bird
woensdag 31 mei | 13.18 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 06

08-02-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
AdobeStock_302053545

Praat mee over uw dorpskern!

Hebt u een idee om de veiligheid in uw dorp te verbeteren of wilt u meer groen in uw buurt? Wilt u (ontmoetings)activiteiten organiseren of kwetsbare medebewoners ondersteunen? Of hebt u een ander initiatief? Deel dit dan op OnsMaasdriel.nl/alem of OnsMaasdriel.nl/heerewaarden. Hier vindt u ook alle informatie over de spelregels en voorbeelden van ideeën.

Praat mee
Voor iedere dorpskern maken we een projectpagina aan op OnsMaasdriel.nl waar deze initiatieven op komen te staan. Met als belangrijkste doel: hoe verbeteren we samen de leefbaarheid in het dorp? Inwoners kunnen dan stemmen op de beste ideeën die we daarna gaan uitvoeren. We starten met twee dorpskernen, namelijk Alem en Heerewaarden en breiden dit in 2023 kern voor kern uit. We nodigen inwoners uit deze twee dorpskernen van harte uit om ideeën aan te dragen om de leefbaarheid in hun eigen dorpen te verbeteren. U weet namelijk het beste wat er nodig is in en voor uw dorp.

Meer weten over OnsMaasdriel.nl? Kijk dan op pagina 18 in de Bommelerwaardgids.


 

Mantelzorg? Dat verdient waardering!

Hebt u in 2022 hulp gehad van een mantelzorger? Dan kunt u tot en met dinsdag 28 februari 2023 de jaarlijkse mantelzorgerwaardering van € 100,- aanvragen.

Hoe en wanneer kunt u de waardering aanvragen?
U kunt een aanvraag indienen als u gedurende minimaal 3 maanden onbetaalde zorg hebt ontvangen voor minimaal 8 uur per week. Uw aanvraag moet uiterlijk op 28 februari 2023 bij ons binnen zijn. U kunt uw aanvraag digitaal doen. Het aanvraagformulier staat op maasdriel.nl/mantelzorgerwaardering. Lukt het niet om uw aanvraag digitaal te doen? Dan kunt u een aanvraagformulier afhalen aan de balie van het gemeentehuis. Kent u iemand die hulp krijgt van een mantelzorger? Wijs hem of haar dan op de mogelijkheid een waardering voor de mantelzorger aan te vragen!

Hebt u vragen?
Wij helpen u graag verder. Bel ons gerust op 14 0418.


 

De gemeenteraad vergadert

Op donderdag 16 februari is er een raadsvergadering vanaf 19:30 uur. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden opmaasdriel.raadsinformatie.nl.

Een greep uit de agenda:

  • Verkoop MFC De Kreek inclusief ondergrond
  • Structurele oplossing duurzaam verwerken incontinentiemateriaal
  • Mobiliteitsfonds en Mobiliteitsplan Regio Rivierenland

De overige onderwerpen zijn hamerstukken en worden als zodanig behandeld door de gemeenteraad.

Hebt u vragen over de vergadering van de gemeenteraad?
Stuur dan een mail naar griffier@maasdriel.nl.

Vergaderstukken inzien of meekijken via internet?
Kijk dan op maasdriel.raadsinformatie.nl.


 

Herhaalprik corona zonder afspraak

Iedereen van 12 jaar en ouder kan op dinsdag 14 februari en donderdag 23 februari zonder afspraak een herhaalprik tegen corona halen. Dit kan van 16:00-20:00 uur in MFC De Kreek, Wilgenpas 2 in Kerkdriel. U kunt gewoon binnenlopen, neem uw legitimatiebewijs en een mondkapje mee.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op ggdgz.nl/regiotour. Let op: het kan druk zijn. Kom op tijd als u zeker wilt zijn van uw vaccinatie.


 

Bijeenkomst Samenleven op 14 maart 2023

Denkt u met ons mee?

Wij vinden het belangrijk dat u als inwoner zelf keuzes kunt maken in uw leven. Maar soms kunt u daar extra hulp bij gebruiken. Daar willen we u graag bij helpen. Samen met (maatschappelijke) partners hebben we hier plannen voor gemaakt. Die staan in het beleidsstuk ‘Samenleven’. In dit stuk staan onderwerpen als gezond gewicht en meedoen. Maar hoe denkt u zelf eigenlijk over deze onderwerpen?

Wat vindt u belangrijk?
We zijn benieuwd naar uw mening. Daarom nodigen we u graag uit om samen met ons mee te denken over de onderwerpen. U bent van harte welkom op de inwonersbijeenkomst op dinsdag 14 maart van 19:15 tot 21:00 uur in Gelre’s End in Hedel. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar m.vankessel@maasdriel.nl en geef aan met hoeveel personen u komt.


 

Geldzorgen?

De budgetcoach helpt u graag verder!

Hebt u geldzorgen? Komt u bijvoorbeel in de knel door de hoge brandstofprijzen? Dit kan iedereen overkomen. Neem contact op met de budgetcoach. Hoe eerder u hulp vraagt, hoe beter zij u kunnen helpen om schulden te voorkomen. De budgetcoach kunt u bereiken via 0418 63 88 00 of mail naar budgetcoaching@maasdriel.nl.


 

Gebruikt u de BuitenBeter app al?

Ziet u een probleem in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of scheef liggende stoeptegels? Dat kunt u heel eenvoudig melden via de BuitenBeter app! Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op buitenbeter.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie