie