bird
woensdag 17 april | 01.42 uur

Zaltbommel deelt planten uit tijdens actie ‘Tegel eruit, plant erin!’

30-11-2021 09:39
uur
Opening-tegel-eruit-plant-erin-1
• Wethouder Gijs van Leeuwen overhandigt bij de Welkoop een tuinplant aan de Zaltbommelse Dorien Werps. (Foto: Cintia Stekelenburg)

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel houdt deze week, in samenwerking met Welkoop, de actie ‘Tegel eruit, plant erin!’.

Met deze vergroeningsactie wil de gemeente haar inwoners attenderen op het belang van een klimaatbestendige woonomgeving.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “Het klimaat verandert, dus het is belangrijk dat we mee veranderen. Iedereen kan aan die verandering bijdragen. Met bijvoorbeeld minder tegels en meer groen in je tuin. Zo kunnen we regenwater beter benutten en helpt het om overlast te voorkomen. Veel groen zorgt daarnaast ook voor schaduw en koelte, wat prettig is tijdens een hete zomer. Ook voor de biodiversiteit is het goed. In mijn eigen tuin ben ik hier het afgelopen jaar mee aan de slag gegaan. Het is er ook nog eens mooier op geworden.”

Insecten
Welkoopbedrijfsleider Almer Wolthuizen voegt eraan toe: ”Met deze actie willen we samen met de gemeente de inwoners motiveren om tegels uit hun tuinen te halen en er planten voor in de plaats te zetten. We hebben een selectie gemaakt van twee inheemse soorten. Waar niet alleen de inwoners, maar ook de insecten volop van kunnen genieten.

Meer groen
Dorien Werps is enthousiast over de actie: “Bij het uitbreiden van mijn moestuin had ik al flink wat tegels verwijderd. De komende tijd ga ik nog meer groen aanplanten om meer bijen en vogels in de tuin te krijgen. Goed om te weten dat ik zo ook bijdraag aan de klimaatbestendigheid.”

Actievoorwaarden
Inwoners van Zaltbommel kunnen deze week tegen inlevering van de waardebon een gratis helleborus of skimmia krijgen bij de Welkoop. De waardebon is te downloaden op de website van de gemeente. Deze actie loopt van 29 november tot en met 4 december. Zolang de voorraad strekt en maximaal één plant per woonadres.

 

Tags

tegel eruit plant erin,gijs van leeuwen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie