bird
woensdag 31 mei | 11.56 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 07

15-02-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 02 15 - links rechts midden

Gemeentelijke belastingen 2023

Op 25 februari ontvangen de meeste inwoners - digitaal in MijnOverheid of per post - de aanslag van Belasting Samenwerking Rivierenland (BSR) voor de gemeentelijke- en waterschapsheffingen 2023. Het is mogelijk dat u de aanslag pas in de loop van het jaar ontvangt, omdat BSR de gegevens die nodig zijn om de aanslag correct op te leggen nog niet compleet heeft. U ontvangt de aanslag vanzelf en hoeft hier niets voor te doen.

Wat doen we met de heffingen die u betaalt?
De rioolheffing is, net als de onroerendezaakbelasting, afvalstoffenheffing (namens Avri) en hondenbelasting, een onderdeel van de gemeentelijke belastingen. U betaalt voor uw afval- en regenwater dat in het riool terechtkomt. Dit jaar betaalt u voor het eerst een vast bedrag en een vergoeding voor het water dat u verbruikt. Gaat u zuinig om met water? Dan betaalt u ook minder rioolheffing. Met deze gemeentelijke belastingen betalen wij het onderhoud en de vervanging van het riool- en watersysteem en passen we ons aan het veranderende klimaat aan.

Wilt u weten hoe we dat in Maasdriel doen?
En bent u benieuwd waarom we dat zo doen? Bekijk dan het filmpje op maasdriel.nl/riolering. Hier vindt u ook meer achtergrondinformatie over de manier waarop we in Maasdriel omgaan met het riool- en watersysteem en hoe de nieuwe manier van heffen is berekend.


 

Werkontbijt Internationale Vrouwendag

‘Wij vrouwen kunnen het verschil maken. G€ld dit ook voor u?’

Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Samen met Zaltbommel en Stichting Kompas organiseren we dan van 8:30 tot 11.00 uur een werkontbijt voor Bommelerwaardse vrouwen.

Gastspreker Eef van Opdorp
Hoe gaat u om met geld? Wat doet u om financieel onafhankelijk te zijn? Kunt u overal aan meedoen en maakt u de juiste keuzes? Deze vragen en nog veel meer komen tijdens het werkontbijt aan bod. Financieel coach Eef van Opdorp vertelt u als gastspreker meer over ons geldbrein en de verschillende geldtype’s. Bovendien geeft ze ook nieuwe inzichten en tips voor korte en lange termijn.

Aanmelden kan voor woensdag 1 maart
Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar vrouwendag@bommelerwaard.nl. Meer informatie en het programma vindt u op maasdriel.nl.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Kazanowski, R.

06-01-1986

31-01-2023

Gazda, J.P.

22-10-1984

06-02-2023

Paszkowska, W.

03-08-1966

09-02-2023

Atanasov, I.M.

19-10-1992

09-02-2023

Dinkova, A.I.

13-06-1995

09-02-2023

Nawrot, P.

18-07-1991

13-02-2023

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

Oekraïners blijven langer in Kerkdriel

Wij zijn onlangs met Europarcs overeengekomen dat de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen op Resort aan de Maas in Kerkdriel verlengd wordt tot 1 april 2024.

Dankbaarheid en opluchting
Afgelopen vrijdagmiddag hebben we de Oekraïense vluchtelingen op de hoogte gebracht van het nieuws. Wethouder Michiel Alexander de Raaf: “We zijn met een kleine delegatie langs de huisjes gegaan om de bewoners het nieuws persoonlijk te vertellen. Het was een ontroerend moment waarop we weer eens beseften wat we hier doen; opvang bieden aan oorlogsvluchtelingen. Het was hartverwarmend om de dankbaarheid en opluchting te zien.”

Zonnebloemen
Als kleine geste bij het goede nieuws kregen de vluchtelingen zonnebloemzaadjes. De zonnebloem is het Oekraïense symbool voor vrede en vrijheid. 


 

Goed idee, doe er iets mee!

Bent u benieuwd naar voorbeelden van ideeën van inwoners waaraan ‘Goed idee, doe er iets mee!’ een bijdrage heeft geleverd? Kijk dan eens op maasdriel.nl/inwoners-initiatieven.  Hebt u als inwoner van de gemeente Maasdriel ook een leuk idee voor uw dorp, wijk of straat? En hebt u geld nodig om dit idee uit te voeren? Vraag dan de subsidie aan via ‘Goed idee, doe er iets mee!’. Kijk voor de voorwaarden en het aanvraagformulier op maasdriel.nl/gidi.


 

Gebruikt u de BuitenBeter app al?

Ziet u een probleem in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of scheef liggende stoeptegels? Dat kunt u heel eenvoudig melden via de BuitenBeter app! Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op buitenbeter.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie