bird
woensdag 31 mei | 11.33 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 02

11-01-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 01 11 - rechts boven - winnaar fotowedstrijd winter
Foto: Brigitte van Oijen

Winnaar het perfecte Maasdrielse winter plaatje

Het was deze editie weer spannend! De foto’s van de Maasdijk in Hedel en het Gat van Sientje in Kerkdriel gingen beiden hard voorop, op de voet gevolgd door het pontje bij Alem. Maar de uiteindelijke winnaar is de foto van de pony’s die in het witte gras bij het Gat van Sientje staan.

Brigitte van Oijen uit Kerkdriel maakte de winnende foto: "Ik maak tijdens mijn rondje hardlopen, meestal vroeg in de ochtend, nogal wat foto's. 'Wie klein kan kijken, ziet de mooiste dingen', en ik ben er trots op dat ik met deze foto de winnaar ben."

Brigitte, van harte gefeliciteerd, we laten onze inwoners heel graag meegenieten van jouw prachtige foto.


 

Mantelzorg? Dat verdient waardering!

Hebt u in 2022 hulp gehad van een mantelzorger? Dan kunt u vanaf nu weer de jaarlijkse mantelzorgwaardering van € 100,- aanvragen.

Hoe en wanneer kunt u de waardering aanvragen?
Dat kan tot en met dinsdag 28 februari 2023. U kunt een aanvraag indienen als u gedurende minimaal 3 maanden onbetaalde zorg hebt ontvangen voor minimaal 8 uur per week. Uw aanvraag moet vóór woensdag 1 maart 2023 bij ons binnen zijn. U kunt uw aanvraag digitaal doen. Het aanvraagformulier staat op maasdriel.nl/mantelzorgwaardering. Lukt het niet om uw aanvraag digitaal te doen? Dan kunt u een aanvraagformulier afhalen aan de balie van het gemeentehuis. Kent u iemand die hulp krijgt van een mantelzorger? Wijs hem of haar dan op de mogelijkheid een waardering voor de mantelzorger aan te vragen!

Hebt u vragen?
Wij helpen u graag verder. Bel ons gerust op 14 0418.


 

Graven ruimen begraafplaats Hedel

De begraafplaats in Hedel wordt steeds voller. We ruimen graven om in de toekomst voldoende ruimte te hebben om te begraven. Vanaf maandag 31 januari 2023 gaan we daarom weer aan de slag met het ruimen van graven op de gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkstraat in Hedel. De werkzaamheden duren ongeveer drie tot vier weken. Als we aan het werk zijn is de begraafplaats gesloten.

Welke graven worden geruimd?
We ruimen algemene graven, waarvan de graftermijn is verlopen. Ook ruimen we particuliere graven, waarvan de rechthebbende afstand heeft gedaan. Als er geen rechthebbende bekend is, plaatsen we minimaal een jaar een bordje bij het graf om te achterhalen wie de rechthebbende is. Meldt zich in dat jaar niemand? Dan besluiten wij wat er met het graf gebeurt. In sommige gevallen betekent dit dat graven geruimd worden om plaats te maken op de begraafplaats.

Begraafplaats toekomstbestendig maken
De ruimwerkzaamheden zijn onderdeel van een plan voor de begraafplaats dat de gemeenteraad in december 2019 goedkeurde. Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met inwoners uit Hedel. In dit plan staat hoe we de begraafplaats toekomstbestendig maken. Zo is het hoofdpad geasfalteerd. Dat pad werken we dit jaar verder af. Binnenkort gaan we ook aan de slag met het maken van een urnentuin.


 

Problemen met de buren?

Los het samen op!

De meeste mensen wonen prettig naast elkaar. Maar soms gaat er iets mis en hebben buren last van elkaar. Vaak beginnen de irritaties met een kleinigheid. Door niet of niet goed met elkaar te praten kan zo’n kleinigheidje uit de hand lopen en dit kan het woonplezier behoorlijk verpesten. De politie erbij halen levert niet altijd de oplossing op die buren zich wensen, maar wat dan?

Bij Buurtbemiddeling kunt u vrijblijvend terecht voor informatie, advies en bemiddeling. Buurtbemiddeling is gratis. Neem contact op met ElkWelzijn via 0345 22 50 00 of mail naar buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Meer informatie vindt u op elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling.


 

Oproep van burgemeester Van Kooten

“De nieuwjaarsnacht in onze gemeente is helaas niet zonder rellen voorbij gegaan. De politie voert nog diverse onderzoeken uit om de daders te vinden.

Daarom vraag ik u: hebt u beelden, namen of andere informatie die van belang kan zijn bij het onderzoek, geef dat alsnog door aan de politie. Samen met de politie en de officier van justitie doen wij er alles aan om de daders te kunnen vervolgen. Ook mensen die niet direct zelf vernielingen hebben gepleegd, maar bij de relschoppers hoorden, gaan wij aanpakken voor openlijke geweldpleging.

Neem contact op met de politie, via 0900 8844 of via het contactformulier op politie.nl. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Vermeld het volgende nummer: 2023 000 295.

Wij hebben uw hulp nodig om de komende jaren te zorgen voor een rustige nieuwjaarsnacht.”

Henny van Kooten
burgemeester Maasdriel


 

Geldzorgen?

De budgetcoach helpt u graag verder!

Hebt u geldzorgen? Bijvoorbeeld door de hoge energierekening? Dit kan iedereen overkomen. Neem contact op met de budgetcoach. Hoe eerder u hulp vraagt, hoe beter zij u kunnen helpen om schulden te voorkomen. De budgetcoach kunt u bereiken via 0418 63 88 00 of mail naar budgetcoaching@maasdriel.nl.


 

Bestemmingsplannen

Op maasdriel.nl staan bestemmingsplannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

  • Vastgesteld bestemmingsplan ‘Velddriel herziening 2021, Provincialeweg 67c’ (BP1191)

Stukken liggen ter inzage van 11 januari tot en met 22 februari op het gemeentehuis in Kerkdriel.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie