bird
woensdag 24 april | 04.10 uur

Tijdelijke ondersteuning vaste woonlasten verhoogd

13-04-2021 15:55
uur
geld-10-12
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – De maximale tegemoetkoming van de TONK-regeling gaat in Zaltbommel omhoog van 1000 naar 2000 euro. “Ik hoop echt dat iedereen die er recht op heeft er ook daadwerkelijk gebracht van zal maken”, zegt wethouder Adrie Bragt.

De TONK-regeling (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is bedoeld voor inwoners van de gemeente, die door corona (tijdelijk) minder inkomsten hebben. Ondertussen lopen de vaste lasten voor hun woning zoals huur, hypotheekrente en gas, licht en water wel door.

Verdubbelen
Het kabinet heeft de landelijk beschikbare 130 miljoen voor de TONK-regeling verdubbeld naar 260 miljoen. Het college van Zaltbommel heeft daarom ook besloten het maximumbedrag te verdubbelen.

De TONK-uitkering is een vorm van bijzondere bijstand (Participatiewet). 

Onvoorzien
Het geld is bedoeld voor huishoudens die als gevolg van het Een tegemoetkoming TONK is bedoeld voor huishoudens, die als gevolg van het coronavirus te maken hebben met een ‘onvoorzienbare en onvermijdelijke terugval in hun inkomen.’ En die daardoor hun woonlasten niet meer kunnen voldoen en waarvoor andere regelingen geen of onvoldoende soelaas bieden.

Meer informatie staat op: www.zaltbommel.nl

 

 

Tags

tonk

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie