over ons | adverteren | sitemap | contact

Gemeentelijke ombudsman neemt afscheid


Deel deze pagina

Vlnr Gemeentelijke ombudsman Gerard van Dijk, burgemeester Van Kooten, substituut Nationale ombudsman Joyce Sylvester en senior-klachtbehandelaar Nationale ombudsman Jan Prins.

KERKDRIEL - De gemeentelijke ombudsman Gerard van Dijk heeft vandaag afscheid genomen. Zijn taken worden per 1 januari 2019 overgenomen door de Nationale ombudsman.

Burgemeester Van Kooten dankt de heer Van Dijk voor zijn inzet sinds 2009. “U heeft als intermediair en bruggenbouwer gezorgd voor een luisterend oor voor onze inwoners, en daar zijn wij u zeer erkentelijk voor. U heeft veel oude dossiers opgelost en daar waar nodig het vertrouwen in de overheid hersteld”, sprak de burgemeester bij het afscheid van de heer Van Dijk.

Gerard van Dijk heeft sinds zijn aantreden in 2009 ongeveer 100 bezoekers ontvangen. Dit deed hij tijdens het 6-wekelijkse spreekuur, elke keer in een andere kern van Maasdriel. “Vaak kon ik inwoners met advies of alleen een luisterend oor op weg helpen. In al die jaren hoefde ik slechts 7 zaken als gemeentelijke ombudsman officieel op te pakken en af te handelen”, aldus de heer Van Dijk.

De Nationale ombudsman
Maasdriel sluit zich per 1 januari 2019 aan bij de Nationale ombudsman. Als bemiddelaar tussen twee partijen, namelijk de overheid en de burger, onderzoekt de Nationale ombudsman het gedrag van de overheid. Dit kunnen zij op eigen initiatief doen, maar ook op verzoek van een burger. Inwoners van Maasdriel kunnen een beroep doen op de Nationale ombudsman als zij er met de gemeente niet uitkomen.

“We moeten natuurlijk eerst proberen of we er als gemeente samen met de inwoner uitkomen”, zegt burgemeester Van Kooten hierover. “Uiteraard sta ik altijd open voor een gesprek. Net als de heer Van Dijk bied ik een luisterend oor. Komen we samen niet verder, dan kan de inwoner de Nationale ombudsman inschakelen.”

Vraagbaak voor de overheid
De Nationale ombudsman staat niet alleen klaar voor inwoners die een geschil hebben met de overheid. De ombudsman fungeert ook als een vraagbaak voor gemeenten. “De kennis die wij in de loop van de jaren hebben opgedaan delen we graag met de overheid”, vertelt Joyce Sylvester, substituut Nationale ombudsman, hierover. “Gemeenten kunnen met ons sparren over onderwerpen als agressie van inwoners, verwarde personen of herhaaldelijke klagers. We fungeren graag als klankbord!”

Contact opnemen bij een geschil
Inwoners moeten bij een geschil eerst een gesprek aanvragen bij de gemeente. Dit kan door een afspraak te maken via het algemene telefoonnummer 14 0418. Komen de inwoner en de gemeente er samen niet uit? Dan kan de inwoner de Nationale ombudsman inschakelen. Op www.nationaleombudsman.nl staan contactgegevens en kan gecontroleerd worden of de vraag of klacht door de ombudsman behandeld kan worden.
Datum
13 december 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden