bird
woensdag 31 mei | 12.14 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 12

22-03-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
Afbeelding1-10-14

Week van het Geld

‘Bedwing de bling’

Het is belangrijk dat jongeren vroeg leren omgaan met geld. Hoe leren ze verleidingen te herkennen en dromen te realiseren zonder in de problemen te komen? Wijzer in Geldzaken organiseert elk jaar samen met haar partners de Week van het Geld. Dit jaar vindt deze plaats van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart met als thema ‘Bedwing de bling’.

Meer informatie
Op weekvanhetgeld.nl vindt u meer informatie over hoe u uw kind wegwijs kan maken in de wereld van geld. Bijvoorbeeld met ‘Get a grip’ van Humanitas of ‘Geldwijzer bijna 18’ van Nibud. Op deze website staan nog meer initiatieven die u en uw kind kunnen ondersteunen.  


 

Altijd op de hoogte van besluiten in uw buurt

Meld u aan voor de e-mailservice!

Besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving kunnen van invloed zijn op uw woonomgeving. De gemeente Maasdriel en andere overheidsorganisaties publiceren deze besluiten op Berichten over uw buurt. Hoe dit werkt leggen we graag uit.

Via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt zoekt u naar berichten van de afgelopen 2 maanden van overheidsorganisaties, die invloed hebben op uw leefomgeving. U zoekt op basis van een postcode, huisnummer (niet verplicht) en straal. Het resultaat ziet u meteen in een lijst. U kunt het resultaat ook op de kaart bekijken. Het zoekresultaat kunt u verder verfijnen op onderwerp, publicatiedatum en zoekwoord. Vanuit het zoekresultaat kunt u doorklikken naar het bericht zelf. Deze berichten staan op officielebekendmakingen.nl. Daar vindt u ook de besluiten die ouder zijn dan 2 maanden.

Aanmelden voor de e-mailservice
Bij het aanmaken van een abonnement op overheid.nl/berichten-over-uw-buurt/aanmelden kunt u verschillende instellingen kiezen. Nadat u uw e-mailadres, postcode en eventueel uw huisnummer hebt opgegeven, bepaalt u uit welk gebied rondom uw adres u berichten wilt ontvangen. Daarna stelt u in welke categorie berichten u wilt ontvangen. Als laatste bepaalt u van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Als u tevreden bent over uw instellingen dan kunt u zich aanmelden en ontvangt u een bevestiging via e-mail.

Hoe vaak ontvangt u mail?
De service bekijkt elke dag of er nieuwe berichten zijn die aan uw aanvraag voldoen en stuurt die meteen door. Afhankelijk van de overheidsorganisaties en de berichttypen die u hebt gekozen, ontvangt u gemiddeld één keer per week een e-mail.


 

Opening Adviesplein Maasdriel

Woensdag 29 maart in Hedel

Op woensdag 29 maart openen wethouder Anita Sørensen en Nelian Smit, directeur Welzijn Bommelerwaard, om 14:30 uur officieel Adviesplein Maasdriel in dorpshuis Gelre’s End, Molendijk 1 in Hedel. Vanaf 14:00 uur is iedereen welkom. Na de officiële opening kunt u kennismaken met het Adviesplein en verschillende organisaties, zoals het Gebiedsteam, Welzijn Bommelerwaard, Humanitas en Stichting Kompas. Er zijn creatieve activiteiten en spelletjes, voor volwassenen in de Huiskamer en voor kinderen in de grote zaal.

Adviesplein Maasdriel in Hedel
Adviesplein Maasdriel is de plek waar u makkelijk binnen kunt lopen voor een praatje en/of voor een vraag over welzijn, zorg, wonen en inkomen. U bent hier welkom om andere mensen te ontmoeten, voor een kopje koffie of om rustig te lezen. Ook worden er activiteiten georganiseerd. Adviesplein Maasdriel Hedel is open op woensdag van 13:00 tot 17:00 uur en donderdag van 9:00 tot 13:00 uur.

Komt u naar de opening?
Meld u dan aan voor vrijdag 24 maart via adviesplein@maasdriel.nl.


 

Werkzaamheden Berm Kerkdriel

Om de verkeersveiligheid te verbeteren en de snelheid op de Berm in Kerkdriel te verlagen, leggen we een extra drempel aan. De bestaande drempel voor de afrit naar de Steenbeemdweg wordt verplaatst, zodat de drempels op voldoende afstand van elkaar komen te liggen. Ook is er onderhoud aan het asfalt op de Berm vanaf de bebouwde kom tot aan de Provincialeweg. De werkzaamheden zijn van maandag 3 april 19:00 uur tot dinsdag 4 april 6:00 uur. De weg is dan afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de afsluiting geldt er een omleiding via de Veersteeg en de Wordenseweg. Ook is de Provincialeweg geopend voor verkeer.


 

Start werkzaamheden 30km zone Ammerzoden

Om de verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren brengen we de maximumsnelheid op bijna alle wegen binnen de kernen terug naar 30 kilometer per uur. In april starten we met de wegwerkzaamheden in Ammerzoden.

De aannemer die het werk uitvoert informeert voordat de werkzaamheden beginnen de inwoners die binnen de bebouwde kom wonen met een brief. In de brief staan de datum, locatie, mogelijke omleidingsroutes en de contactpersoon voor vragen en opmerkingen. We verwachten dat de werkzaamheden in de zomer van 2023 gereed zijn.

Wilt u het ontwerp van de snelheidsremmende maatregelen in Ammerzoden en het onderliggende Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan bekijken? Kijk dan op maasdriel.nl.


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan bestemmingsplannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

  • Ontwerpbestemmingsplan Kerkdriel herziening 2022, Ipperakkeren 17-87a voor de locatie Ipperakkeren 17-87a in Kerkdriel BP1258, Maasdriel

Stukken liggen ter inzage van 23 maart tot en met 3 mei 2023 op het gemeentehuis in Kerkdriel. Openingstijden vindt u op maasdriel.nl.


 

Nieuws voor monumenteigenaren

Bent u eigenaar van een monument in Gelderland en gaat u kosten maken voor het restaureren of herbestemmen van uw pand? Of gaat u energiebesparende maatregelen in het monument nemen? Dan kunt u mogelijk een hypotheek aanvragen uit het Gelders Monumentenfonds. Via dit fonds worden hypotheken met gunstige rentevoorwaarden verstrekt aan monumenteigenaren. De leningen zijn bedoeld voor restauraties, herbestemmingen en verduurzaming van Gelderse Rijks- en gemeentelijke monumenten. Meer weten? Kijk dan op restauratiefonds.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie