bird
vrijdag 29 maart | 14.42 uur

Zaltbommel bereid om vluchtelingenkinderen op te nemen

18-06-2020 09:30
uur
Door: Britta Alink
vluchtelingen-1
• Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel sluit zich aan bij het initiatief ‘Coalition of the Willing’. Dat betekent dat de gemeente bereid is om een klein aantal alleenstaande vluchtelingenkinderen op te nemen.

In Griekenland verblijven vele duizenden mensen, waaronder een groot aantal kinderen, onder erbarmelijke en uitzichtloze omstandigheden in vluchtelingenkinderen. V

Kwetsbare kinderen
olgens verschillende hulporganisaties wordt de situatie elke dag onveiliger en moet er een oplossing komen voor kwetsbare alleenstaande kinderen, die in de kampen verblijven.

Kabinet
“Het Nederlands kabinet is echter niet voor een tijdelijke oplossing voor de situatie in Griekenland, zoals de ad hoc herplaatsing van alleenstaande vluchtelingenkinderen naar Nederland”, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad.

Overstag
Daarom sluit Zaltbommel zich aan bij de ‘Coalition of the Willing’. “De gedachte achter deze Coalition is dat als meerdere gemeenten hulp aanbieden, het kabinet uiteindelijk overstag gaat en haar verantwoordelijkheid neemt.”

Naar vermogen
De gemeente Zaltbommel kan hierdoor een ‘krachtig signaal’ afgeven door zich bereid te tonen een aantal van deze kinderen ‘naar vermogen en met inachtneming van lokale verantwoordelijkheid’ opvang te bieden.

“Door de alleenstaande vluchtelingenkinderen een veilige omgeving aan te bieden in een Nederlands (opvang)gezin/locatie, kunnen zij gaan deelnemen aan de maatschappij en zo verder werken aan hun toekomst.”

In Zaltbommel had onder andere de Protestantse Gemeente Zaltbommel aan het college gevraagd zich aan te sluiten bij de ‘Coaltion of the Willing’.

Tags

coalition of the willing,vluchtelingenkinderen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie