bird
woensdag 31 mei | 13.12 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 13

29-03-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 03 29 - links rechts boven - Henny en Nelly van Kooten

Afscheidsreceptie burgemeester Van Kooten

Op vrijdag 14 april 2023 neemt onze burgemeester Henny van Kooten afscheid van zijn geliefde gemeente Maasdriel waar hij 8,5 jaar met veel plezier burgemeester was. Na een lange carrière als openbaar bestuurder kondigde de burgemeester zijn aanstaande pensioen vorig jaar aan: “Ik kies ervoor om de jaren die ik nog op aarde mag zijn, te besteden aan de zorg voor mijn dierbaren.” Wij hopen dat de burgemeester nog vele mooie jaren in goede gezondheid mag doorbrengen met zijn vrouw Nelly en zijn gezin.

U wordt van harte uitgenodigd om tijdens de receptie persoonlijk afscheid te nemen van de heer en mevrouw Van Kooten. U bent welkom op vrijdag 14 april 2023 tussen 19:00-21:00 uur in het gemeentehuis, Kerkstraat 45 in Kerkdriel.


 

Geliberaliseerde pacht 2023

We bieden een aantal percelen landbouwgrond aan, bij inschrijving éénjarig in geliberaliseerde pacht. Het gaat om de volgende percelen:

  • Provincialeweg 131 in Velddriel, ongeveer 2,5 hectare
  • Ganzenweg 3 in Kerkdriel, ongeveer 1,5 hectare
  • Onderwaard 17 in Ammerzoden, ongeveer 4,0 hectare

Bent u inwoner van of ondernemer in de gemeente Maasdriel? Dan kunt u inschrijven op één of meerdere percelen.

Informatie over de percelen
Op maasdriel.nl vindt u de brochure met daarin een overzicht van de kadastrale percelen, de inschrijfvoorwaarden, het inschrijfformulier en de pachtvoorwaarden.

Uitbrengen biedingen
U kunt biedingen uitbrengen tot vrijdag 14 april 2023 om 12:00 uur. Dit kan via info@maasdriel.nl of per post via postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. Vermeld uw adresgegevens, de locatie en het totaal te betalen bedrag in euro’s. Onder voorbehoud van goedkeuring door het college worden de grond(en) gegund aan de hoogste inschrijver(s) van het perceel/de percelen. De hoogste inschrijver wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

Hebt u vragen?
Neem dan contact op met Evert Morren via 14 0418 of info@maasdriel.nl.


 

Gebruikt u de BuitenBeter app al?

Ziet u een probleem in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of scheve stoeptegels? Dat kunt u snel en makkelijk bij ons melden via de BuitenBeter app op uw smartphone. Meteen op de plek én het moment dat u het probleem opmerkt!

Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Kijk voor meer informatie op buitenbeter.nl, hier kunt u de app ook downloaden.


Het perfecte Maasdrielse lente plaatje

In januari maakten we de winnaar van onze fotowedstrijd ‘het perfecte Maasdrielse winter plaatje’ bekend. We ontvingen ook deze editie weer een groot aantal prachtige foto’s waar via Facebook op gestemd kon worden. De winnende foto was Brigitte van Oijen met de pony’s in het witte gras bij het Gat van Sientje in Kerkdriel.

Maasdriel is in elk jaargetijde mooi
Daarom herhalen we de fotowedstrijd ieder kwartaal. Schiet u het perfecte lente plaatje? Kies uw mooiste foto en stuur die uiterlijk woensdag 7 juni naar communicatie@maasdriel.nl.

De geselecteerde foto’s staan van 8 tot en met 18 juni op onze Facebookpagina. De foto met de meeste ‘likes’ en ‘hartjes’ wint en krijgt een plekje op onze website, social media en op de gemeentepagina in de Bommelerwaardgids.

Meedoen?
Kijk op maasdriel.nl voor de spelregels en voorwaarden.


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan bestemmingsplannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

  • Ontwerp bestemmingsplan Well herziening 2022, Dreef 5 en 7 (BP1261)

Stukken liggen ter inzage van 23 maart tot en met 3 mei 2023 op het gemeentehuis in Kerkdriel. Openingstijden vindt u op maasdriel.nl.


 

Termijn aanvraag Tijdelijk Noodfonds Energie verlengd

Hebt u een hoge energierekening en een laag (midden)inkomen? Dan kunt u steun aanvragen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds is er om te voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. De termijn voor aanvragen is verlengd tot en met 30 april 2023.

Hulp nodig? Inwoners uit de Bommelerwaard kunnen bij de gemeente Maasdriel terecht voor hulp bij het aanvragen. Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl/noodfonds.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie