bird
woensdag 31 mei | 12.56 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 08

22-02-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 02 22 - links midden

Precariobelasting in Maasdriel

Eind maart beslist de gemeenteraad over het voorstel om de zogenoemde precariobelasting te heffen bij horecaondernemers met een terras op gemeentegronden. We investeren jaarlijks fors in het aantrekkelijk maken van de openbare ruimte voor toeristen en eigen inwoners. Daar mag - volgens het college - een bijdrage van de Maasdrielse horeca tegenover staan. Zij maken tenslotte gebruik van gemeentegrond.

Voorstel aangepast
In december vorig jaar boog de gemeenteraad zich ook al over de precariobelasting, maar vond onder andere de voorgestelde tarieven te hoog. Het college heeft het voorstel aangepast op verzoek van de raad. Zo zijn de tarieven naar beneden bijgesteld en is er een zomer- en wintertarief ingesteld.

Vervolg
Het voorstel wordt op 30 maart door de gemeenteraad behandeld. Zodra het is vastgesteld wordt het besluit officieel gepubliceerd. Aansluitend krijgen ondernemers persoonlijk bericht om een aanvraag in te dienen.


 

Stempas verkiezingen 15 maart

Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. U ontvangt uw stempas uiterlijk 1 maart in de brievenbus. De kandidatenlijst ontvangt u kort daarna. Daarop staan ook de stembureaus vermeld.

Vervangende stempas
Bent u uw stempas kwijt, is deze beschadigd of niet aangekomen? Dan kunt u tot uiterlijk vrijdag 10 maart 17:00 uur een vervangende stempas aanvragen. Dat kan digitaal met behulp van uw DigiD via maasdriel.nl/verkiezingen. Of vraag op het gemeentehuis mondeling een vervangende stempas aan, dit kan op afspraak tot dinsdag 14 maart 12:00 uur. Vergeet dan niet uw identiteitsbewijs mee te brengen. Let op! Na vervanging kunt u uw oude stempas niet meer gebruiken.

Machtigen
Kunt of wilt u niet zelf stemmen? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen. Dat kan door het geven van een onderhandse volmacht via de achterkant van uw stempas of door het geven van een schriftelijke volmacht. Kijk op maasdriel.nl/verkiezingen voor meer informatie over de mogelijkheden om iemand te machtigen.


 

Werkontbijt: Internationale Vrouwendag 2023

‘Wij vrouwen kunnen het verschil maken. G€ld(t) dat ook voor u?’

Wethouder Anita Sørensen: ‘Geachte dames, u hebt het wellicht al in uw agenda staan: 8 maart is Internationale Vrouwendag. Binnen de Bommelerwaard willen we, samen met Zaltbommel en Stichting Kompas, hier graag aandacht aan besteden. We nodigen u daarom uit voor een werkontbijt op woensdag 8 maart in de Bibliotheek Kerkdriel. Dit werkontbijt staat in het teken van positiviteit, elkaar inspireren, ontmoeten, netwerken en nieuwe contacten maken. Ik zie ernaar uit om u te ontmoeten op woensdag 8 maart!’

Wij vrouwen kunnen het verschil maken. G€ld(t) dat ook voor u?
Hoe gaat u om met geld? Wat doet u om financieel onafhankelijk te zijn? Kunt u overal aan meedoen? Maakt u de juiste keuzes? Deze vragen en nog veel meer komen tijdens de Vrouwendag op 8 maart aan bod. Financieel coach Eef van Opdorp vertelt u meer over ons geldbrein en de verschillende geldtypes. Daarnaast geeft zij u nieuwe inzichten en tips voor korte en lange termijn.

Komt u ook?
Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar vrouwendag@bommelerwaard.nl. Meer informatie en het programma vindt u op maasdriel.nl.


 

Herhaalprik corona zonder afspraak

Iedereen van 12 jaar en ouder kan op donderdag 23 februari en donderdag 16 maart zonder afspraak een herhaalprik tegen corona halen. Dit kan van 16:00-20:00 uur in MFC De Kreek, Wilgenpas 2 in Kerkdriel.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op ggdgz.nl/regiotour. Let op: het kan druk zijn. Kom op tijd als u zeker wilt zijn van uw vaccinatie.


 

OnsMaasdriel.nl wijst u de weg

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen en zoekt u iemand die u hierbij kan helpen? Hebt u juridische hulp nodig? Wilt u een uitkering aanvragen of hebt u begeleiding nodig bij het vinden van werk? Neem dan eens een kijkje op OnsMaasdriel.nl. Hier vindt u een duidelijk overzicht van veel (maatschappelijke) organisaties, verenigingen en initiatieven in Maasdriel.

Toegankelijk voor iedereen
OnsMaasdriel.nl is toegankelijk voor iedereen. De website heeft bijvoorbeeld een voorleesfunctie. En u kunt met ‘toon op kaart’ precies zien waar de organisaties te vinden zijn.

Vragen of ideeën?
Mist u uw organisatie op OnsMaasdriel.nl? Of hebt u een vraag of idee over de sociale kaart? Neem dan contact op met de medewerkers van Welzijn Bommelerwaard via contact@onsmaasdriel.nl. Zij beheren de website en helpen u graag verder.


 

Wijzer in administratie

Hebt u moeite met het begrijpen en invullen van formulieren, bijvoorbeeld van uw bank of de Belastingdienst? De Formulierenbrigade van Stichting Kompas kan u daarbij helpen. Kijk op kompasbommelerwaard.nl voor meer informatie.


 

Wijzer in (digi)taal

Het Taalhuis Maasdriel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Hebt u een taalvraag? Neem dan gerust contact op met het Taalhuis via leerpuntmaasdriel@kw1c.nl of bel Ellen Bloemscheer via 06 29 46 23 18. Zij kan u informatie of advies geven over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma's op de computer waarmee u zelf aan de slag kunt.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie