bird
zondag 24 september | 01.43 uur

Raad krijgt feitenrelaas over deal met Bart Schreuders

03-06-2022 09:17
uur
Door: Britta Alink
foto Bart Schreuders
Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL – Het college gaat de gemeenteraad tot in detail informeren over de gronddeal tussen gemeenteraadslid Bart Schreuders en de gemeente. “Er komt een feitenrelaas van begin tot eind”, beloofde burgemeester Pieter van Maaren woensdagavond.

Aanleiding voor deze belofte is een artikel dat vorige week verscheen in het Brabants Dagblad. Journalist Joep Dorna dook in het dossier dat al jarenlang speelt en spitte onder andere ruim tweehonderd documenten door, die hij met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur bij de gemeente heeft opgevraagd.

Verhuizing
Bart Schreuders is fractievoorzitter van ZVV in de gemeenteraad en daarnaast eigenaar van een handel- en transportbedrijf in Brakel. Al bijna twintig jaar onderhandelt hij met de gemeente Zaltbommel over verhuizing van zijn bedrijf aan de Weitjesweg naar bedrijventerrein Langerak in Brakel. De gemeente wil zijn grond namelijk gebruiken om woningen te kunnen bouwen.

Van der Ven
Ondertussen heeft ook projectontwikkelaar Van der Ven belangstelling voor de mogelijk toekomstige locatie van Schreuders op het bedrijventerrein. Met Van der Ven was afgesproken dat er op 22 april 2021 een overeenkomst moet zijn met Schreuders. Als de gemeente op die datum nog geen afspraak zou hebben, dan zou Van der Ven de grond op Langerak kunnen kopen.

Rechter
Uit het onderzoek van Brabants Dagblad blijkt dat de gemeente en Schreuders op de vastgesteld datum overeenstemming hebben bereikt over de verhuizing. Maar het duurde nog tot 30 november tot de koopovereenkomst er lag, omdat de gemeente en Schreuders nog maanden onderhandelden over onder andere het afvoeren van verontreinigde grond. Volgens Van der Ven is de einddatum van 22 april 2021 dus overschreden en hij stapt dan ook naar de rechter.

Integer
“In het artikel van Brabants Dagblad wordt gesuggereerd dat in deze deal niet integer gehandeld zou zijn”, aldus burgemeester Van Maaren tegen de gemeenteraad. “Als dat zo zou zijn, dan zou ik dat aan de raad hebben gemeld. Integriteit is een groot goed. Daarom gaan we een feitenrelaas opstellen vanaf het begin tot het einde van deze overeenkomst.”

Het maken van dat feitenrelaas valt onder de verantwoordelijkheid van de griffier. Wanneer het af moet zijn, is nog niet bekend.

Tags

bart schreuders

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie