bird
woensdag 17 augustus | 13.12 uur

Zaltbommel en Maasdriel doen mee aan inleveractie steekwapens

07-10-2021 14:39
uur
steekwapen-1
• Het inleveren kan anoniem, dus er volgt geen boete voor het wapenbezit. (foto: Adobe Stock)

BOMMELERWAARD – De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel doen mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De twee gemeenten moedigen vooral jongeren en jongvolwassenen aan hun steekwapen anoniem in te leveren.

Wapens inleveren kan onder andere bij het politiebureau aan de Steenweg in Zaltbommel, maar ook bij de politiebureaus in Tiel en Culemborg. De inleveractie, die start op maandag 11 oktober, is een landelijk initiatief.

Anoniem
Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Men loopt dus geen risico om een boete te krijgen voor het wapenbezit.

Groot belang
Volgens burgemeester Pieter van Maaren is de inleveractie ‘van groot belang om mensen bewust te maken van de risico’s van wapenbezit en om eventuele incidenten te voorkomen’.

Ongeveer tweehonderd gemeenten doen mee aan de inleveractie. In politiedistrict De Waarden is het een gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie, basisteam De Waarden van de politie en de gemeenten Culemborg, West Betuwe, Neder-Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Buren en Tiel.

Tags

inleveractie steekwapens