bird
woensdag 24 april | 04.28 uur

Zaltbommel hijst de regenboogvlag

25-06-2021 21:08
uur
Foto hijsen LHBT vlag 25062021
• Wethouder Willem Posthouwer (midden) heeft zojuist de vlag gehesen. (Foto: Gemeente Zaltbommel)

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel heeft vrijdag de regenboogvlag gehesen bij het gemeentekantoor aan de Hogeweg.

“Met het ophangen van de regenboogvlag laat de gemeente zien dat iedereen zichzelf moeten kunnen zijn en zich veilig en geaccepteerd kunnen voelen”, aldus de gemeente.

Hongarije
Met het hijsen van de regenboogvlag speelt de gemeente Zaltbommel in op de discussie van de afgelopen dagen over de nieuwe anti-LHBTI-wet in Hongarije. Met die wet verbiedt Hongarije onder andere boeken en films met seksuele inhoud die niet heteroseksueel is. Ook reclames waarin homoseksualiteit normaal is, mag niet meer worden getoond.

Rutte
Tijdens de EU-top van deze week is fel gereageerd op de Hongaarse wet. Premier Mark Rutte vindt zelfs dat er voor Hongarije geen plaats meer is in de Europese Unie als het land de wet niet intrekt.

Oranje
Het Nederlands elftal speelt zondag om 18:00 uur de achtste finale tegen Tsjechië in het stadion in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. De aanvoerder van Oranje, Georginio Wijnaldum, draagt tijdens die wedstijd de aanvoerdersband in regenboogkleuren met daarop de band ‘OneLove’.

Boodschap
“De vlag is niet alleen een zichtbare ondersteuning van de gemeente voor LHBT-inwoners”, meldt de gemeente Zaltbommel. “Het is ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.”

De vlag werd gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. 

Wethouder Posthouwer benadrukte: “Niet iedereen is gelijk, iedereen is wel gelijkwaardig”.

Coming-Outdag
Zaltbommel hijst de regenboogvlag al een aantal jaren op ‘Coming-Outdag’, 11 oktober.

Raadsleden
Bij het hijsen van de vlag waren ook een paar gemeenteraadsleden aanwezig. Van links naar rechts op de foto: Anneliese van Oort (PvdA), Nico van Wijk (PvdA), wethouder Willem Posthouwer, Bart Schreuders (ZVV) en Isabel Plessius (VVD).

Tags

regenboogvlag zaltbommel,willem posthouwer

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie