bird
woensdag 31 mei | 11.17 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 04

25-01-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 01 25 - links onder

Nationale Voorleesdagen

Van 25 januari t/m 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen 2023 plaats. Deze jaarlijkse campagne is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Elk jaar staat er een boek centraal. Dit jaar is dat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Voorleesfeest in de bieb
Bibliotheek Rivierenland organiseert tijdens de Voorleesdagen een voorleesfeest in de bibliotheek. Een leescoach brengt samen met kindjes van 2 tot 4 jaar het verhaal tot leven. Wilt u hier samen met uw (klein) kind bij aanwezig zijn? Kijk dan voor meer informatie en de locaties op rivierenland.op-shop.nl. Uw (klein)kind voorlezen is gezellig en leuk. Kom dus ook naar de bibliotheek en beleef samen veel leesplezier.


 

Bijeenkomsten Taal en Bewegen

Speciaal voor ouders met kinderen van 6 maanden tot 2 jaar organiseren we bijeenkomsten in Hedel, Rossum en Kerkdriel. Het doel is om tijdens de bijeenkomsten de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren door samen leuke dingen te doen. Elke bijeenkomst heeft naast een beweegactiviteit ook een eigen onderwerp. Wilt u meer weten over het slaap- en eetgedrag van uw kind? Wilt u tips over hoe u taal en bewegen van uw kind kunt stimuleren of hebt u behoefte aan andere informatie? Kom dan langs. Een boekstartcoach, kinderfysiotherapeut, jeugdverpleegkundige en medewerker van een kinderdagverblijf vertellen u graag meer.

Meer informatie
De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagochtend van 08:45 tot 10:30 uur en zijn gratis te bezoeken. Er is ruimte voor maximaal 12 ouders en hun kinderen. Op maasdriel.nl/taal-en-bewegen vindt u meer informatie. U hoeft zich niet aan te melden. U kunt gewoon binnenlopen.


 

Wilt u een propaangastank plaatsen? Doe dan een melding!

Als gevolg van de hoge energieprijzen zien we dat er steeds vakerpropaangastanks bij woningen worden geplaatst. Vanwege de veiligheid is het nodig dat deze gastanks voldoen aan de eisen uit de wet- en regelgeving. Daarom zijn bedrijven én particulieren verplicht een melding te doen. Wilt u een propaantank gaan gebruiken bij uw huis? Doe dan een melding!

Waarom moet u een melding doen?
Als u een melding indient, kan Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) controleren of u voldoet aan de veiligheids- én afstandseisen. Voldoet u hier niet aan? Dan krijgt u advies over hoe u de propaantank wel veilig in gebruik kan nemen.

Hoe kunt u een melding doen?
U dient minimaal 4 weken van tevoren een melding (Activiteitenbesluit) in. U kunt dit het beste doen met behulp van aimonline.nl. Meestal weet de leverancier of diegene die de propaantank plaatst hoe u een volledige melding moet indienen. Vaak kunnen zij dat ook voor u doen.

Wat gebeurt er met de melding?
ODR neemt de melding in behandeling en beoordeelt deze namens de gemeente Maasdriel. Zijn er vragen of onduidelijkheden? Dan neemt de behandelaar van ODR contact met u op.

Hebt u vragen?
Neem dan gerust contact op met ODR via 0344  57 93 14.


 

De raadscommissies vergaderen

Op dinsdag 31 januari vergadert de commissie S&F vanaf 19:30 uur. Op woensdag 1 februari vergadert de commissie Ruimte vanaf 19:30 uur. U kunt de uitzendingen van de commissies live volgen op maasdriel.raadsinformatie.nl.

De onderwerpen van de commissie S&F

 • Wijziging centrumregeling BW MO 2022-2025
 • Benoeming lid RvT STROOMM
 • Onderhoudsbijdrage SESAM
 • Verkoop ondergrond ijsbaan Kerkdriel
 • Verkoop MFC De Kreek inclusief ondergrond
 • Periodieke rapportage register geheimhouding 2022
 • Suppletieverzoek gemeentefonds voor kosten opsporen en ruimen conventionele explosieven 2022
 • Structurele oplossing duurzaam verwerken incontinentiemateriaal

De onderwerpen van de commissie Ruimte

 • Participatiebeleid fysieke leefomgeving Maasdriel 0.1
 • Aanvullend projectbudget Maatschappelijk cluster De Woerd
 • Gebouwenbeheerplan 2023-2032
 • Mobiliteitsfonds en Mobiliteitsplan Regio Rivierenland

 

Markt weer op Mgr. Zwijsenplein

Vanaf vrijdag 27 januari is de Kerkdrielse weekmarkt terug op het Mgr. Zwijsenplein. Vanwege de werkzaamheden op het plein was de markt tijdelijk op een andere locatie. Het werk is nu zo goed als klaar dus de markt kan weer terug naar het plein.

Parkeer op vrijdag niet op het plein
De parkeerplaatsen zijn dan vanaf 08:00 uur in gebruik (voor de opbouw) van de markt. U kunt terecht op een andere plek, bijvoorbeeld op het Gasthuisplein.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden?
Kijk dan op maasdriel.nl/centrumgebiedkerkdriel.


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan bestemmingsplannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

 • ‘Ontwerp Omgevingsvergunning Kerkdriel 2023, Bussenerweg ong.’ (OV0029)

Stukken liggen ter inzage van 26 januari t/m 8 maart 2023 op het gemeentehuis in Kerkdriel. Openingstijden vindt u op maasdriel.nl.


 

NL-Alert op uw mobiel

Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als er bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt u een melding op uw mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Op crisis.nl/nl-alert vindt u een instelhulp waarmee u uw mobiel kunt instellen voor NL-Alert.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie