bird
woensdag 31 mei | 11.37 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 09

01-03-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 03 01 - rechts boven - StockSnap

Bijeenkomsten Taal en Bewegen

Speciaal voor ouders met kinderen van 6 maanden tot 2 jaar organiseren we bijeenkomsten in Hedel, Rossum en Kerkdriel. Het doel is om tijdens de bijeenkomsten de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren door samen leuke dingen te doen. Elke bijeenkomst heeft naast een beweegactiviteit door een buurtsportcoach ook een eigen onderwerp. Wilt u meer weten over het slaap- en eetgedrag van uw kind? Wilt u tips over hoe u taal en bewegen van uw kind kunt stimuleren of hebt u behoefte aan andere informatie? Kom dan langs. Een boekstartcoach, kinderfysiotherapeut, jeugdverpleegkundige en medewerker van een kinderdagverblijf vertellen u graag meer.

Meer informatie
De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagochtend van 8:45 tot 10:30 uur en zijn gratis te bezoeken. Er is ruimte voor maximaal 12 ouders en hun kinderen. Op maasdriel.nl/taal-en-bewegen vindt u meer informatie. U hoeft zich niet aan te melden. U kunt gewoon binnenlopen. 


 

Bijeenkomst Samenleven op 14 maart 2023

Denkt u met ons mee?

Wij vinden het belangrijk dat u als inwoner zelf keuzes kunt maken in uw leven. Maar soms kunt u daar extra hulp bij gebruiken. Daar willen we u graag bij helpen. Samen met (maatschappelijke) partners hebben we hier plannen voor gemaakt. Die staan in het beleidsstuk ‘Samenleven’. In dit stuk staan onderwerpen als gezond gewicht en meedoen. Maar hoe denkt u zelf eigenlijk over deze onderwerpen?

Wat vindt u belangrijk?
We zijn benieuwd naar uw mening. Daarom nodigen we u graag uit om samen met ons mee te denken over de onderwerpen. U bent van harte welkom op de inwonersbijeenkomst op dinsdag 14 maart van 19:15 tot 21:00 uur in Gelre’s End in Hedel. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar m.vankessel@maasdriel.nl en geef aan met hoeveel personen u komt.


 

Informatiebijeenkomst CPO Onderwaard

In januari organiseerden we een informatie- en inloopbijeenkomst over de stand van zaken van het woningbouwplan Onderwaard in Ammerzoden. Eén van de besproken onderwerpen was Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (kortweg CPO), waarbij je als groep gelijkgestemden zelf je eigen woningen ontwerpt en laat realiseren. Op deze avond hebben zich een flink aantal belangstellenden voor CPO ingeschreven. Speciaal voor hen en nieuwe belangstellenden organiseren we op dinsdagavond 14 maart een CPO-bijeenkomst.

Wij stimuleren CPO initiatieven
Hierbij spelen wonen in het groen, ontmoeting, duurzaamheid en klimaatadaptatie een belangrijke rol. Een mix van verschillende woonvormen, bijvoorbeeld compacte starters- of levensloopbestendige woningen of een kleinschalig appartementengebouw, zorgt voor een levendige buurt waar de bewoners elkaar al op voorhand kennen. Daarnaast ontwerpen en beheren de bewoners gezamenlijk de collectieve ruimte.

Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn?
Dan kunt u zich aanmelden via onderwaard@maasdriel.nl. Geef ook aan met hoeveel personen u komt. Na aanmelding sturen wij u het tijdstip en de locatie van de bijeenkomst. Staat u al ingeschreven? Dan ontvangt u vanzelf bericht van ons.

Let op: op 14 maart behandelen we alleen CPO. Er is dan geen informatie over de individuele koop- en huurwoningen.


 

De raadscommissies vergaderen

Op dinsdag 7 maart vergadert de commissie S&F vanaf 19:30 uur. Op woensdag 8 maart vergadert de commissie Ruimte vanaf 19:30 uur. U kunt de uitzendingen van de commissies live volgen op maasdriel.raadsinformatie.nl.

De onderwerpen van de commissie S&F:

  • Algemene Plaatselijke Verordening 2023
  • Verordening precariobelasting 2023
  • Verordening leerlingenvervoer
  • Samen de winter door

De onderwerpen van de commissie Ruimte:

  • Vaststelling bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2022, Uilecotenweg ong.
  • Principeverzoek bedrijfsverplaatsing Van Herwijnen naar Poort van Maasdriel

Wilt u inspreken of meedoen aan de informatieronde?
Neem dan contact op met de griffie via griffier@maasdriel.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer.


 

Herhaalprik corona zonder afspraak

Iedereen van 12 jaar en ouder kan op donderdag 16 maart zonder afspraak een herhaalprik tegen corona halen. Dit kan van 16:00-20:00 uur in MFC De Kreek, Wilgenpas 2 in Kerkdriel. U kunt gewoon binnenlopen, neem uw legitimatiebewijs en een mondkapje mee.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op ggdgz.nl/regiotour. Let op: het kan druk zijn. Kom op tijd als u zeker wilt zijn van uw vaccinatie.


 

Adviesplein Maasdriel in Hedel gaat open

Benieuwd? Loop gerust binnen!

Op woensdag 29 maart openen we het eerste Adviesplein in Maasdriel: Adviesplein Hedel in dorpshuis Gelre’s End.

Informatie en ontmoeting
Adviesplein Hedel is de plek waar u makkelijk binnen kunt lopen voor een praatje of bijvoorbeeld met een vraag over hulp en ondersteuning thuis, eenzaamheid, opvoeding van uw kind of zorgen over iemand in uw omgeving. Medewerkers van de gemeente luisteren naar u en kijken hoe zij u verder kunnen helpen. Daarnaast is er een huiskamer van Welzijn Bommelerwaard waar u andere mensen kunt ontmoeten, een kopje koffie of thee kunt drinken of waar u rustig een krantje kunt lezen. Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl/adviesplein.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie